Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-01-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 25/01/2001 Οι οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Υπουργούς για μη εμπλοκή τους στην προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές, η μάστιγα των ναρκωτικών, η λίστα του ΔΗΣΥ για τους κατ' επιλογήν υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές και η επιβεβαίωση των Βρετανικών Βάσεων της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα από τις κατοχικές δυνάμεις, είναι από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" προβάλλει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ο εφτάλογος των Υπουργών" τις οδηγίες του Προέδρου Κληρίδη που θα διασφαλίζουν τη μη εμπλοκή των Υπουργών στην προεκλογική εκστρατεία και τη μη ανάμειξή τους στην εκλογική αντιπαράθεση, διασκεδάζοντας τους φόβους της αντιπολίτευσης. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει για την αναπαράσταση της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα από τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων, τεκμηριώνοντας ότι πρόκειται για απαγωγή από έδαφος των Βάσεων.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Επτάλογος Κληρίδη προς Υπουργούς" αναφέρεται στις επτά οδηγίες που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στους Υπουργούς σύμφωνα με τις οποίες καλούνται να μη συμμετέχουν στην προεκλογική εκστρατεία. Επίσης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οι οδηγίες αυτές τείθονται εν ισχύ την ημέρα που η Βουλή θα αποφασίσει τη διάλυσή της. Αλλού αναφέρεται στην αυριανή λήψη απόφασης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά πόσο θα αποπεμφθεί από τις τάξεις της Αστυνομίας ο Υπαρχηγός Νίκος Σερδάρης, λόγω καθυστέρησης στη διαδικασία αγοράς παράκτιων ραντάρ.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Θερίζει η ηρωίνη" αναφέρεται στη "φοβερή έκταση" που παίρνει η χρήση ηρωίνης στην Κύπρο. Προβάλλει δηλώσεις του Επιστημονικού Διευθυντή του Κέντρου Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων δρ. Κυριάκου Βερεσιέ ότι στην Κύπρο υπάρχουν 1500-2000 χρήστες ηρωίνης, ενώ όπως αναφέρει, καλπάζει το πρόβλημα της ενδομυϊκής και ενδοφλέβιας χρήσης κοκαϊνης. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ ιδιωτών γιατρών και του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ σχετικά με τις δηλώσεις για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Η λίστα Αναστασιάδη" γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης "φαίνεται να συναντά προβλήματα" στην ετοιμασία καταλόγου "κατ' επιλογήν υποψηφίων" για τις βουλευτικές εκλογές. Αλλού η εφημερίδα γράφει για ενδεχόμενη διάσπαση στους κόλπους της συντεχνίας των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, αναφέροντας ότι ήδη ορισμένες ομάδες καθηγητών αμφισβητούν την ηγεσία τους ζητώντας τους να παραιτηθούν.

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Ολοταχώς σε εκλογική ευθεία" αναφέρεται τον "κώδικα συμπεριφοράς" του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Υπουργούς σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές και αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης κράτησε "ίσες αποστάσεις" από την αντιπολίτευση και συμπολίτευση. Αλλού η εφημερίδα γράφει για πλήρη κινητοποίηση της Αστυνομίας Λευκωσίας "ύστερα από απανωτά εγκλήματα και ιδιαίτερα λόγω νέων πληροφοριών για επικείμενο κτύπημα".

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Έκαναν στροφή" αναφέρεται στις υποδείξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που καθόρισε τις υποχρεώσεις των Υπουργών στην προεκλογική περίοδο. Προβάλλει δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι "αποδεικνύεται ότι οι καταγγελίες μας δεν ήταν μηδενιστική αντιπολίτευση αλλά έχουν προβληματίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Αλλού γράφει για συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΚΙ και των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, η οποία κατέληξε για ακόμα μια φορά σε αδιέξοδο συντηρώντας την αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών ιατρών και της επίσημης πλευράς.

Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στην αναπαράσταση της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα όπου διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική πράξη των Τούρκων έγινε σε έδαφος που ελέγχεται από τις Βρετανικές βάσεις. Αλλού η αγγλόφωνη εφημερίδα γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης μπορεί να μην κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ στις εκλογές του Μαϊου, λόγω της νέας διαδικασίας επιλογής υποψηφίων.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 25 January 2001 - 8:24:03 UTC