Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-01-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/01/2000 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, η συνεχιζόμενη πτώση στο Χρηματιστήριο, η άρση περιορισμών στις επενδύσεις που ανακοίνωσε χθες η Κεντρική Τράπεζα, πληροφορίες για το θέμα της μετοχοποίησης της ΑΤΗΚ, η διαφορά απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και συντεχνιών για τα φορολογικά και οι εξελίξεις στον Ιππόδρομο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Νέα παρέμβαση Γλαύκου Κληρίδη" αναφέρεται στη χθεσινή γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οποία ο Γλαύκος Κληρίδης χαρακτηρίζει ως αναληθή τα όσα δημοσιεύονται στον Τύπο αναφορικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών για το Κυπριακό. Αλλού παραθέτει χθεσινή δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού ότι θα ανακοινώσει κατά το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος στις 19 Μαρτίου τις αποφάσεις του για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Κόκκινο στους προϋπολογισμούς" γράφει ότι στα πλαίσια της σκληρής αντιπολιτευτικής στάσης του, το ΑΚΕΛ ετοιμάζεται να ανάψει κόκκινο στους προϋπολογισμούς, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται με τη διαφαινόμενη άρνηση τόσο του ΔΗΚΟ όσο και της ΕΔΕΚ να υπερψηφίσουν τους προϋπολογισμούς. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών Αβέρωφ Νεοφύτου δηλώνει τώρα ότι για τις καθυστερήσεις στην αποπεράτωση έργων ευθύνονται όλοι, τόσο το κράτος όσο και οι Ημικρατικοί Οργανισμοί.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Σιωπή, ενοχλούνται οι ξένοι" αναφέρεται και αυτός στη χθεσινή γραπτή δήλωση του Προέδρου Κληρίδη και προβάλλει το σημείο της δήλωσης με το οποίο, όπως γράφει η εφημερίδα, καλούνται όλοι "να σιωπήσουν, να μην αντιδρούν και να μην δημοσιοποιούν πληροφορίες γιατί κυρίως 'δημιουργούν πικρία στους ξένους'". Αλλού γράφει ότι η Κύπρος θα εκδώσει και ειδικό γραμματόσημο με την ευκαιρία των καλλιστείων της "Μις Υφήλιος" που θα φέρει τη θεά Αφροδίτη.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Πυρά Κληρίδη" αναφέρεται και αυτή στη χθεσινή γραπτή δήλωση του Προέδρου Κληρίδη και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέκαμψε την ομαδική επίθεση που δέχθηκε από την αντιπολίτευση και "στράφηκε εναντίον των ΜΜΕ". Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση των συντεχνιών με τον Υπουργό Οικονομικών και γράφει ότι υπάρχει χάσμα απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και συντεχνιών για τις φοροελαφρύνσεις.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Εξωθούν τον Ραούφ Ντενκτάς" γράφει ότι οι Τούρκοι στρατηγοί παρεμβαίνουν στις εξελίξεις, στηρίζοντας το ψευδοκράτος και την πολιτική των "δύο κρατών" και προσθέτει ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας Αττίλας Ατές πραγματοποίησε ταξίδι - αστραπή στα κατεχόμενα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι με νέα πτώση έκλεισε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί χθες κατά 3,3%.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "ΑΤΗΚ: Βαρούν ξανά μετοχοποίηση" γράφει ότι "αγνοώντας πλήρως την κάθετη διαφωνία που εκφράστηκε δημόσια και από κόμματα και από συνδικαλιστικές οργννώσεις", η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΑΤΗΚ "'ανακήρυξαν' χθες τη μετοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ως 'αδήριτη ανάγκη'". Σε άλλο σημείο γράφει ότι η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Μαρτίου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία αίρονται σημαντικοί περιορισμοί στις επενδύσεις Κυπρίων στο εξωτετρικό, αλλά και ξένων από χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο και εκτιμά ότι η κίνηση αυτή θα φέρει μαζικές ξένες επενδύσεις στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στο χθεσινό τροχαίο στο δρόμο Λεμεσού - Λευκωσίας, στο οποίο σκοτώθηκε ο 48χρονος δασονόμος Χαράλαμπος Φουρνίδης από την Αγία Μαρίνα Πόλης Χρυσοχούς.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 8 January 2000 - 8:24:06 UTC