Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-04-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου 21.04.2000 Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις διεργασίες στο Κυπριακό, η αναβολή της έγκρισης του πακέτου φορολογικών ελαφρύνσεων από τη Βουλή, οι έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση του φόνου 41-χρόνου αλλοδαπού άνδρα στη Λεμεσό και το θέμα της αφαλάτωσης είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός Τύπος. Ασχολείται επίσης με τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ, τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εξεύρεσης συμβατού δότη μυελού των οστών για τον Ανδρέα Βασιλείου και τα προβλήματα που φαίνεται να προκύπτουν στις σχέσεις των Κυπριακών Αερογραμμών και της Γιουροσύπρια.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον κύριο τίτλο "Αναβολή με στόχο τις εντυπώσεις" γράφει ότι το ΑΚΕΛ προσπάθησε χθες να μετριάσει τις θετικές εντυπώσεις μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης από το ύψος των κοινωνικών παροχών της κυβέρνησης και πιθανόν η συζήτηση του πακέτου στην Επιτροπή Οικονομικών να γίνει στις 8 Μαϊου. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ προτίθεται να εγείρει το Κυπριακό κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της διαδικασίας στο Κυπριακό.

Η "Μάχη" με πηχυαίο τίτλο "Σεξ ή ναρκωτικά" αναφέρεται στις έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση του φόνου ατόμου, που πιστεύτεται ότι είναι Βρετανός τουρίστας, από τις οποίες προκύπτου δύο ενδεχόμενα για τα ελατήρια του φόνου, παράνομες συναλλαγές ή έγκλημα με σεξουαλικά ελατήρια. Επικαλείται αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του ΔΗΣΥ θα θέσουν το θέμα της "εξόδου" των ΕΔΗ από την κυβέρνηση στην προσεχή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, αφού εκτιμούν ότι επωμίζονται μόνο οφέλη και παρουσιάζονται συμπολίτευση κατά το δοκούν.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Καλά, τώρα μας δουλεύουν;" αναφέρει ότι "δικαιώνονται οι αποκαλύψεις" του για "διασπάθιση δημοσίου χρήματος" στο θέμα του αφαλατωμένου νερού από τη μονάδα της Δεκέλειας, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε επαναδιαπραγμάτευση της τιμής του με την εταιρεία "Καραμοντάνης". Αλλού γράφει ότι παρά το ότι έχουν διατεθεί 400 χιλιάδες λίρες για εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε τρία αθλητικά στάδια, τα συστήματα αυτά "τείνουν να μετατραπούν σε διακοσμητικό στοιχείο".

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Στο σκαμνί το ΡΙΚ" γράφει ότι ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το 2000 εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή αλλά βουλευτές σημείωσαν πως το Ιδρυμα δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του ως κρατικό κανάλι και μίλησαν για "σπατάλες και καθεστώς αυθαιρεσίας". Αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τριμερή διάσκεψη και ξεκαθαρίζει ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ δεν πρόκειται ούτε να διαπραγματευθεί ούτε να δεσμευθεί κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ουάσιγκτον τον ερχόμενο μήνα.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Τουρκικοί ελιγμοί για Κύπρο" γράφει ότι οι Τούρκοι ενημέρωσαν τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσουν στα ερωτήματα που ήγειρε ο Προεδρικός Απεσταλμένος στην επίσκεψή του στην Αγκυρα και θα τοποθετηθούν στο ενδεχόμενο υποβολής σχεδίου λύσης, στην πραγματοποίηση συνομιλιών εκτός της έδρας του ΟΗΕ και τη σύνδεση του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Γράφει ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα πλήρως συμβατός δότης μυελού των οστών για το μικρό Ανδρέα Βασιλείου ενώ έχει εξευρεθεί δότης για τον Τ/Κ Κεμάλ στην Ελλάδα.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Νίκησε η συναίνεση" αναφέρεται στην αναβολή και έγκριση ολόκληρου του πακέτου νομοσχεδίων για τις ελαφρύνσεις του φόρου εισοδήματος σε αναζήτηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης. Γράφει ότι ηγετικά στελέχη του ΚΕΒΕ "εντείνουν τις πιέσεις τους για διορισμό προσώπων από το Επιμελητήριο στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΧΑΚ ώστε να ελέγχεται από αυτό πλήρως". Η ανακοίνωση των μελών του νέου ΔΣ αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τπον τίτλο "Θύμα δολοφονίας 'πιθανώς ελλείπων Βρετανός τουρίστας'" αναφέρει ότι άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι Βρετανός τουρίστας ηλικίας 41 χρόνων, βρέθηκε νεκρός κοντά στο παλιό λιμάνι Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές "ετοιμάζονται να παραβιάσουν" τη συμφωνία με την Eurocypria για να ικανοποιήσουν τους δικούς της πιλότους.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" στο κύριο θέμα της αναφέρεται στη δολοφονία 41- χρόνου άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι Βρετανός του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γνωστοποιηθεί, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τα ελατήρια της επίθεσης. Προβάλλει τις εξελίξεις στις παράνομες εκλογές του ψευδοκράτους όπου ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς "ανακηρύχθηκε επίσημα νικητής της εκλογικής αναμέτρησης" μετά την αποχώρηση του Ντερβίς Ερογλου.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 22 April 2000 - 5:24:09 UTC