Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-05-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Η οριστική έξοδος του Προέδρου Κληρίδη την ερχόμενη Τρίτη από την κλινική, το σεμινάριο που οργανώθηκε χθες στη Λευκωσία για τους αγνοουμένους, η αντιπαράθεση εντός του ΔΗΣΥ για το θέμα της επαναπροσέγγισης, το 10ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΟΓΟ και ο 49ος διαγωνισμός για την "Μις Υφήλιος" που διεξήχθη στην Κύπρο χθες την αυγή, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Νουθεσίες στο θέμα των αγνοουμένων" γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε πως "δεν θα είναι προς όφελος του προβλήματος των αγνοουμένων εάν αυτό περιπλακεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό", διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως το θέμα "είναι πρώτο, πάντα το θυμόμαστε και δεν το έχουμε βάλει στο περιθώριο". Αλλού γράφει ότι την Τρίτη το μεσημέρι εξέρχεται τελικά από την κλινική "Ευαγγελίστρια" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Πως αποδεκατίσαμε τους περιβόητους ανθρωποκυνηγούς" γράφει ότι ο Νίκος Σαμψών σε συνέντευξή του στο "Πάφος ΤV" αναφέρθηκε στον "αποδεκατισμό της περίφημης βρετανικής ομάδας επίλεκτων ανθρωποκυνηγών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κύπρο για να συντρίψουν" την ΕΟΚΑ. Αλλού γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Συλλούρης καταγγέλλει πως πίσω από τις επαναπροσεγγιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα βρίσκονται ξένες πρεσβείες.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Σενάρια υπόσκαψης" γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε πως "μόνο άνθρωποι κακής πίστεως θα μπορούσαν να εγείρουν" θέμα υπόσκαψης του Προέδρου Κληρίδη διαδίδοντας σενάρια που αφορούσαν την υγεία και την ικανότητά του να χειριστεί τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η Μις Ινδία είναι το ομορφότερο κορίτσι στον κόσμο αφού κέρδισε τον τίτλο της "Μις Υφήλιος" στα καλλιστεία που έγιναν στην Κύπρο χθες την αυγή.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Ανοίγματα ΔΗΣΥ" γράφει ότι ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης κάνει ανοίγματα προς το "κέντρο και τον αριστερό προοδευτικό χώρο" επιδιώκοντας να σπάσει "τα ιδεολογικά φράγματα του ψυχροπολεμικού παρελθόντος, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων του επόμενου χρόνου. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης τάσσεται υπέρ της ανανέωσης της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Προεδρολογία μετά τον Γ' γύρο" γράφει ότι "η ολοκλήρωση του τρίτου και τέταρτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών τον ερχόμενο Οκτώβριο οριοθετεί και την έναρξη των διεργασιών για τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου του 2001 και για τις επόμενες προεδρικές εκλογές". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Γενικός Εισαγγελέας συμφώνησαν στην άμεση προώθηση νομοσχεδίων που αφορούν την προστασία μαρτύρων.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Η καταδίωξη της γυναίκας υπόθεση της αριστεράς" γράφει ότι με τη συμμετοχή 26 ξένων αντιπροσώπων από οργανώσεις του εξωτερικού και την παρουσία Τουρκοκυπριακών γυναικείων οργανώσεων άρχισε χθες και συνεχίζεται σήμερα στη Λευκωσία το 10ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΟΓΟ. Αλλού γράφει ότι "οριστικά και αμετάκλητα" ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Η αγγλόφωνη "The Sunday Mail" στο κύριο θέμα της αναφέρεται στα καλλιστεία για την "Μις Υφήλιος" που διεξήχθησαν στην Κύπρο και γράφει ότι η Μις Ινδία Λάρα Ντούτα, 21 ετών στέφθηκε χθες ως η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο, ενώ ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης χαρακτήρισε "παγκόσμια επιτυχία" τη διεξαγωγή των καλλιστείων. Αλλού γράφει ότι ο Πολωνός Zbigniew Wlosowicz διορίστηκε επίσημα στη θέση του Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στη Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 14 May 2000 - 8:24:10 UTC