Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 22/3/2001 Οι αντιδράσεις στην έκθεση των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, οι δηλώσεις του Προέδρου του ΑΔΗΚ Ντίνου Μιχαηλίδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το ρουσφέτι, η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής για την ψήφιση του Εθνικού Σχεδίου Υγείας, οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για τις απειλές για νέες απαγωγές Ε/Κ, οι απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ Ισμαϊλ Τζεμ αν ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ και οι κομματικές διεργασίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Τουρκικές αντιδράσεις ΄χωρίς όρια΄" γράφει ότι ενώ η Κύπρος σύσσωμη "βρισκόταν στο πόδι" καταδικάζοντας την έκθεση των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα η ?γκυρα ανησυχώντας από τις εξελίξεις της ενταξιακής πορείας της Κύπρου διαμήνυσε μαζί με τους Τ/Κ ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί η ένταξη πριν από τη λύση, ενώ ο ΥΠΕΞ Ισμαϊλ Τζέμ ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχουν όρια στις αντιδράσεις της Τουρκίας". Αλλού γράφει για "μαύρη προπαγάνδα από το ΑΚΕΛ για τα ναρκωτικά" και ότι εμφανίζει το ΔΗΣΥ "υπέρ της νομιμοποίησης του εμπορίου τους".

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο «Ανθίσταται η κυβέρνηση» αναφέρεται σε δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς από τους Τ/Κ για νέες απαγωγές Ε/Κ μετά την καταδίκη του Τ/Κ Ομέρ Τέκογουλ. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει Κανονισμούς στη Βουλή με τους οποίους θα αίρονται οι περιορισμοί που τέθηκαν το 1997 για παροχή τίτλων ιδιοκτησίας στους πρόσφυγες.

Ο "Πολίτης" με τίτλο "Κοπιάστε και ψηφίστε" γράφει ότι "τα φαγοπότια και τα δείπνα που οργανώνονται από υποψήφιους βουλευτές με σκοπό τη σταυροθηρία ευτελίζουν την πολιτική ζωή", σύμφωνα με δηλώσεις υποψηφίων βουλευτών στην εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στις δαπάνες των υποψηφίων για την προσωπική τους προβολή. Σε άλλο θέμα γράφει με τίτλο "Σήμερα στη Βουλή - Το 'ναι' ή το 'όχι' για το ΕΣΥ" γράφει ότι κρίνεται σήμερα η τύχη του Εθνικού Σχεδίου Υγείας στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής και ότι η ΠΑΣΥΔΥ και η ΕΤΥΚ συνεχίζουν να αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο «Πυρά από παντού» αναφέρεται στις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα που εξέδωσε η Τουρκία για την εναρμόνισή της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο και για τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου Λέοπολτ Μάουρερ. Αλλού γράφει ότι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης Νίκος Κόσης, "κατά την οποία εικάζεται ότι συζητήθηκε η αντιπαράθεσή του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη".

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο «Εντονα διαβήματα στον ΟΗΕ» γράφει ότι η Λευκωσία ανησυχεί και απαιτεί ανασκευή των εντυπώσεων από την «ισοπεδωτική» έκθεση των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο. Γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε διαβήματα τόσο στη Λευκωσία διά του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη όσο και στη Νέα Υόρκη όπου ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Σώτος Ζακχαίος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη Γραμματεία. Αλλού αναφέρεται στις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ Ισμαϊλ Τζεμ ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ "θα διαταράξει όλες τις ισορροπίες στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο".

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Μοίραζαν λιμουζίνες σαν φιστίκια" γράφει ότι "το σίγουρο είναι ότι αγοράστηκαν πολύ περισσότερες από τις επτά λιμουζίνες που ισχυρίστηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος στη συνέχεια αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, όταν θέσαμε υπόψη του την έκθεση της Γενικού Ελεγκτή από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία". Αλλού προβάλλει δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι "ως ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις ευθύς εξ αρχής είχαμε πάρει τη θέση ότι οι βουλευτικές εκλογές του Μαϊου πρέπει να γίνουν σε ήπιο κλίμα και να αποφευχθεί η σκληρή σύγκρουση και η πόλωση των δύο μεγάλων κομμάτων".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα με τίτλο "Οι υποσχέσεις του ΑΔΗΚ για ρουσφέτι έπεσαν στο κενό" γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου κάλεσε χθες όλους τους πολιτικούς να συμμορφωθούν με το νόμο για ποινικοποίηση του ρουσφετιού και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μηχαηλίδη, Προέδρου του ΑΔΗΚ, ο οποίος είπε ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους ψηφοφόρους του, αρνούμενος ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν ρουσφέτι ή είναι παράνομες. Αλλού γράφει ότι οι Τ/Κ "σοκαρίστηκαν" από τη δεκάχρονη καταδίκη του Τ/Κ λαθρέμπορου ναρκωτικών Ομέρ Τέκογουλ που απαγγέλθηκε από το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα την περασμένη Τρίτη.

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΑΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 22 March 2001 - 18:11:24 UTC