Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-05-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου 31.05.2000

Η συνέχιση της διαμάχης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ, για την ύπαρξη "παραστρατιωτικού επιτελείου" και τη "χρηματοδότηση από ξένες μυστικές υπηρεσίες", η πυρκαγιά που κατέστρεψε χθες σκάφος αναψυχής στην περιοχή του Πρωταρά με 41 επιβάτες που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, οι κακές συνθήκες ζωής 80 οικογενειών στη Λεμεσό λόγω του αυξημένου αριθμού ξένων καλλιτέχνιδων που διαμένουν στην περιοχή τους και φερόμενο νέο σκάνδαλο στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου είναι μερικά από τα κύρια θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Φούσκα οι ισχυρισμοί Παπακώστα" αναφέρει ότι "όπως διαφαινόταν από την αρχή έπεσαν στο κενό" οι κατηγορίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα για ύπαρξη "παραστρατιωτικού επειτελείου" στο ΔΗΣΥ μετά και τη χθεσινή κατάθεσή του στην Αστυνομία. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης ανακοίνωσε πως το Υπουργείο του θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο για έλεγχο του καπνίσματος με στόχο την εναρμόνιση με τις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Φλεγόμενοι" αναφέρει ότι πανικοβλημένοι και φλεγόμενοι οι 41 ξένοι τουρίστες έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από την πυρκαγιά που ξέπσασε στο σκάφος του οποίου επέβαιναν στην περιοχή "Κώνος" του Πρωταρά σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από την ακτή. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα Κύπριοι και Ελλαδίτες αξιωματούχοι συζητούν στην Αθήνα την προώθηση της εκτέλεσης της απόφασης για την Τιτίνα Λοϊζίδου.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "80 οικογένειες σε 'καραντίνα'" αναφέρει ότι αφόρητη έχει γίνει η ζωή 80 οικογενειών που διαμένουν στο κέντρο της Λεμεσού λόγω του ότι οι πολυκατοικίες της περιοχής τους έχουν καταλυφθεί από ξένες καλλιτέχνιδες που προκαλούν καθημερινά αναστάτωση με τις φωνές, του καυγάδες και τη συμπεριφορά τους. Αλλού γράφει ότι σήμερα συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να λάβει αποφάσεις για επιβολή ή όχι αύξησης στην τιμή των καυσίμων.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Αμαρτωλή σχέση" γράφει ότι σοβαρές καταγγελίες εναντίον Αρχιμανδρίτη από τη Λεμεσό μελετά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώπιον της οποίας υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης διατηρεί τα τελευταία χρόνια ερωτικό δεσμό με ανύπανδρη γυναίκα με την οποία απέκτησε δύο κοριτσάκια. Αλλού γράφει πως με χθεσινή δήλωσή του ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Λεωνίδας Οικονομόπουλος "ρίχνει φως" στην υπόθεση του "παραστρατιωτικού επιτελείου".

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Ακονίζουν ακόμη τα μαχαίρια" αναφέρει ότι "καλά κρατούν" οι διαξιφισμοί στο κομματικό παρασκήνιο για το θέμα του "παραστρατιωτικού επιτελείου και της χρηματοδότησης από ξένες μυστικές υπηρεσίες", ενώ ο Πρόεδρος Κληρίδης μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου απευθύνει έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι. Αλλού γράφει ότι τους τελευταίους δύο μήνες κατασχέθηκαν περίπου 9.000 κιλά χοιρινού κρέατος στα οποία εντοπίστηκαν υπολείμματα φαρμάκων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Δικτυωμένο το 'επιτελείο'" ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας έδωσε κατάθεση και κατονόμασε άλλους εννέα αξιωματικούς και συνεργάτες στην υπόθεση του "παραστρατιωτικού επιτελείου" στο ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει πως τέλος αυτής της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης θα παραδοθεί το πόρισμα της έρευνας στη Γενική Ελεγκτή σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που αφορά το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Η αγγλόφωνη "Cyrus Mail" υπό τον τίτλο "Τουρίστες βουτούν για τη ζωή τους μετά έκρηξη στη βάρκα" αναφέρει ότι σκάφος αναψυχής έγινε παρανάλωμα του πυρός χθες στην Αγία Νάπα με αποτέλεσμα οι 41 επιβάτες να πέσουν στη θάλασσα για να σωθούν, σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από την ακτή. Αλλού γράφει ότι ο διεθνής οργανισμός Moody's ανακοίνωσε ότι μετατράπηκε από σταθερή σε αρνητική η εικόνα της Κύπρου σε σχέση με το εξωτερικό της χρέος και τα συναλλαγματικά αποθέματα.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" υπό τον τίτλο "Στην Κύπρο η TotalFina" αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το αίτημα της εν λόγω εταιρείας πετρελαιοειδών να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην ορθή αξιοποίηση των κονδυλίων που παραχωρούνται στην Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά το ότι υπάρχει πρόνοια αύξησης των κονδυλίων εάν υπάρξει ζήτηση.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 31 May 2000 - 6:24:09 UTC