Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-06-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 18/06/2001 Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη διεύρυνση της ΕΕ και την ένταξη της Κύπρου, η σημερινή πρώτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και των νέων κοινοβουλευτικών κομμάτων και οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών για το Κυπριακό, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αστείο να μιλάμε για τριχοτόμηση" αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος είπε ότι η Σύνοδος της ΕΕ στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ήταν "αρκετά σημαντική" γιατί επιβεβαιώνει με ομόφωνη απόφαση ότι η δεύρυνση της ΕΕ δεν ανακόπτεται. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ δήλωσε ότι εργάζεται για μια κοινά αποδεκτή λύση στην Κύπρο, προσθέτοντας ωστόσο ότι "αυτό δεν είναι εύκολο".

Το "Θάρρος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Μαφιόζικη δολοφονία Ρώσου επιχειρηματία" αναφέρεται σε άγρια δολοφονία Ρώσου επιχειρηματία που διέμενε μόνιμα στην Πάφο και ο οποίος είχε εξαφανισθεί πριν από τέσσερις ημέρες και το πτώμα του βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας. Αλλού γράφει ότι στην παρουσία 26 πολιτικών ηγετών συνέρχεται σήμερα στην πρώτη του συνεδρία, μετά τις βουλευτικές εκλογές, το Εθνικό Συμβούλιο και γράφει ότι στη συνεδρία κλήθηκαν και τα οκτώ κόμματα που μετέχουν στη Βουλή.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Κάτι κρύβει το Γκέτεμποργκ" γράφει ότι συγκρατημένη αισιοδοξία και επιφυλάξεις διακατέχουν τον Πρόεδρο Κληρίδη και άλλους πολιτικούς ηγέτες σχετικά με τη Σύνοδο της ΕΕ στη Σουηδία σε σχέση με ανάλογες αντιδράσεις τους σε προηγούμενες συνόδους. Αλλού γράφει ότι περίπου δύο χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο εγκαταλείπουν μια και καλή τις σχολικές αίθουσες και γράφει ότι η πρώτη διεθνής συνάντηση για τη σχολική διαρροή στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο κατέδειξε ανησυχητικά συμπεράσματα.

"Η Σημερινή" στο βασικό θέμα με τίτλο "Σκιές στην ένταξη" γράφει ότι σκιές αφήνει πίσω της η σύνοδος της ΕΕ στη Σουηδία αφού όχι μόνο δεν καθορίζει ρητώς χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία ένταξης, αλλά ταυτόχρονα αναφέρεται με τρόπο συγκεκριμένο στην αρχή της διαφορετικότητας των υποψηφίων για ένταξη χωρών. Αλλού γράφει ότι η συνδικαλιστική οργάνωση των δασκάλων ΠΟΕΔ και των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ προχώρησαν ομόφωνα στο θέμα των κλιμάκων εισδοχής, ενώ στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της ΜΕΠΕΥ όπου θα συζητηθεί το θέμα της ίσης μεταχείρισης δασκάλων και καθηγητών.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Θα προκαλέσουν εντάσεις" γράφει ότι οι τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου, οι οποίες εντείνονται και αναβαθμίζονται όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση των ενταξιακών συνομιλιών της χώρας μας, απασχολούν Αθήνα και Λευκωσία, που μελετούν τρόπους αντιμετώπισης τους. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι πόλεμο στην ηχορύπανση σε οδικές αρτηρίες, αλλά και σε κατοικημένες περιοχές κηρύσσει το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, που προωθεί μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση.

Η "Χαραυγή" στο βασικό θέμα με τίτλο "Φρικιαστικό έγκλημα" αναφέρεται στη δολοφονία του Ρώσου επιχειρηματία στην Πάφο και γράφει ότι πρόκειται για μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες που απασχόλησαν ποτέ τις διωκτικές αρχές της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η επιστροφή του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη από το Γκέτεμποργκ σηματοδοτεί "αναζωπύρωση ενός νέου γύρου αντιπαράθεσης στην κοινοβουλευτική ομάδα."

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 18 June 2001 - 6:24:03 UTC