Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-04-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Οι χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα, δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη στο Λονδίνο αναφορικά με το Κυπριακό, πληροφορίες για αποχώρηση της Έπαλξης για Ανασυγκρότηση του Κέντρου από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και επίθεση πιθήκου στη Λεμεσό εναντίον τρίχρονου κοριτσιού το οποίο δάγκωσε και του απέκοψε δύο δάκτυλα είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν σήμερα τον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Νίκησαν οι δύο μεγάλοι" αναφέρει ότι οι χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα εξελίχθηκαν σε θρίλερ αφού "επικράτησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε εκπληκτική νίκη", ανεβάζοντας τα ποσοστά της από 38, 1 % σε 43,3 %. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε στο Λονδίνο ότι έχει απορριφθεί από όλους η απαίτηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για αναγνώριση πριν από τη διαπραγμάτευση.

"Το Θάρρος" κάτω από τον τίτλο "Εκλογές θρίλερ!" αναφέρει ότι αν και τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα έδιναν πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία τελικά άλλαξε το σκηνικό και οι αναλυτές "προβλέπουν οριακή νίκη του ΠΑΣΟΚ". Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Ανδρέας Σταύρου, ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να υπάρξει διαφάνεια στη διαδικασία της προϋπηρεσιακής κατάρτησης των εκπαιδευτικών.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Σενάριο - σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ" αναφέρει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είχαν εξέλιξη "απίστευτου θρίλερ" και το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με οριακή πλειοψηφία αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας για ακόμα μια τετραετία. Αλλού γράφει ότι δεν απεφεύχθη "το βελούδινο διαζύγιο" στο νεοσύστατο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, αφού μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου αποχώρησαν τα στελέχη της Έπαλξης.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Σημίτης στο νήμα" γράφει ότι σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκαν οι χθεσινές εκλογές στην Ελλάδα, όπου μέχρι τα μεσάνυκτα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία βάδιζαν προς την εξουσία ψήφο με ψήφο, προσθέτοντας ότι "το οριακό αποτέλεσμα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ανάγκαζε τους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων να πανηγυρίζουν μέχρι τις έντεκα το βράδυ εναλλάξ". Αλλού γράφει ότι στη Λεμεσό τρίχρονο κοριτσάκι έχασε τα δύο του δάκτυλα όταν δέχθηκε επίθεση από πίθηκο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "ΠΑΣΟΚ με διαφορά στήθους" γράφει ότι "συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό και για τη νέα τετραετία υπέγραψε ο Κώστας Σημίτης και παρά τη μικρή διαφορά των ποσοστών από το δεύτερη Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση". Αλλού γράφει ότι περιορισμένες είναι οι επιλογές του Συνεργατικού Κινήματος στο δρόμο για εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο που απορρέει από το κεφάλαιο της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.

(ΣΣ:Η εφημερίδα "Χαραυγή" δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ)

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 10 April 2000 - 7:24:08 UTC