Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-04-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, η ικανοποίηση της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου από τα αποτελέσματα των προχθεσινών εκλογών, η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με το Βρετανό Πρωθυπουργό και οι διαβεβαιώσεις που έλαβε για προσωπική του παρέμβαση στο Κυπριακό, οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων για αύξηση του ΦΠΑ, το "διαζύγιο" που πήρε η Επαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και η άνοδος του δείκτη τιμών του ΧΑΚ είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Σημίτης: Ανανέωση και συνέχεια" γράφει ότι μετά την εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα σχηματιστεί αύριο το απόγευμα, ο Ελληνας Πρωθυπουργός είναι "αποφασισμένος να προχωρήσει σε σημαντικές ανακατατάξεις στο κυβερνητικό του σχήμα". Αλλού γράφει ότι ο Κύπρος Χρυσοστομίδης επιβεβαίωσε χθες την οριστική αποχώρηση της Επαλξης Ανασυγκρότησης του Κέντρου από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ανοικτοί ουρανοί" γράφει ότι η αρμόδια Υπουργική Επιτροπή για τις Αερομεταφορές αποφάσισε τη "συμμετοχή της Κύπρου από την 1η Ιανουαρίου του 2002 στην πλήρη φιλελευθεροποίηση των αερομεταφορών στον Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο και την παραχώρηση αδειών σε όποιες κυπριακές αεροπορικές εταιρείες υποβάλουν αίτηση για πραγματοποίηση δρομολογημένων πτήσεων από τη Λάρνακα προς περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας". Αλλού γράφει ότι σημαντική άνοδο 25 μονάδων σημείωσε χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Νέο πρόσωπο από Σημίτη" γράφει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός "προσανατολίζεται σε ένα ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τη λογική των ανοιγμάτων και των διευρύνσεων, όμως δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσει σε ακραίες επιλογές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους βαρόνους του ΠΑΣΟΚ". Αλλού γράφει ότι ικανοποίηση έφερε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα στην πολιτική ηγεσία της Κύπρου, η οποία ζητά να συνεχιστεί το ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Πυρετός...υπουργικός" γράφει ότι στον πυρετό του σχηματισμού νέας κυβέρνησης ζει από χθες το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική αναμέτρηση - θρίλερ της περασμένης Κυριακής. Αλλού γράφει ότι σημαντικές ζημιές σε οπωροφόρα δέντρα προκάλεσε χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις περιοχές Σολέας και Μαραθάσας το περασμένο Σαββατοκυρίακο, κάτι που σύμφωνα με τους κατοίκους, θα επηρεάσει αρνητικά την καρποφορία των δέντρων αφού καταστράφηκε σημαντικό μέρος της ανθοφορίας.

"Ο Φιλελεύθερος" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Μάχη της Αθήνας στην ΕΕ" γράφει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε ως υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση Κληρίδη βρήκε μπροστά της νέο εμπόδιο στην προσπάθειά της να επιτύχει την ψήφιση από τη Βουλή της αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ, ύστερα από αντιδράσεις που προήλθαν από βουλευτές του ΔΗΣΥ.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Κίνηση 'ΜΑΤ' από το ΑΚΕΛ" γράφει ότι το κόμμα επεξεργάζεται και θα καταθέσει εντός των ημερών πρόταση νόμου που αφορά τις ελαφρύνσεις του Φόρου Εισοδήματος. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης εξασφάλισε χθες από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ τη διάθεση για προσωπική παρέμβαση στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά την εντολή που έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, υποσχέθηκε να φέρει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον μια παραμελημένη χώρα αλλά μια χώρα που θα λαμβάνεται υπόψη". Αλλού γράφει ότι συνεχίστηκαν και χθες οι προσπάθειες για ανεύρεση στο στομάχι του πιθήκου των δύο δακτύλων της μικρής Σοφίας, που το ζώο απέκοψε όταν επιτέθηκε εναντίον της μικρής την Κυριακή στη Λεμεσό.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 11 April 2000 - 6:24:07 UTC