Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-12-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/12/1999 (ΚΥΠΕ) Το θέμα της φορολογίας των κερδών του Χρηματιστηρίου προβάλλεται σήμερα πρωτοσέλιδα από τις περισσότερες κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών καθώς και του ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφορικά με το Ελσίνκι και τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, η πανσυνδικαλιστική στάση εργασίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή και οι διαφορές στη συντεχνία των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Τελικό όριο υποχώρησης το 5%" και επικαλούμενη αρμόδια κυβερνητική πηγή γράφει ότι κατά την προχθεσινή συνεδρία του ΔΗΣΥ συμφωνήθηκε όπως το τελικό όριο υποχώρησης για την κυβέρνηση είναι το 5% και πως ό,τι άλλο επιχειρηθεί κάτω από αυτό το ποσοστό θα αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε άλλη είδηση προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τις οποίες χαρακτηρίζει καταλυτικό το ρόλο της Συνόδου του Ελσίνκι στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

"Η Μάχη" έχει τίτλο "'Ανάσα' πήραν χθες οι επενδυτές" γράφει ότι ύστερα από τις συνεχείς πτώσεις των τελευταίων ημερών το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου σημείωσε χθες άνοδο - ανάσα με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 725,73 μονάδες. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη σύλληψη Σριλανκέζου μετανάστη ο οποίος εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη θαλάσσια περιοχή Πρωταρά Παραλιμνίου στις 25 του περασμένου μήνα.

Ο "Πολίτης" έχει κύριο τίτλο "'Βόμβα' για 1080 κυβερνητικούς" και γράφει ότι θεωρείται κάτι περισσότερο από σίγουρο πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα κηρύξει το Νόμο με τον οποίο 1080 έκτακτοι δημόσιοι υπάλληλοι διορίστηκαν σε μόνιμες θέσεις αντισυνταγματικό και κατ'επέκταση άκυρους τους διορισμούς. Αλλού αναφέρεται στην αναχώρηση χθες για τα κατεχόμενα των παιδιών των εγκλωβισμένων για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τους γονείς τους.

"Η Σημερινή" προβάλλει πρωτοσέλιδα το θέμα της φορολογίας των κερδών του Χρηματιστηρίου με τίτλο "Πυρετός για το 5%" αναφέρεται σε αλαλούμ δηλώσεων, τοποθετήσεων και θέσεων αναφορικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβάλει φορολογία και σε "ασταμάτητες" προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη για να πείσει τα κόμματα στο ποσοστό φορολογίας του ΧΑΚ. Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ περνά κρίσιμες στιγμές και μετά τις γιορτές θα οδηγηθεί σε εξελίξεις "που κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει".

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Ενισχύουν οπλικώς τον Αττίλα" γράφει ότι ούτε οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ούτε η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για εγκατάσταση των S300 στην Κρήτη διαφοροποίησαν τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς της Αγκυρας για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο τροποποιητικού περί Εθνικής Φρουράς Νόμου, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα θα ρυθμίσει εκκρεμότητες πολλών χρόνων.

Η "Χαραυγή" προβάλλει τη χθσινή δίωρη στάση εργασίας για την ΑΤΑ με τίτλο "Μαχητικό 'παρόν'" και γράφει ότι "ηχηρό ράπισμα" σε αυτούς που ανέμειναν την απομόνωση της ΠΕΟ ήταν και η απάντηση άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που συντάχθηκαν υπέρ της δυναμικής προάσπισης της ΑΤΑ αν η κυβέρνηση δεν αναιρέσει τη θέση της. Σε άλλο σημείο προβάλλει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια με τις οποίες αναφέρεται σε στημένο σενάριο από τους Αμερικανούς όσον αφορά τις εκ του σύνεγυς συνομιλίες με στόχο η Τουρκία να λάβει στο Ελσίνκι το χρίσμα της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οι τουριστικοί πράκτορες αισιοδοξούν για αύξηση 10% στον τουρισμό για τον επόμενο χρόνο και προβάλλει σχετικές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Τάσου Κατσουρίδη. Αλλού γράφει ότι ανάλαβε χθες καθήκοντα ο νέος διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Υποστράτηγος Βίκτορι Ράνα.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 23 December 1999 - 8:24:08 UTC