Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1999 (ΚΥΠΕ) Το θέμα των κατηγοριών που αναμένεται να προσαφθούν σήμερα εναντίον του Λειτουργού Μετανάστευσης Χριστόδουλου Νικολαϊδη, η πρόθεση εκ μέρους του Ελληνα ΥΠΕΞ να εγείρει το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και ο τραγικός θάνατος 19χρονου νεαρού σε δυστύχημα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό Τύπο. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με την υποχρέωση από σήμερα των οδηγών μοτοποδηλάτων και των συνεπιβατών τους να φέρουν προστατευτικό κράνος και το δέκατο Ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που αρχίζει σήμερα.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "30 κατηγορίες για το Χριστόδουλο Νικολαϊδη" γράφει ότι "πλημμέλημα θα είναι η βασική κατηγορία που θα προσαφθεί εναντίον του Λειτουργού Μετανάστευσης Χριστόδουλου Νικολαϊδη, με βάση το Αρθρο 100 του Ποινικού Κώδικα", προσθέτοντας ότι συνολικά "θα προσαφθούν στον κ. Νικολαϊδη γύρω στις 30 κατηγορίες". Αλλού γράφει ότι αρχίζει σήμερα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετεινού δέκατου Ραδιομαραθώνιου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Ολυμπιονίκη Καρλ Λούις.

Το "Θάρρος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Δεν αρκεί μόνο το ενδιαφέρον" γράφει ότι "οι νέες διαβεβαιώσεις που περιέχονται σε επιστολή του Μπιλ Κλίντον προς τους Ελληνοαμερικανούς δεν ικανοποιούν" ανέφερε στη εφημερίδα "ανώτατο στέλεχος της ομογένειας, καθότι ο πλανητάρχης μόνο υποσχέσεις ξέρει να δίνει" για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι Αγγλοκύπριος 19χρονος νεαρός βρήκε χθες το πρωί τραγικό θάνατο στη Λάρνακα όταν μπήκε κατά λάθος σε κλειστή για την τροχαία κίνηση Λεωφόρο και η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε πέρασε κάτω από ανυψωτήρα με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο κεφάλι.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Σχέδιο Βρετανών για δολιοφθορές" γράφει ότι βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε χθες "σχέδια που υπέβαλε στη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας βρετανική εταιρεία μισθοφόρων, που διατηρεί στενές σχέσεις με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Βρετανίας και την επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα SAS". Αλλού γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία εξετάζει καταγγελία ότι ιδιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποίησαν κρατικά κονδύλια για να φτιάξουν ιδιωτικό δρόμο σε κτήμα στο χωριό Ανάγυια.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα της με τίτλο "Δώστε το Βαρώσι" γράφει ότι στις σαφείς προθέσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου είναι η έγερση του αιτήματος για την επιστροφή της Αμμοχώστου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Σε άλλη είδηση γράφει ότι από σήμερα όλοι οι μοτοποδηλάτες και οι συνεπιβάτες τους θα φέρουν υποχρεωτικά προστατευτικό κράνος. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, κυρίως λόγω του ότι δεν έφεραν κράνη.

"Ο Φιλελεύθερος", στο βασικό θέμα του υπό τον τίτλο "ΗΠΑ: Εμμένουν στο πάρε - δώσε" γράφει ότι Λευκός Οίκος, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Πεντάγωνο ρίχνουν όλο το βάρος τους για να προκύψουν αποτελέσματα από την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον σε Ελλάδα και Τουρκία. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι καταργείται από σήμερα, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, το ανώτατο όριο των 2000 πράξεων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, γεγονός που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στον όγκο των συναλλαγών.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της με τίτλο "Φοροθύελλα στον ορίζοντα" γράφει ότι βαριές φορολογίες ετοιμάζει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου και το 2000, ενώ την ίδια στιγμή αναζητά τρόπους, με στόχο να καταφέρει να περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επιτοκίων μέχρι την εκπνοή του 1999. Αλλού γράφει ότι έξι χιλιάδες νέες αιτήσεις εργαζομένων που έχουν απολυθεί λόγω πλεονασμού, αναμένεται να υποβληθούν φέτος στο Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού, ενώ οι αποζημειώσεις που θα δοθούν για το 1999 υπολογίζονται στα 20 εκατομμύρια λίρες.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΦΖ/ΜΜ)
(Φ.Ζ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 1 November 1999 - 8:24:12 UTC