Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ – 28/03/2000 Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει του επικείμενου τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, η παραίτηση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και η προσφορά αίματος για εξεύρεση δότη μυελού των οστών για το μικρό Ανδρέα Βασιλείου, από πλευράς εκατοντάδων Τουρκοκυπρίων είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Κρίση με ΟΥΝΦΙΚΥΠ ετοιμάζει ο Ραούφ" γράφει ότι το συμπέρασμα έγκυρων κύκλων είναι ότι δεν υπάρχει φως στην άκρη της σήραγγας, μετά και την ολοκλήρωση των επισκέψεων διαφόρων μεσολαβητών. Αλλού γράφει ότι σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού φεύγει τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο 6χρονος Ανδρέας Βασιλείου, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για την αλλογενή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Ακέφαλη η Κεφαλαιαγορά" γράφει ότι "η άσκηση του δικαιώματος βέτο του Υπουργού Οικονομικών σε τέσσερις περιπτώσεις έφερε τα πάνω κάτω στις σχέσεις του" με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Φρίξο Σορόκο. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα απονείμει σήμερα το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα προς το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Κι άλλο χαστούκι στο Χρηματιστήριο" αναφέρεται στην παραίτηση που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κερφαλαιαγοράς, η οποία έγινε αποδεκτή. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι η κυβέρνηση προωθεί την εγκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων και βιολογικών σταθμών σε όλα τα χωριά της κυπριακής υπαίθρου, μέσω δύο προγραμμάτων, στο πλαίσιο της ενοποίησης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

"Η Σημερινή" στο βασικό θέμα με τίτλο "Ηφαίστιο το ΚΙΣΟΣ" γράφει ότι ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας μοιάζει με "ηφαίστειο" και πολλά στελέχη της πρώην ΕΔΕΚ έχουν την άποψη ότι η προσπάθεια που έγινε, για ίδρυση ενός ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, "έχει αποτύχει". Αλλού γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να απαλλαγεί τον Νίκο Μαστοράκη, που είναι ο διοργανωτής των καλλιστείων αφού οι σχέσεις της με αυτόν "είναι τεταμένες και τα περιθώρια συνεργασίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί".

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Μεθοδεύει εκβιαστική κρίση" γράφει ότι με πρόδηλη πρόθεσή του να υπεκφεύγει και να εκτρέψει τις προαγόμενες διαδικασίες, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς προετοιμάζει το έδαφος για πρόκληση μείζονος κρίσης, που θα συμπέσει με τον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι η ΠΑΣΥΚΙ ζητεί την παρέμβαση της Βουλής και των κομμάτων για το θέμα της αγοράς υπηρεσιών της κυβέρνησης από τον ιδιωτικό τομέα.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "'Ορόσημο' τώρα ο Οκτώβριος" γράφει ότι πολιτικοί παρατηρητές εκφράζουν την πεποίθηση πως ούτε και στον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών θα υπάρξει οποιαδήποτε διάθεση της Τ/κ πλευράς για ουσιαστική διαπραγμάτευση. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση που είχε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργο Παπανδρέου στην Αθήνα και γράφει ότι ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσο παρατείνεται το στάτους κβο στην Κύπρο τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η αναζήτηση λύσης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται στην αιμοληψία από εκατοντάδες Τ/Κ μεταξύ των οποίων και ο υιός του Ραούφ Ντενκτάς, Σερτάρ, και ο ηγέτης του Τουρκικού Ρεπουμπλικαινικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για εξεύρεση δότη μυελού των οστών για το μικρό Ανδρέα Βασιλείου. Αλλού γράφει ότι η Αγγλίδα που δολοφονήθηκε στην Πάφο την περασμένη Κυριακή, είχε αναφέρει στην Αστυνομία πριν από ένα μήνα ότι ο πρώην φίλος της προσπάθησε να τη δηλητηριάσει.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 28 March 2000 - 6:24:08 UTC