Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 20/6/2000 Η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, οι κινήσεις των ξένων μεσολαβητών για το Κυπριακό και οι δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, οι έρευνες για τα αίτια των πρόσφατων πυρκαγιών και η έναρξη σήμερα των εξετάσεων για εισαγωγή στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ιστορική ένταξη στην ΟΝΕ" ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης υποδέχθηκε τη χθεσινή ιστορική ομόφωνη αποδοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ΟΝΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "ζούμε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα". Αλλού αναφέρει ότι εσπευσμένα από την Πάφο στη Λευκωσία μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα με το ελικόπτερο της Αστυνομίας η κόρη του Πρέσβη των ΗΠΑ Ντόναλντ Μπάντλερ, η οποία υπέστη τραύμα στο κεφάλι όταν λιποθύμισε.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Εκβιάζει ο Ραούφ" αναφέρει ότι αναποφάσιστος παρουσιάζεται ότι είναι ο Ραούφ Ντενκτάς εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά και δίδοντας το μήνυμα ότι χρειάζονται δύο για να καταστεί δυνατό να γίνει ένας διάλογος. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό του Τμήματος Δασών για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις εστιών φωτιάς στην ορεινή Λάρνακα και σε περιοχές της Επαρχίας Λεμεσού, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν νέων πυρκαγιών σε άλλες περιοχές.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ερευνες της ΚΥΠ για εμπρησμούς" ότι έντονες είναι οι υποψίες ότι "δόλια σχέδια βρίσκονται πίσω από τις τελευταίες πυρκαγιές γι' αυτό τόσο η ΚΥΠ όσο και η Αστυνομία διεξάγουν διακριτικά έρευνες με στόχο την ανεύρεση στοιχείων ή εξασφάλιση μαρτυριών που να οδηγούν στους δράστες των εμπρησμών". Αλλού σημείωνει ότι αναίμακτο ήταν το τριήμερο του κατακλυσμού χωρίς να υπάρξουν θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Εμπόριο βομβών" αναφέρει ότι δίχτυο εμπορίας αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, κυρίως ωρολογιακών βομβών και οπλισμού με έδρα τη Λεμεσό, "έχουν στήσει οι νονοί του οργανωμένου εγκλήματος και η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των αδίστακτων εγκεφάλων και οργανωτών του εγκληματικού αυτού διχτύου". Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι αυστηρή προειδοποίηση προς τους κατήγορους του Μητροπολίτη Αθανασίου ότι θα τιμωρηθούν, αν αποδειχθούν αναληθείς οι κατηγορίες που διατύπωσαν, απηύθυνε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Φοβούνται μείζονα κρίση" γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη τα οποία έχουν εκχωρήσει πεδίο κινήσεων στους Αγγλοαμερικανούς, αναζητούν σωσίβια για να αποτρέψουν ναυάγιο της διαδικασίας και προσθέτει ότι οι ξένοι μεσολαβητές κινούνται σε πολλά επίπεδα για να αποτρέψουν οριστικοποίηση του αδιεξόδου και πιθανές εντάσεις λόγω της σκλήρυνσης της στάσης του Τ/Κ ηγέτη. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία κατηγόρησε γραπτώς τον προϊστάμενο του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Αλκη Πιερίδη για ισχυριζόμενη υπόθεση δεκασμού.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "'Κουδούνια' για την αγορά των νέων Bell 412" γράφει ότι "έντονο παρασκήνιο, αντιδράσεις και οικονομικά συμφέροντα φαίνεται να υπάρχουν πίσω από την κατ' αρχήν απόφαση της κυβέρνησης να αγοράσει τέσσερα αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφοράς τύπου Bell 412". Σε άλλο σημείο γράφει ότι 7.586 τελειόφοιτοι λυκείων δίνουν σήμερα τη μάχη για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 20 June 2000 - 6:24:11 UTC