Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-02-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 8/2/2001 Οι συνεχιζόμενες άκαρπες έρευνες της αστυνομίας για εντοπισμό του Πέτρου Πατσαλίδη, ο οποίος δραπέτευσε προχθές, τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας των καθηγητών, οι οποίοι τάχθηκαν στην πλειοψηφία τους υπέρ της σύναψης συμφωνίας με την κυβέρνηση, η πτωτική πορεία του ΧΑΚ, η απόφαση του Χωρεπισκόπου Αρσινόης Γεώργιου να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για την υπόθεση συνωμοσίας και η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση επιδόματος στις οικογένειες που έχουν ή θα αποκτήσουν τρίτο παιδί είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H «Αλήθεια» γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο «Αναμονή για τις κινήσεις Σαρόν» ότι ανήσυχη ηρεμία επικρατεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στην Ουάσιγκτον, μετά την εντυπωσιακή νίκη του Αριέλ Σαρόν στις εκλογές που έγιναν την Τρίτη στο Ισραήλ για την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού της χώρας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μηνιαίο επίδομα ύψους 30 λιρών και 74 σεντ θα καταβάλλεται για το τρίτο παιδί των πενταμελών οικογενειών, με βάση χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Αφαντος ο Πατσαλίδης» αναφέρει ότι άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο Πέτρος Πατσαλίδης, 33 ετών από το Νικητάρι, παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν από το απόγευμα της Τρίτης οι διωκτικές αρχές μετά την απόδρασή του. Αλλού αναφέρει ότι στα πολιτικά δικαστήρια θα προσφύγει ο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης Γεώργιος αναφορικά με το θέμα της "συνωμοσίας" εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο «Αρκετά κάναμε για το Χρηματιστήριο» ότι μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε με δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλους τους τρόπους παρέμβασής της στην πορεία του ΧΑΚ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι υπέρ συμφωνίας με το Υπουργείο Παιδείας ψήφισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καθηγητές, εξασφαλίζοντας έτσι πρόσθετες θέσεις προαγωγής, αλλά και το τέλος της αναταραχής στη Μέση Εκπαίδευση.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Πέφτουν κεφάλια» αναφέρει ότι άφαντος εξακολουθούσε να παραμένει μέχρι αργά ψες ο Πέτρος Πατσαλίδης, ο οποίος έφυγε μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας, τη στιγμή που οδηγείτο σε συγκεκριμένο σημείο, για να υποδείξει κρύπτη όπλων και ενδυμάτων που έφερε τη νύκτα που έριξε τους πυροβολισμούς εναντίον του καταστήματος Σιδέρη και του νυκτερινού κέντρου «Ντάου Τζόουνς». Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι νεαρή γυναίκα από τον Αγρό, μέλος του υπαλληλικού προσωπικού της Απεήτειου Σχολής που βρίσκεται στην ίδια κοινότητα, προσβλήθηκε από φυματίωση.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο «Αντιδράσεις για τις βάσεις» αναφέρει ότι με προφανή τον εκνευρισμό, αλλά και με εξίσου προφανή την προσπάθεια να ανεβάσουν ιδιαίτερα τους τόνους, υποδέχθηκαν κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα την προσπάθεια των Βρετανών για διεκδίκηση χωρικών υδάτων στις περιοχές των βάσεων. Αλλού γράφει ότι για σχέδιο αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό, το οποίο εξυφάνθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, κάμνουν λόγο σοβαρές πληροφορίες που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στις αρχές ασφαλείας και ήδη λαμβάνονται προληπτικά μέτρα.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Βουλιάζει το ΧΑΚ» αναφέρει ότι σε απροσπέλαστα αδιέξοδα οδηγείται ημέρα με την ημέρα το Χρηματιστήριο, καθώς ο γενικός δείκτης κατρακυλά ξέφρενα, εξευτελίζοντας κυριολεκτικά τις τιμές των μετοχών και προκαλώντας τρομακτικές απώλειες σε κάθε επενδυτή. Αλλού γράφει ότι Εκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα οι γιατροί για να ενημερωθούν από την ηγεσία της συντεχνίας τους σχετικά με την τελική πρόταση που τους έκαμε η επίσημη πλευρά.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα ότι ανώτατα στελέχη του ΔΗΣΥ εισηγήθηκαν την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης στην Κύπρο λέγοντας ότι αυτή δεν κάνει κακό και δεν οδηγεί τους χρήστες στον εθισμό σε σκληρότερα ναρκωτικά όπως είναι η ηρωίνη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Αστυνομία και οι τοπικές Αρχές κλείνουν τα νυκτερινά κέντρα που δεν έχουν άδεια λειτουργίας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο 13 αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε τρία νυκτερινά κέντρα, κατάσχοντας αλκοολούχα ποτά και μουσικά συστήματα, ενώ οι υπεύθυνοι των τριών κέντρων κατηγορήθηκαν.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 8 February 2001 - 7:24:04 UTC