Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-04-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 11/04/2001 Το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, οι ενδοκομματικές και διακομματικές αντιπαραθέσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, πολεοδομικές παρατυπίες και ατασθαλίες στις Συνεργατικές Εταιρείες, η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ο τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, θέματα εμπορίας πετρελαιοειδών και η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο και το Λίβανο για την προώθηση και προστασία των επενδύσεων είναι μερικά από τα θέματα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Ο Τάσσος προκαλεί αντιδράσεις", γράφει ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσος Παπαδόπουλος "προωθεί" συγκεκριμένα πρόσωπα για βουλευτές, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αντιδράσεις από άλλα στελέχη του κόμματος. Αντιδράσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκάλεσε και η προχθεσινή δήλωσή του ότι το ΔΗΚΟ δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Βουλής. Αλλη είδηση είναι η αίτηση της Τουρκίας προς τις κυπριακές Αρχές, μέσω της Διεθνούς Αστυνομίας, "να της εκδώσουν έναν Τούρκο δραπέτη, ο οποίος είχε καταδικασθεί στη χώρα του για φόνο". Το αίτημα έγινε αποδεκτό και άρχισαν οι διαδικασίες έκδοσής του.

"Η Μάχη" σε πρωτοσέλιδη είδηση, με τον τίτλο "Ατασθαλιών συνέχεια στις ΣΠΕ", αναφέρεται σε χθεσινές καταγγελίες του βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Ηλία Μυριάνθους ότι, εκτός από τις 12 Συνεργατικές Εταιρείες τις οποίες κατονόμασε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, υπήρξαν ατασθαλίες και σε άλλες τρεις εταιρείες και συγκεκριμένα στη Συνεργατική Πολεμιδιών, Αραδίππου και Εγκωμης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής κρουαζιέρας που θα πραγματοποιήσει στην Αίγυπτο την ερχόμενη εβδομάδα, θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, προκειμένου να συζητήσει το θέμα κοινής εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου.

Ο "Πολίτης" με τον τίτλο "Για όνομα του Θεού! Πολεοδομικές αλχημείες βολεύουν επωνύμους", γράφει ότι σύμφωνα με αποκαλύψεις, που έγιναν χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, ο Δήμος Αγίας Νάπας χορήγησε "άδεια για 22 οικόπεδα σε βουλευτή", παρά την άρνηση της Πολεοδομίας, ενώ αναφέρθηκαν ανάλογες "παρανομίες" και από άλλους δήμους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου ότι η πρόταση της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για εκτέλεση με όρους της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικα


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 11 April 2001 - 7:24:04 UTC