Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-01-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/01/2000 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο, οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό ενόψει του δεύτερου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και η σημαντική πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Μαύρη Δευτέρα στο ΧΑΚ" αναφέρεται σε δεύτερο σημαντικού μεγέθους "κραχ" στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 62,45 μονάδες. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο, ο οποίος φθάνει σήμερα για διήμερες διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου ενόψει της έναρξης του δεύτερου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Στο στόχαστρο ο Πανταγιάς" γράφει ότι θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην Κύπρο, το άρθρο του συμβούλου Τύπου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Πανταγιά για τη λύση στο Κυπριακό. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών εισηγήθηκε στην Αρχή Λιμένων την αύξηση κατά 30% στα λιμενικά δικαιώματα (εισαγωγικό εμπόριο), σε μια προσπάθεια αύξησης των εσόδων της Αρχής ώστε να επιβιώσει.

Ο "Πολίτης" στο κύριο δημοσίευμα με τίτλο "Η σφαγή των αμνών" αναφέρεται στην πτώση του Γενικού Δείκτη του ΧΑΚ και γράφει ότι η κατρακύλα στην αξία των μετοχών συνεχίζεται με τους μιρκοεπενδυτές που μπήκαν στο χρηματιστηριακό παιγνίδι, κυρίως μετά τον Οκτώβριο, να πληρώνουν τα σπασμένα. Αλλού γράφει ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημήτρης Δήμου αποχωρεί οριστικά από τη θέση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς τον ερχόμενο Μάιο.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Βουτιά απελπισίας" γράφει ότι οι επενδυτές έβλεπαν στις οθόνες του Χρηματιστηρίου τα όνειρά τους να θρυμματίζονται αφού ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε πτώση 9,40%. Αλλού αναφέρεται σε νέα σύλληψη στην οποία προέβη η Αστυνομία Λεμεσού αναφορικά με την υπόθεση της ένοπλης ληστείας της Λαϊκής Τράπεζας στη Λεμεσό κατά την οποία κλάπηκε το ποσό των 25 χιλιάδων λιρών. Ο συλληφθείς είναι πατέρας άλλου συλληφθέντος για την ίδια υπόθεση.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Καλούν Ντενκτάς στο Βερολίνο", γράφει ότι γερμανική παρέμβαση στο Κυπριακό και πρωτοβουλίες για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου σχεδιάζει το Βερολίνο. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι η Γενική Εισαγγελία διώκει σήμερα ποινικά το Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθο δίνοντας τέλος στην υπόθεση της ισχυριζόμενης απόπειρας απάτης των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Πακέτο: Φόροι - Αναπτυξιακές δαπάνες" γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών αρχίζει νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τα κόμματα εντός της εβδομάδας αναφορικά με τις νέες φορολογίες κυρίως την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2%. Αλλού αναφέρεται στην ακροαματική διαδικασία της ποινικής υπόθεσης εναντίον του Ανδρέα Τσαγγαρίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει 27 κατηγορίες για συνωμοσία και υποβοήθηση αλλοδαπών να εργαστούν παράνομα στην Κύπρο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου αναφορικά με το Χυτήριο στους Εργάτες, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε όπως το Χυτήριο σταματήσει τη λειτουργία του για έξι μήνες. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση χθες υπεραμύνθηκε των σχεδίων της να μετατρέψει την ΑΤΗΚ σε δημόσια εταιρεία σημειώνοντας ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ελευθεροποίησης και ιδιωτικοποίησης.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 11 January 2000 - 8:24:10 UTC