Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 22.6.2000 Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της έναρξης του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με τον Εισηγητή για την κατάσταση στην Κύπρο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αντρας Μπαρσόνι, οι εξελίξεις στα εκκλησιαστικά και οι διαπιστώσεις του Διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Χριστάκη Κατσικίδη για αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στην Κύπρο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Μόνη αβεβαιότητα η διάρκεια" γράφει ότι "παρ' όλον που ο Κόφι Ανάν ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι θα βρίσκεται στη Γενεύη στις 5 Ιουλίου, ειδικά για την έναρξη του τρίτου γύρου των συνομιλιών, τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν διευκρινίσει ακόμη τη χρονική διάρκεια". Σε άλλο σημείο γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στα πλαίσια της δέσμευσης που ανέλαβε, αποφάσισε να στείλει στη Βουλή νομοσχέδια για αύξηση του ποσοστού κατώτατης σύνταξης κατά 10% και του ποσοστού κοινωνικής σύνταξης κατά 5% από την 1η Ιουλίου 2000.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Σεξ και ναρκωτικά" αναφέρεται στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Χριστάκη Κατσικίδη στην οποία αναφέρθηκε στην αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στην Κύπρο και σημειώνει τη διαπίστωση ότι "η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Κύπρο προσλαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις". Σε άλλο σημείο γράφει ότι "με άκρα μυστικότητα συνέχισε και χθες τις εργασίες της στην Αρχιεπισκοπή η τριμελής Συνοδική Επιτροπή που διόρισε η Ιερά Σύνοδος για να εξετάσει τις καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου".

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Πού το πάνε ΗΠΑ - Αγγλία" γράφει ότι "σε μια προσπάθεια να 'σφιχτεί η μέγγενη' ακόμα περισσότερο γύρω από τον Ντενκτάς, ώστε να μηδενιστούν τα περιθώρια απόρριψης της πρότασης να παραστεί στον τρίτο γύρο στις 5 Ιουλίου, φτάνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Κύπρο ο Αλφρεντ Μόουζες". Αλλού γράφει ότι κατατίθεται σήμερα στο Γενικό Εισαγγελέα ολοκληρωμένος ο φάκελος των ανακρίσεων για την υπόθεση του 'παραστρατιωτικού επιτελείου', αφού χρειάστηκε η λήψη και άλλων καταθέσεων αλλά και η συμπλήρωση στοιχείων.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Οργια 'νονών'" γράφει ότι "η μάστιγα των ναρκωτικών απλώνει τα πλοκάμια της όλο και πιο πολύ στην κυπριακή κοινωνία" και προσθέτει ότι "οι αδίστακτοι έμποροι του 'λευκού θανάτου' οργιάζουν σε βάρος κυρίως της νεολαίας μας, στην οποία διοχετεύουν με τα 'βαποράκια' τους 'μαλακά' αλλά και σκληρά ναρκωτικά". Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Σταύρου Σταύρου ότι η υγεία κινδυνεύει να τεθεί πάνω σε καθαρά κερδοσκοπική βάση.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Στη Γενεύη αλλά με όρους", γράφει ότι "οι τελικές αποφάσεις της τουρκικής πλευράς για τον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών θα διαμορφωθούν με την επίσκεψη σήμερα στα κατεχόμενα του Τούρκου Προέδρου Αχμέρ Σεζέρ και του Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ". Σε άλλο σημείο σημειώνει ότι "οι χειρισμοί για τον Μπαρσόνι διχάζουν τα κόμματα στη Βουλή" και προσθέτει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δέχθηκε τελικά χθες τον Αντρας Μπαρσόνι και "του υπέδειξε ότι οι ενέργειές του μπορούν να τροφοδοτήσουν την τουρκική αδιαλλαξία".

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Οι τιμές των καυσίμων και πάλιν επί τάπητος" γράφει ότι ενώ ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) σε χθεσινή σύνοδό του φέρεται να αποφάσισε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε επί τάπητος ξανά θέμα ανατίμησης των καυσίμων". Σε άλλο σημείο γράφει ότι το ΑΚΕΛ και το Κόμμα Παλαιστινιακού Λαού "θα εργαστούν για να αναβαθμιστεί η συνεργασία των αριστερών - προοδευτικών δυνάμεων με στόχο την αναχαίτιση της νέας τάξης πραγμάτων". Αυτό τονίζεται σε κοινή διακήρυξη των δύο κομμάτων ύστερα από συζητήσεις που αυτά είχαν στη Λευκωσία.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Ο Ντενκτάς ανανεώνει την απειλή του για τις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης επανέλαβε την απειλή του να μην μεταβεί στη Γενεύη επειδή είναι δυσαρεστημένος από το περιεχόμενο του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σε άλλο σημείο γράφει ότι οι δύο 18χρονοι που κρατούνται για την υπόθεση του φόνου του Βρετανού τουρίστα Γκράχαμ Μιλς τον περασμένο Απρίλιο, ο Χρίστος Χριστοδούλου και ο Αντρέας Πάνοβιτς, αρνήθηκαν χθες ενοχή για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 23 June 2000 - 5:24:13 UTC