Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-09-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 28/09/2000 Η ναυτική τραγωδία που συνέβη κοντά στην Πάρο, κατά την οποίαν έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άτομα, οι αυξήσεις στα πετρελαιοειδή, ο νέος οπλισμός που απέκτησε η Εθνική Φρουρά και οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Σε ανθρώπινο λάθος η τραγωδία" γράφει ότι τα ανθρώπινα λάθη και ένα παμπάλαιο καράβι ονόματι "Σαμίνα" φαίνεται πως είναι οι αιτίες για τη ναυτική τραγωδία που συνέβη χθες στην Ελλάδα. Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του πλοίου, προσθέτει η "Α", έβλεπαν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση την ώρα που αυτό τσακιζόταν στα βράχια. Αλλού γράφει ότι ραγδαίες βροχές που έπεσαν χθες το απόγευμα μετέτρεψαν τη Λευκωσία σε λίμνη, πλημμυρίζοντας πολλούς δρόμους και υποστατικά.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Χριστιανικό Σωματείο πίσω από την σπείρα" γράφει ότι χριστιανικό σωματείο που εδρεύει στη Λευκωσία, κρύβεται πίσω από τη σπείρα εκμετάλλευσης μοναχικών ανήμπορων ηλικιωμένων που με δόλιο τρόπο αποσπούν και οικειοποιούνται περιουσίες ηλικιωμένων. Αλλού γράφει ότι χρηματικά πρόστιμα, που κυμαίνονται μεταξύ 200 και 450 λιρών περιλαμβάνει το "ποινολόγιο" για αδικήματα που αφορούν μολυσμένα και ως εκ τούτου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Κατάδυση για χρυσό" αναφέρει ότι χθες ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου "άγγιξε πάτο", πέφτοντας στις 359, 53 μονάδες, ενώ το κατώτατο όριο που έπεσε εντός του 2000 ήταν 362,14. Αλλού γράφει ότι γονείς και καθηγητές παραπονούνται για προβλήματα στην κανονική ροή των μαθημάτων στα σχολεία λόγω καθυστέρησης που παρατηρείται στην παραλαβή βασικών σχολικών εγχειριδίων.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Νέος 'Τιτανικός'" αναφέρεται στη ναυτική τραγωδία που συνέβη προχθές κοντά στο νησί Πάρος στο οποίο επέβαιναν 447 επιβάτες και 64 ναυτικοί. Αλλού γράφει ότι δεδομένη θεωρείται πλέον, η αύξηση στη λιανική τιμή πώλησης των πετρελαιοδειδών κατά ένα σεντ, ενώ περαιτέρω αύξηση θα εξαρτηθεί από την ισοτιμία του δολαρίου και της λίρας, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

"Ο Φιλελεύθερος" στο βασικό θέμα με τίτλο "Νύχτα θανάτου στο Αγαίο" αναφέρεται στη ναυτική τραγωδία στην Ελλάδα και γράφει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε δεκάδες. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε νέο οπλισμό, τον οποίο θα φέρουν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς, θα επιδειχθεί για πρώτη φορά στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο οπλισμός έχει εισαχθεί πολύ πρόσφατα, όπως γράφει η εφημερίδα.

Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο "Τραγωδία στο Αιγαίο" αναφέρεται στη ναυτική τραγωδία και γράφει ότι διασωθέντες κατηγορούν τον πλοίαρχο και το πλήρωμα για εγκληματική αμέλεια. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι από το κακό στο χειρότερο προχωρεί καθημερινά ο δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου προκαλώντας απόγνωση σε μεγάλη μερίδα του επενδυτικού κοινού που υφίσταται τρομακτικές οικονομικές απώλειες. Αναφέρεται ακόμη σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας των επενδυτών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Ο επόμενος σταθμός η Γενεύη" αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Έθνη νοιώθουν υποχρεωμένα να λάβουν υπόψη τα σχετικά με την Κύπρο ψηφίσματά τους και είναι δεσμευμένα να τα σέβονται. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία χθες παρουσίασε στους δημοσιογράφους τα 35 κιλά κοκαϊνης, που είναι το μεγαλύτερο φορτίο κοκαϊνης που ανακάλυψε ποτέ.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 28 September 2000 - 6:24:06 UTC