Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 01/03/2001 Η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, η δολοφονία νεαρής Ρωσίδας στο διαμέρισμά της στη Λεμεσό, η δημοσκόπηση του καναλιού "Σίγμα" για τις βουλευτικές εκλογές, η συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ με τον Ελληνα ομόλογό του στις Βρυξέλλες, οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για το Κυπριακό, αλλά και η πτώση των μετοχών του Τραπεζικού τομέα στο ΧΑΚ αποτελούν μερικά από τα θέματα που προβάλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Υπερβάσεις καίνε τον Πιττοκοπίτη" γράφει ότι η αποκάλυψη της έκθεσης του διευθυντή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας των Συνεργατικών εταιρειών χαρακτηρίζεται σαν "σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων" από εκπροσώπους φορέων της Πάφου αλλά και από απλά μέλη, και "αφήνει εκτεθειμένη την επιτροπή του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου, της οποίας προϊσταται ο βουλευτής ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης". Αλλού γράφει ότι οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία Ρωσίδας στη Λεμεσό στρέφονται στο φιλικό της περιβάλλον.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Έγκλημα πάθους" γράφει για το φόνο 29χρονης Ρωσίδας στο διαμέρισμά της στη Λεμεσό και γράφει ότι η Αστυνομία για το σκοπό αυτό προέβη σε ανάκριση Ρώσου που βρέθηκε στην περιοχή, χωρίς να προκύψει τίποτα εναντίον του, ενώ οι πρώτες ενδείξεις εκτιμούν ότι ο δράστης πιθανόν να ήταν φίλος του θύματος. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που εκτιμά ότι δεν θα πετύχει η προσπάθεια του κατοχικού ηγέτη να αποτρέψει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Βουλή με εφτά κόμματα" γράφει για τη δημοσκόπηση του καναλιού "Σίγμα" η οποία αναφέρει ότι η Βουλή θα αποτελείται από επτά κόμματα και εμφανίζει πρώτο κόμμα το ΑΚΕΛ με 33%, με δεύτερο το ΔΗΣΥ με 27%, το ΔΗΚΟ με 15%, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών με 6,3%, τους ΝΕΟ με 3,6%, τους ΕΔΗ με 2% και τους Οικολόγους με 2%, το ΑΔΗΚ με 0,5%, το ΚΕΑ με 0,2% και αναποφάσιστους με 10,3%. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή μυστική ψηφοφορία κατά την οποία οι κυβερνητικοί γιατροί θα αποφασίσουν για τις τύχες των αιτημάτων τους.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Οι μετοχές καίνε και το Ταμιευτήριο Πάφου" γράφει για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Ταμιευτήριο Πάφου, "στην οποία καταγράφονται παρατυπίες και κυρίως υπερβάσεις λογαριασμών αξιωματούχων υπαλλήλων του Ταμιευτηρίου", ενώ την ίδια ώρα τοπικά στελέχη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών αλλά και μέλη του Ταμιευτηρίου ζητούν την παραίτηση του βουλευτή Νίκου Πιττοκοπίτη από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου". Αλλού γράφει ότι το ΔΗΚΟ ολοκλήρωσε πρώτο τις διαδικασίες καταρτισμού του ψηφοδελτίου του για τις βουλευτικές εκλογές.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Στο ψυγείο το Κυπριακό" γράφει ότι οι Αμερικανοί "παγώνουν" τις πρωτοβουλίες τους στο Κυπριακό, κάτι που απορρέει από την συνάντηση Πάουελ - Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, ενώ την ίδια ώρα η Λευκωσία εκτιμά ότι χρειάζονται οι αμερικανικές παρεμβάσεις για να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι οι Αρχές Ασφαλείας εκτιμούν ότι μέσω κατεχόμενων περιοχών έρχονται τώρα οι λαθρομετανάστες.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Για να πετύχουμε πρέπει να διεκδικούμε" προβάλλει δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι "δεν είναι νοητό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να παρουσιάζει τα κόμματα ομογνωμούντα και ομοφωνούντα στους χειρισμούς του Κυπριακού" και σημείωσε ότι "πρέπει να ακολουθήσουμε διεκδικητική πολιτική". Αλλού γράφει ότι το δράμα των αγνοουμένων επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το ΑΔΗΚ που έστειλε επιστολές σε όλους τους συγγενείς τους υπογραμμένες από τον Πρόεδρο του κόμματος Ντίνο Μιχαηλίδη.

Η "Cyprus Mail" γράφει στην κύρια είδηση με τίτλο "Οι τράπεζες κτυπήθηκαν μετά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου" ότι οι μετοχές του Τραπεζικού Τομέα υπέστησαν ζημιές στη χθεσινή συνάντηση στο ΧΑΚ μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου την Τρίτη. Αλλού γράφει ότι οι απελάσεις ξένων φοιτητών από το Τμήμα Αλλοδαπών με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν αρκετά λεφτά για παραμονή στην Κύπρο, "ξεσηκώνει κύμματα οργής στα κολλέγια".

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 1 March 2001 - 8:24:03 UTC