Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-04-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 23/04/2001 Η επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, η δήλωση του Προέδρου Κληρίδη, στο πλαίσιο χθεσινής ομιλίας του, ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση της άμυνάς μας μέχρι να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού, οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για την προεκλογική πορεία του κόμματός του και η επίθεση με βόμβα μολότοφ σε οικία ζεύγους καθηγητών στη Λεμεσό είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H "Aλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Πανάκριβη η εκστρατεία του ΔΗΚΟ" ότι "τεράστιο και πρωτοφανές" για τα οικονομικά δεδομένα του ΔΗΚΟ παρουσιάζεται να είναι το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών προσκείμενων στο κόμμα, ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες και όχι σε 100 χιλιάδες περίπου όπως είχε ισχυριστεί το ίδιο το κόμμα πριν από ένα μήνα. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος περιόδευσε χθες σε δήμους και κοινότητες της Πάφου διαπίστωσε ότι πλησιάζοντας προς τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου ο ΔΗΣΥ συσπειρώνεται και ενδυναμώνεται περαιτέρω.

"Το Θάρρος" αναφέρει στο κύριο θέμα με τίτλο "Βανδαλισμοί νεαρών στη Λεμεσό και Πάφο" ότι οι βανδαλισμοί μεταξύ νεαρών, και ιδιαίτερα μαθητών έχουν φθάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Παιδείας να αναγκαστεί να βάλει φρουρούς ακόμα και στα σχολεία. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε ότι μέχρι να εξευρεθεί λύση του εθνικού μας προβλήματος, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την άμυνά μας, μέσα στα πλαίσια του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Κύπρου - Ελλάδας.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Βάζουν φρένο στους 'αναντικατάστατους' δημόσιους υπαλλήλους" ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είπε "όχι" σε αίτημα του Υπουργείου Συγκοινωνιών για παράταση υπηρεσιών συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος αφυπηρέτησε αρχές Απριλίου. Η ΠΑΣΥΔΥ εξάλλου με επιστολή της υπογράμμισε ότι δεν ανέχεται πλέον τις "παρατάσεις υπηρεσιών". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με εγκύκλιό της προς όλες τις κρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας η κυβέρνηση της χώρας δίνει εντολή όπως καταργηθεί το ελληνικό έθνος και στη θέση του να χρησιμοποιείται ο όρος "πολίτες της Ελλάδας".

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Σκληρή σύγκρουση" αναφέρει ότι σε "σύγκρουση" μεταξύ του Προέδρου του ΑΔΗΚ και της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού ενδέχεται να μετατραπεί η αρχική διαφορά του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, και του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Πουργουρίδη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που πήρε η κυπριακή αστυνομία και πράκτορες του Ισραήλ, έφθασε ψες στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Σκεπτικισμός για την ένταξη" ότι σκεπτικισμός και προβληματισμός επικρατεί σε κράτη - μέλη της ΕΕ αλλά και της Κομισιόν, για το ενδεχόμενο το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου να παραμένει ανοικτό και μετά την ολοκλήρωση των ενταξιακών συνομιλιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μεταξύ κάποιων μαθητών που δεν πήραν καλούς βαθμούς αναζητεί η Αστυνομία τους δράστες της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης με εμπρηστική βόμβα μολότοφ εναντίον σπιτιού ζεύγους καθηγητών στη Λεμεσό.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Νέο φιάσκο!" αναφέρει στο κύριο θέμα ότι σε "πλήρες ναυάγιο" έχει οδηγηθεί η έρευνα για τα κακώς έχοντα στο Χρηματιστήριο, που οδήγησαν χιλιάδες επενδυτές σε πτώχευση, καθώς η όλη διαδικασία "έχει παραλύσει πλήρως, ενώ νομικοί κύκλοι μιλούν για ένα ακόμη παταγώδες κυβερνητικό φιάσκο". Αλλού αναφέρει ότι το κατοχικό καθεστώς του Ραούφ Ντενκτάς δείχνει για μια αφορά το απάνθρωπο πρόσωπό του και δεν επιτρέπει στον Πανίκο Τζιακούρμα να έρθει να δει τη μητέρα του που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

(KYΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 23 April 2001 - 6:24:03 UTC