Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 14/03/2001 Η σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών για διερεύνηση των ισχυρισμών για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" με γιουγκοσλαβικά κεφάλαια, οι χθεσινές επαφές του ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου, οι διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα των ναρκωτικών, η αναμενόμενη μείωση των τιμών των φαρμάκων, η έρευνα Κυπροβαρόμετρο, και η αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τη Moody's είναι μερικά από τα θέματα που προβάλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ο Κασουλίδης στο Βελιγράδι" γράφει ότι αποδοτικές ήταν οι πολύωρες επαφές του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας Μλάνταν Ντίνκιτς με τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη και άλλους αξιωματούχους του κράτους, που είχαν ως αποτέλεσμα τη λήψη απόφασης για μετάβαση του κ. Κασουλίδη στο Βελιγράδι στις 28 Μαρτίου. Αλλού γράφει ότι 93% των Κυπρίων θεωρούν τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου προβληματική, όπως έδειξε η έρευνα Κυπροβαρόμετρο.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αναζητείται το βρώμικο χρήμα" γράφει ότι κατά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών Γιουγκοσλάβοι αξιωματούχοι έδωσαν στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση ισχυρισμών για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" με κεφάλαια που σχετίζονται με τον πρώην Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόποταν Μιλόσεβιτς. Αλλού προβάλει τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου αναχωρώντας ψες από την Κύπρο πως το ταξίδι του στο νησί ήταν "πολύ ανθρώπινο και συγκινιτικό".

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Υποπτες πιέσεις ΗΠΑ για Τάσσο" γράφει ότι ως "πολιτικά ύποπτες" χαρακτηρίζονται οι διαρροές πληροφοριών προς μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες καθώς και οι υποδείξεις των Αμερικανών παραγόντων προς την κυπριακή πλευρά, "που προσπαθούν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Τάσσο Παπαδόπουλο στο ξέπλυμα παράνομου χρήματος του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς". Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζεται ενοχλημένος από την αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου και το εθνικό θέμα.

"Ο Φιλελεύθερος" στην κύρια είδηση υπό τον τίτλο "Επίκεντρο Ερευνών η Κύπρος" γράφει ότι γίνεται μια "γιγαντιαία προσπάθεια" για ανακάλυψη των γιουγκοσλαβικών κεφαλαίων και προβάλει τις δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας ότι η Κύπρος είναι η πρώτη από μία σειρά χώρες που έχει ανοίξει το δρόμο της διερεύνησης. Αλλού γράφει ότι τα θέματα της διεύρυνσης της ΕΕ, το Κυπριακό και η παράνομη απαγωγή του Πανίκου Τζιακούρμα θα συζητηθούν από το Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών Κιθ Βαζ και το Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στην Κύπρο.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Οχι στα ναρκωτικά" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε "ξεκάθαρο μήνυμα" προς ολόκληρη την κοινωνία ότι τα ναρκωτικά αποτελούν το "δεύτερο εθνικό πρόβλημα" και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης προειδοποιεί με παραίτηση μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Οι τιμές των φαρμάκων αναμένεται να μειωθούν δραματικά" ότι με την εισαγωγή νέων νόμων φιλελευθεροποίησης, οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν δραματικά μέχρι το τέλος του χρόνου. Αλλού επικαλείται "κυβερνητικές πηγές" ότι ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης μελετά το ενδεχόμενο ανέγερσης μεγάλου αγάλματος της Αφροδίτης στην περιοχή της Πάφου.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" με τίτλο "Αναβάθμιση από Moody's" προβάλει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη ότι η κυβέρνηση δεν θα στραφεί σε εξωτερικό δανεισμό, μετά την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody's και την κατάταξή της από "αρνητική σε σταθερή". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η κυβέρνηση τοποθετείται ενάντια στην επαναφορά του "αέρα" στις αγοραπωλησίες μετοχών στο Χρηματιστήριο.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 14 March 2001 - 8:24:02 UTC