Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-05-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 7/05/2001 Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών γύρω από το θέμα της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου, η υποβολή σήμερα των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, η συνάντηση Κασουλίδη - Τζεμ στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου στη Σουηδία των Υπουργών Εξωτερικών των "15" και των 13 ομολόγων τους των υποψηφίων για ένταξη χωρών και οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιου Ιωαννίδη για ηλεκτρονική παρακολούθηση χώρων εντός των δημόσιων εκπαιδευτηρίων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Στο δικαστήριο οδηγούν το Δήμο Λεμεσού" ότι "η απόφαση του Δήμου Λεμεσού, να παραχωρήσει μονοπώλιο διαχείρισης διαφημιστικών πινακίδων σε ιδιωτική εταιρεία χωρίς προκήρυξη προσφορών με οικονομικά ανταλλάγματα ελάχιστα συγκριτικά με άλλους δήμους, οδηγείται στα δικαστήρια με απρόβλεπτες εξελίξεις". Αλλού γράφει ότι οι υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές υποβάλλουν σήμερα τις υποψηφιότητές τους για τις εκλογές της 27ης Μαϊου.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "'Καβγάς' για το Εθνικό" αναφέρει ότι οξύνεται ο "καβγάς" μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα της συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο για ενημέρωση των κομμάτων γύρω από τις συνομιλίες των Αθηνών για τις οποίες ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι θα γίνει μετά τις εκλογές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος δήλωσε ότι το Υπουργείο του ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα δίνει λύση στο θέμα των αντιρρησιών συνείδησης και πως οι ένοπλες δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Μισές δουλειές στην αφαλάτωση" ότι η επίλυση του προβλήματος της παραγωγής πόσιμου αφαλατωμένου νερού από τη νέα μονάδα της Λάρνακας, δεν είναι όπως αποδεικνύεται, ούτε "θέμα ωρών", ούτε "θέμα μερικών ημερών" όπως προσέτρεξε να δηλώσει η κυβέρνηση αφού σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν και παραμένει πολύ σοβαρότερο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Ισμαϊλ Τζεμ και Ιωάννης Κασουλίδης βρέθηκαν χθες μαζί στη Σουηδία, σε μια ιστορική συνάντηση της σουηδικής Προεδρίας για το μέλλον της Ευρώπης.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Βόμβες εκδίκησης" αναφέρει ότι η Κύπρος "σφυροκοπείται από τους βομβιστές και οι επιθέσεις τους αποτελούν, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη 'φρούτο εκδίκησης' που ταλανίζει την κοινωνία μας επί 20ετία". Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι την κατάργηση και αντικατάσταση του υφιστάμενου κανονισμού περί επενδύσεων των κεφαλαίων των συντεχνιών εισηγήθηκε η Τριμερής Τεχνική Επιτροπή, η οποία εξέτασε το συγκεκριμένο θέμα μετά από εντολή του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Επάνοδος σε προεδρολογία" ότι η προεδρολογία και τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών επανήλθαν στο πολιτικό προσκήνιο, είκοσι ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μετά την 27η Μαϊου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι άρχισε ήδη η επικουρική φρούρηση των εκπαιδευτηρίων από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης το πρόσθετο στοιχείο εκτός της περιφρούρησης των σχολείων από μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες είναι η ηλεκτρονική παρακολούθηση των εκπαιδευτηρίων.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Προσβλητικές αναφορές" γράφει ότι "προσβλητική για το ΑΚΕΛ" χαρακτήρισε χθες ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας την άποψη του Προέδρου Κληρίδη ότι μια προεκλογική συζήτηση για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στο Εθνικό Συμβούλιο δεν θα ήταν χρήσιμη. Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι το ΑΚΕΛ αντιμετωπίζει με την ίδια υπευθυνότητα τις όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό, είτε βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο είτε όχι. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΧΑ Τάκης Κολέ δήλωσε ότι εκατοντάδες επενδυτές κατήγγειλαν παρανομίες σε βάρος τους.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 7 May 2001 - 6:24:03 UTC