Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ 12/06/2000 Τα θέματα και οι αποκαλύψεις που ταλανίζουν τους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου, οι αντιδράσεις από την πλευρά μας στο περιεχόμενο της προσθήκης στην έκθεση του ΓΓ του Κόφι Ανάν για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το χθεσινό εκλογικό συνέδριο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Μητροπολίτης Πάφου: 'Εχω να πω πολλά'" ότι κίνητρα αντεκδίκησης καταλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στις ενέργειες του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη, ενώ θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του 33χρονου κομμωτή Χρίστου Στάγκου, τον οποίο φήμες θέλουν να βρίσκεται στην Κύπρο και να διαμένει σε ξενοδοχείο της Πάφου. Αλλού αναφέρει ότι από καμμιά ασθένεια δεν έπασχε η 17χρονη Νάντια Πεπόνια, η οποία έθεσε προχθές τέρμα στη ζωή της με ενέσιμο φάρμακο ενώ βρισκόταν στο μπάνιο του σπιτιού της και σύμφωνα με τους γονείς της τους τελευταίους μήνες ήταν θύμα απρόκλητης ψυχολογικής πίεσης από νεαρό.

"Το Θάρρος" στο κύριο θέμα αναφέρεται στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και γράφει ότι στις συνήθεις μεθόδους που εφαρμόζουν οι μυστικές υπηρεσίες εμπίπτει και η 17Ν που αποτελεί κατασκεύασμα ξένων μυστικών υπηρεσιών (CIA - MIT - Ιντέλλιντζενς Σέρβις - Γερμανών). Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης αναχώρησε χθες το πρωί για την Τεχεράνη με σκοπό την εξασφάλιση έκπτωσης στο ενδεχόμενο αγοράς "μαύρου χρυσού" από το Ιράν, καθώς η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αγοράζει μέχρι και το 10% των προμηθειών αργού πετρελαίου.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ποιος πλήρωσε το εισιτήριο" ότι συνοδευόμενος από φίλο του και "με εισιτήρια που κρατήθηκαν από το Κέντρο Ορθόδοξης Βυζαντικής Εικόνας του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη έφτασε στην Κύπρο από τη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιουνίου ο κομμωτής Χρίστος Στάγκος", ο οποίος και υπογράφει το "πορνογράφημα" κατά του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου". Αλλού αναφέρει ότι γίνεται λόγος για ενθάρρυνση της τουρκικής πλευράς από την Μάντλιν Ολμπράϊτ σε μια σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν άμεσα την Κύπρο και την Ελλάδα, ανατρέποντας το μέχρι σήμερα ισχύον "δόγμα Χόλμπρουκ" στην αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια, στα ελλαδοτουρκικά, το Κυπριακό και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Νέα αντιπαράθεση" γράφει ότι "ο Αρχιεπίσκοπος καλύπτει τον Λεμεσού και ο Πάφου ρίχνει το γάντι στους κατηγόρους του" και προσθέτει ότι "νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε χθες και μάλιστα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Πάφου". Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης "παραδίδει τη σκυτάλη στο επόμενο εκλογικό συνέδριο που θα διεξαχθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2001". Ο κ. Λυσσαρίδης και ο Γιαννάκης Ομήρου εξελέγησαν Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του κινήματος, χωρίς ανθυποψήφιο. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Κούλης Μαυρονικόλας και Μαρίνος Σιζόπουλος.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Σήμερα το ναι ή το όχι" γράφει ότι "σε κατάσταση πλήρους δράσης και ετοιμότητος βρίσκεται η Λευκωσία για να αντιμετωπίσει επερχόμενες περιπλοκές που θα προκληθούν σε περίπτωση που υιοθετηθεί η τουρκική θέση για χωριστή συμφωνία ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ψευδοκράτους στην προσθήκη της έκθεσης Ανάν". Σε άλλο σημείο γράφει ότι αναζητείται ο στόχος της βόμβας που κατασκεύαζαν τα αδέλφια Χρίστος και Στέλιος Χρίστου από τις Κυβίδες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα έδιναν τη βόμβα στην Αστυνομία.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Σκληρό παζάρι στη Νέα Υόρκη" γράφει ότι "έντονες είναι οι διαπραγματεύσεις και σκληρό το παζάρι που διεξάγεται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για το addendum και το περιεχόμενό του που θα συνοδεύει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ". Αλλού αναφέρεται στον αιφνίδιο θάνατο του 38χρονου Δημήτρη Χριστοδούλου από τη Λευκωσία χθες στη θαλάσσια περιοχή Πύλας και σημειώνει ότι το μοιραίο συνέβη σε σημείο όπου το νερό είχε βάθος μόλις δύο πόδια.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 12 June 2000 - 6:24:10 UTC