Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-01-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,24/01/2000 (ΚΥΠΕ) Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια αναφορικά με τη σχέση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κίκη Καζαμία με την επενδυτική εταιρεία του Συνεργατισμού "Δήμητρα", οι δηλώσεις του Μάρκ Γκρόσμαν για το δεύτερο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, η παράνομη κράτηση Ε/Κ που απήχθη από Τούρκους στρατιώτες το περασμένο Σάββατο στο οδόφραγμα της Δερύνειας και το μνημόσυνο του αρχηγού της ΕΟΚΑ, στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, είναι μεταξύ των θεμάτων με τα οποία ασχολούνται σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Θέμα τάξης για Κίκη Καζαμία" γράφει ότι "έντονη σύγκρουση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχει ξεσπάσει με αφορμή το θέμα τάξης που έθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, όσον αφορά τη σχέση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κίκη Καζαμία με την επενδυτική εταιρεία" του Συνεργατισμού "Δήμητρα". Αλλού γράφει ότι σε τρεις νέες συμφωνίες προχώρησαν Ελλάδα και Τουρκία που αφορούν τις συγκοινωνίες και τον τουρισμό.

Το "Θάρρος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Πολύ ουσιαστικός ο β' γύρος" γράφει ότι ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάρκ Γκρόσμαν εκτιμά ότι "πολύ ουσιαστικός θα είναι ο δεύτερος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό που αρχίζει τη μεθεπόμενη Δευτέρα στη Γενεύη". Αλλού γράφει ότι ο ελληνισμός της Κύπρου τίμησε χθες τον Αρχηγό του έπους της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Βολές για δουλειές του Αναστασιάδη" γράφει ότι "δριμύτατη ήταν η κριτική που άσκησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, για τα όσα ο τελευταίος είπε σε συνέντευξή του στον "Π" της Κυριακής για εκείνους που άσκησαν κριτική στα κόμματα που πήραν μετοχές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και που σήμερα, όπως ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Καζαμίας, ηγούνται του μεγαλύτερου επενδυτικού οργανισμού της Κύπρου". Αλλού η εφημερίδα αποκαλύπτει κατάλογο ναών στα κατεχόμενα που χρήζουν άμεσης συντήρησης και αποκατάστασης.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Παζάρι για φόρους" γράφει ότι "οργιώδες παρασκήνιο" αναμένεται να σημειωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες με αφορμή τα φορολογικά νομοσχέδια της κυβέρνησης που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθούν ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος μετά τις 4 Φεβρουαρίου. Αλλού γράφει ότι η απειλή των κυβερνητικών γιατρών για λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένης και της απεργίας, προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο ο τομέας της υγείας να μπει σε περιπέτειες.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Ντενκτάς: Ελίσσεται με την ΕΕ", γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επιστρατεύει διεθνολόγους από Βρετανία και Γερμανία για να διαμορφώσει θέσεις του ψευδοκράτους για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη ιδιοκτήτη και σερβιτόρου καμπαρέ της Λευκωσίας όταν η Αστυνομία αντιλήφθηκε τέσσερις μαθητές να διασκεδάζουν στα υποστατικά του. Οι τέσσερις ανήλικοι πήραν το δρόμο για τα σπίτια τους, αφού πρώτα ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Μπούμεραγκ για Νίκο Αναστασιάδη" γράφει ότι "μπούμεραγκ για τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη μετατράπηκε τελικά η προσπάθειά του να εγείρει θέμα τάξης για το ΑΚΕΛ και να δημιουργήσει εναντίον του Κίκη Καζαμία θέμα ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με αυτή του Προέδρου του Επενδυτικού Συγκροτήματος Συνεργατικών Εταιρειών". Αλλού γράφει ότι το παράνομο "δικαστήριο" του ψευδοκράτους επέβαλε τριήμερη "κράτηση" στον Παναγιώτη Οικονόμου που απήχθη το Σάββατο από τις κατοχικές αρχές στη περιοχή Δερύνειας.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΓ/ΓΠ)
(Φ.Ζ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 24 January 2000 - 7:24:07 UTC