Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-12-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/12/1999 (ΚΥΠΕ) Η επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη χθες από τη Νέα Υόρκη και οι δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, οι αντιδράσεις κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, η παράταση του 3% της εισφοράς για την άμυνα για τρεις μήνες και η δίωρη στάση εργασίας στη δημόσια υπηρεσία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Διαφοροποιήθηκαν οι προοπτικές" γράφει πως διαφοροποιούνται αρκετά οι προοπτικές για το Κυπριακό μετά τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης και τη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης χθες στο αεροδρόμιο επιστρέφοντας στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει πως εναντίον της υιοθέτησης μηδενικού συντελεστή στη φορολογία κερδών από το Χρηματιστήριο είναι ο Πρόεδρος Κληρίδης.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Οι βιασμοί άρχισαν πριν 3 μήνες" γράφει ότι συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινή γνώμη από την υπόθεση βιασμού δυο ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας οκτώ και δώδεκα χρόνων. Καθημερινά ολοένα και νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 23χρονου οικοδόμου παιδεραστή. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση της Βουλής για συνέχιση της εισφοράς 3% για την άμυνα για άλλους τρεις μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπάρξουν νέες διαβουλεύσεις.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Λίστα κινδύνου για παιχνίδια" γράφει ότι στα ράφια καταστημάτων και από εκεί στα παιδικά χέρια βρίσκονται παιχνίδια που περιέχουν επικίνδυνες για την υγεία φθαλικές ουσίες και σημειώνει ότι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα εν λόγω παιχνίδια έχουν απαγορευτεί. Αλλού γράφει ότι ενώ σήμερα ο δημόσιος τομέας παραλύει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 μεσημέρι, το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί τη στάση εργασίας "αδικαιολόγητη", η οποία "δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων".

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Τριγμοί - εντάσεις" γράφει ότι περίοδο εσωτερικών πολιτικών τριβών και αντιπαράθεσης πυροδοτούν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης επέστρεψε από τις ΗΠΑ και ετοιμάζει ήδη τις αποσκευές του για τη Γενεύη όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Αλλού γράφει ότι έκπληκτοι άκουσαν χθες οι βουλευτές τον Υπουργό Υγείας Φρίξο Σαββίδη να λέει ότι οι 420 κλίνες που θα διαθέτει το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες μας μόνο μέχρι το 2008.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Επιδιώκουν εμπλοκή των Τ/Κ" γράφει ότι σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή ο επόμενος στόχος της Ουάσινγκτον, με το Λονδίνο να συνεπικουρεί, θα είναι τώρα η σύζευξη των διαδικαδιών επίλυσης του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, η οποία "να καταστεί ουσιώδες συστατικό των ρυθμίσεων". Αλλού παραθέτει δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Κόση ότι εγκληματικά στοιχεία ανασυντάσσονται και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν νέο λουτρό αίματος στον πόλεμο αλληλοεξόντωσης που έχουν αρχίσει.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "ΑΚΕΛ: Στο σκαλοπάτι της διχοτόμησης" αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι "δεν έχει κανένα δικαίωμα και δεν πρέπει να υποχωρήσει από τις θέσεις για μία και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια". Αλλού γράφει ότι σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο προωθούνται μέτρα για επιμήκυνση της χειμερινής τουριστικής περιόδου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Ελεύθερη η Κινέζα φοιτήτρια που ήταν στη φυλακή" γράφει ότι η Κινέζα φοιτήτρια Λι Γιουν που πέρασε 11 μέρες στη φυλακή αφέθηκε χθες ελεύθερη, αλλά είναι πιθανό ακόμη να δικαστεί για παράνομη εργασία στην Κύπρο σε μπιραρία μέσω της οποίας φέρεται να οδηγήθηκε στην πορνεία. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι κάτοικοι του χωριού Κατύδατα εκφράζουν ανησυχίες για μόλυνσή τους από εργασίες εξόρυξης χαλκού σε ορυχείο κοντά στη Σκουριώτισσα.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" κάτω από τον τίτλο "Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ παραμένουν" γράφει ότι χθες ο Πρόεδρος Κληρίδης χαιρέτισε το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο, όπως είπε, απορρίπτει τον ισχυρισμό του Ραούφ Ντενκτάς ότι τα προηγούμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ αδρανοποιήθηκαν με τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι ο Γερμανός τουρίστας Χέρμπερτ Κλάους Μπέγιερ, 61 χρόνων, εξακολουθεί να κρατείται στα κατεχόμενα. (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΑ/ΓΓ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 17 December 1999 - 7:24:43 UTC