Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 18/08/2000 Οι εφημερίδες προβάλλουν σήμερα έκκληση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για επίλυση του Κυπριακού, τα προβλήματα στους κόλπους της Εκκλησίας, την επικείμενη αύξηση της τιμής των καυσίμων και το δράμα που εκτυλίσσεται γύρω από το ρωσικό υποβρύχιο που παραμένει στο βυθό της Βόρειας Θάλασσας.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Παγωμένη σιγή στο παγιδευμένο Κουρσκ", αναφέρει ότι είναι μηδαμινές οι ελπίδες για τη διάσωση των 118 μελών του πληρώματος του ρωσικού υποβρυχίου Κουρσκ, που παραμένει για έκτη μέρα παγιδευμένο στο βυθό της Βόρειας Θάλασσας. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Ντενκτάς στην Αμμόχωστο, στην οποία σημειώνει: "Κληρίδη, έχεις γεράσει πολύ. Αν και εγώ είμαι μικρότερός σου, δεν παύει να οδεύω προς το τέλος του βίου μου. Ελα, λοιπόν, να λύσουμε μαζί το Κυπριακό".

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Ειρήνη ημίν", γράφει ότι το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου επιζητεί την πολυπόθητη ειρήνη στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, πράγμα που φαίνεται να προωθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι υγιέστατος και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, χαρακτηρίζοντας παράλληλα "αστείες" τις φωνές περί απομάκρυνσής του. Γράφει, επίσης, ότι η ανατίμηση κατά ένα σεντ στη λιανική τιμή του πετρελαίου, που θα επιβληθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου, θα επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Χωρίς ελπίδα, χωρίς ανάσα", γράφει ότι κάθε λεπτό που περνά στο βυθό είναι μια αιωνιότητα για τους 118 ανθρώπους του πληρώματος του ρωσικού υποβρυχίου, σημειώνοντας ότι καμιά προσπάθεια διάσωσης δεν έχει πετύχει οτιδήποτε. Γράφει, επίσης, ότι ανενόχλητοι διάφοροι επιτήδειοι διέθεταν στην αγορά επικίνδυνα οικοδομικά υλικά, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την Επίτροπο Διοικήσεως το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι οι αρμόδιοι διστάζουν να εφαρμόσουν το νόμο.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Ανθισε η χαρά", γράφει ότι η χαρά άνθισε χθες στις ψυχές και τα πρόσωπα του Στέλιου Στυλιανού και της Λαρίσα, αφού ο πρώτος είδε για πρώτη φορά την εγγονή του, ενώ η 24χρονη Λαρίσα βρήκε τον πατέρα, τον παππού και άλλους στενούς συγγενείς της, που δεν γνώρισε από τότε που γεννήθηκε. Η Λαρίσα ήρθε στην Κύπρο για να αναζητήσει τον πατέρα της, Μιχάλη, ο οποίος με μάτια δακρυσμένα έσφιξε την κόρη του στην αγκαλιά του μετά από 23 χρόνια. Γράφει, επίσης, ότι οι Βρετανικές Βάσεις πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ενώ οι πιστοί εκκλησιάζονται.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Εν ανάγκη θ' αποχωρήσομεν", γράφει ότι η Λευκωσία δεν είναι διατεθειμένη να συντηρήσει στη ζωή μια διαδικασία που δεν οδηγεί πουθενά και φροντίζει με κάθε τρόπο και μέσο να στείλει αυτό το μήνυμα προς όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, ενόψει του νέου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομολιών για το Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί συμφωνία της Κεντρικής Τράπεζας με τις εμπορικές τράπεζες, για


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 18 August 2000 - 6:24:06 UTC