Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-04-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 22/4/2001 Η αντίδραση του Προέδρου Κληρίδη από το Καϊρο αναφορικά με τις δηλώσεις Τζεμ στα κατεχόμενα, οι αντιδράσεις κομμάτων στις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη, το χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα, το θέμα της προστασίας του Ακάμα και οι αντιδράσεις της ΕΕ καθώς και η σύλληψη τεσσάρων 15χρονων για ληστεία εναντίον 76χρονης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Δεν υπάρχουν αποδείξεις" γράφει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το πώς ξοδεύτηκαν επιταγές ύψους 914,560 λιρών από διευθυντή εταιρίας η οποία τα εισέπραξε από επενδυτές για αγορά μετοχών της εταιρίας του. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η αστυνομία αποδίδει το χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του 23χρονος από το Γέρι σε "ανθρώπινη αμέλεια".

"Η Μάχη" με τίτλο "Δεν φοβόμαστε τον Τζεμ" αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι αν οι Τούρκοι επιθυμούν πραγματικά την ειρήνη να επιστρέψουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και ότι αν οι δηλώσεις του ήταν απειλή "δεν φοβόμαστε". Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανήλικες οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι σε διερευνόμενη υπόθεση κλοπής σχεδόν τεσσάρων χιλιάδων λιρών από 76χρονη.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Εγκληματική ανευθυνότητα" γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας γνώριζε για το μολυσμένο νερό στο Νοσοκομείο Λευκωσίας αλλά "δεν έκανε τίποτα" αναφέροντας ότι η Διευθύντρια του Νοσοκομείου είχε ενημερώσει έγκαιρα τους αρμοδίους για τους κινδύνους. Αλλού γράφει ότι θα υπάρξουν "ραγδαίες εξελίξεις" στο Κυπριακό το καλοκαίρι αφού ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο ολοκληρώνει συνολική πρόταση για συνέχιση της διαδικασίας του ΟΗΕ μετά τις βουλευτικές εκλογές.

"Η Σημερινή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ψάχνουν ενόχους" γράφει ότι οι αρμόδιοι ψάχνουν ακόμα για ενόχους για την κατρακύλα του ΧΑΚ και ότι μερικούς μήνες μετά το διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής μόλις τώρα ετοιμάζεται και υποβάλλεται ερωτηματολόγιο για διαπίστωση αθέμιτων συναλλαγών. Αλλού γράφει ότι πυκνό σύννεφο σκόνης κάλυψε από τα ξημερώματα του Σαββάτου την ατμόσφαιρα πάνω από την Κύπρο, δημιουργώντας ενοχλητική κατάταση και προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα σε όσους υποφέρουν από άσθμα ή άλλες παθήσεις.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Εξοντωτική η αναμέτρηση" γράφει ότι σε "συναγερμό" τέθηκαν τα κομματικά επιτελεία για να συσπειρώσουν τις κομματικές τους βάσεις και ότι σύντομα θα συζητούνται θέματα αιχμής για να αλλάξει το "υποτονικό κλίμα" που επικρατεί στην προεκλογική εκστρατεία. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία ασκεί έντονες πιέσεις προς διάφορες κυβερνήσεις να αποτρέψει εις βάθος έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους έποικους, του Εισηγητή Φινλανδού βουλευτή Γιάκο Λάκσον, ο οποίος θα επισκεφθεί ξανά την Κύπρο.

Η "Χαραυγή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Καταγγελίες και όχι ικανοποίηση" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κληρίδη, είπε ότι "δεν αρκεί να εκφράζεται κυβερνητική ικανοποίηση" όσον αφορά δηλώσεις Ευρωπαίων πως οι απειλές Τζεμ δεν θα επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, αλλά η κυβέρνηση "πρέπει να προχωρήσει σε διαβήματα". Αλλού γράφει ότι ο κ. Χριστόφιας ανακοίνωσε χθές ότι το ΑΚΕΛ θα ιδρύσει περιβαλλοντικό κέντρο το οποίο φιλοδοξεί να δώσει βοήθεια σε περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" γράφει ότι Ευρωβουλευτές θα συμβουλέψουν την ερχόμενη Πέμπτη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακόμη και να αποτρέψει ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ μέχρι να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η χερσόνησος του Ακαμα θα προστατευθεί από αναπτυξιακά έργα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για πρώτη φορά, μετά τη σχετική απόφαση της Βουλής, τα καταστήμαστα στην Κύπρο έμειναν ανοικτά μέχρι τις πέντε το απόγευμα χθες.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 22 April 2001 - 8:24:03 UTC