Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Η επίσκεψη και οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στο Ισραήλ, η χθεσινή προειδοποίηση του Πρέσβη της Ελλάδας Κυριάκου Ροδουσάκη για τους κινδύνους "αποαναγνώρισης" της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο συνεχιζόμενος θόρυβος στις Κεντρικές Φυλακές, η χθεσινή ληστεία τράπεζας στη Λεμεσό και ο συνεχιζόμενος αγώνας για να σωθεί ο μικρός Ανδρέας Βασιλείου είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Κίνδυνος αποαναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας" γράφει ότι μετά την αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε προχθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, για τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την Κύπρο η από μέρους μας εγκατάλειψη της ομοσπονδίας σαν λύσης, ο Πρέσβης της Ελλάδας Κυριάκος Ροδουσάκης απηύθυνε τη δική του δραματική προειδοποίηση, τονίζοντας ότι αυτό είναι δυνατό να οδηγήσει σε "αποαναγνώριση" της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι μέχρι στιγμής η σύνδεση της κυπριασκής λίρας με το ευρώ έχει αποδειχθεί ζημιογόνα.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Στα ίχνη των ληστών" σημειώνει ότι οι διωκτικές αρχές φαίνεται να οδηγούνται σε εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε χθες το πρωί σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στη Λεμεσό. Σε άλλο σημείο γράφει ότι χθες με δάκρυα στα μάτια οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λερυκωσίας ο εσωτερικός ελεγκτής του ΚΟΤ Νίκος Παπάς, 39 χρόνων από την Ακρόπολη, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής αποθήκης με ηλεκρονικούς υπολογιστές.

O "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Μπαμπά τώρα νιώθω καλά, εσύ;" γράφει ότι μετά την επιστήμη, τις ουρές έξω από τα ιατρικά κέντρα χιλιάδων ανθρώπων, χθες ήρθε και το κερί στον Αγιο της κατεχόμενης Καρπασίας από το μικρό Ανδρέα Βασιλείου. Αλλού αναφέρεται ότι λίγους μόνο μήνες μετά την "πρόωρη" και κατά χάρη αποφυλάκιση των δυο Ισραηλινών πρακτόρων, ήρθε η απολογία και η συγνώμη από το Ισραήλ, και συγκεκριμένα από τον Εζερ Βάισμαν στον Πρόεδρο Κληρίδη.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Απόρθητο κάστρο" γράφει ότι δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εξαγγέλθηκαν χθες από το Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Χάρη Θεμιστοκλέους και σημειώνει ότι με βάση τα μέτρα αυτά ούτε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα μπορεί να εισέρχεται χωρίς να υποβάλλετασι σε εξονυχιστικό έλεγχο. Σε άλλο σημείο γράφει ότι το Σχέδιο Ανακατανομής του νερού που ετοίμασε το Τμήμα Υδάτων "προβλέπει πλήρη αποκατάσταση της αδικίας που υφίστατο μέχρι τώρα η Λευκωσία στον τομέα της υδροδότησης".

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "ΦΠΑ: Νάρκη στις ενταξιακές" γράφει ότι η κυβερνητική πλευρά θεωρεί την άρνηση της πλειοψηφίας της Βουλής να εγκρίνει το νομοσχέδιο για το ΦΠΑ ως σκόπελο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και γι' αυτό έχει αποδυθεί σε αγώνα προκειμένου να πετύχει συναινετική φόρμουλα. Αλλού γράφει ότι 75 θηροφύλακες, ενισχυμένοι με μικρό αριθμό προσώπων τα οποία θα προσληφθούν σύντομα, θα ριχθούν στη μάχη για καταπολέμηση της τυμβωρυχίας ύστερα από την απόφαση για ανάληψη από την Υπηρεσία Θήρας της προστασίας των αρχαιοτήτων.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Φοβεροί κίνδυνοι" γράφει ότι "τους φοβερούς κινδύνους για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρέσβης της Ελλάδας Κυριάκος Ροδουσάκης από πιθανή εγκατέλειψη της λύσης ομοσπονδίας". Σε άλλο σημείο γράφει ότι πέντε προσφυγικές πολυκατοικίες στο Πλατύ Αγλαντζιάς είναι ετοιμόρροπες και θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των ενοίκων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Ο Σημίτης δηλώνει ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ)" παραθέτει χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη πως εξαιτίας του γεγονότος ότι η Τουρκία δεν είναι ανεπτυγμένη και παρουσιάζει έλλειμμα δημοκρατίας, ο δρόμος της προς την ΕΕ θα είναι μακρύς. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη χθεσινή σύλληψη Ισραηλινού, ο οποίος ενώ εργαζόταν σε κοσμηματοπωλείο στη Λάρνακα, έκλεψε τσάντα με χρυσαφικά και επιβιβάστηκε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε προορισμό τη Ρόδο.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 30 March 2000 - 6:24:08 UTC