Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-08-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 6/8/2001 Η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων κοριτσιών αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας. Ο κυπριακός Τύπος προβάλει επίσης την επίσκεψη του Υπουργού Πετρελαίου της Συρίας στην Κύπρο για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, οι κομματικές διαργασίες ενόψει των Δημοτικών εκλογών, πληροφορίες για μετακινήσεις υπουργών, το Κυπριακό και η ενημέρωση των Τ/Κ για το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Και τρίτος στο κύκλωμα παιδεραστίας" γράφει ότι παρά την έλλειψη ενημέρωσης από την Αστυνομία για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών από δυο γνωστούς καλλιτεχνικούς παράγοντες, διαπιστώνεται αύξηση των καταγγελιών και ότι φαίνεται να κατηγορείται και τρίτο πρόσωπο από τον ίδιο χώρο για σεξουαλική παρενόχληση. Αλλού γράφει ότι με την επίσκεψη του Σύριου Υπουργού Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων Μοχάμαντ Μαχέρ Τζαμάλ που έφτασε χθες στην Κύπρο μπαίνουν οι βάσεις για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

"Το Θάρρος" γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα κάτω από τον τίτλο "Το μαχαίρι στο κόκαλο" ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης διαβεβαίωσε χθες πως δεν θα υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών από καλλιτεχνικούς παράγοντες και ότι "πρώτιστο μέλημα της Ασυνομίας είναι να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο". Αλλη είδηση είναι η κηδεία των λειψάνων δυο ακόμα ηρώων του 1974, του Γιάννη Γιαννή από την Αμμόχωστο και του Γεώργιου Κλεάνθους από τον Κάθηκα, των οποίων η αναγνώριση έγινε με τη μέθοδο της ταυτοποίησης γενετικού υλικού.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Χιονοστιβάδα οι καταγγελίες" γράφει πως παίρνει τεράστιες διαστάσεις το πρόβλημα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων παρά τη διακριτικότητα των αστυνομικών Αρχών και όλα δείχνουν ότι η σύλληψη των ενεχομένων είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Οπως ανέφερε στην εφημερίδα η παιδοψυχολόγος Στέλλα Κυριακίδου. υπήρξαν θύματα και παιδιά 4 - 5 χρόνων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με το ΔΗΣΥ, γιατί, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να υπηρετήσει την πολιτική της κυβέρνησης.

"Η Σημερινή" με τον τίτλο "Μετακινήσεις Υπουργών" γράφει στο κύριο θέμα ότι η επικείμενη αφυπηρέτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου θα επιφέρει μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου να αναλαμβάνει τη διοίκηση της Τράπεζας και στη θέση του να μετακινείται ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, του οποίου τη θέση θα καταλάβει ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης. Νέος Υπουργός Υγείας φέρεται να αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Αντώνης Βασιλείου. Αλλού προβάλει δήλωση του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Εθνική Φρουρά από τη λειτουργία των ραντάρ των Βρετανών στο Τρόοδος.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "ΕΕ: Ανοιγμα προς Τ/Κυπρίους" γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ενημερώσει τους Τουρκοκυπρίους για θέματα ευρωπαϊκού κεκτημένου, εντατικοποιεί τις επαφές της με τα κατεχόμενα και έχει ήδη δημιουργήσει κανάλι επικοινωνίας με το λεγόμενο "τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο". Αλλού γράφει ότι, ύστερα από οδηγίες της ΕΕ, η κυβέρνηση αναμένεται να καταβάλει ποσό δύο περίπου εκατομμυρίων λιρών ετησίως για τον έλεγχο των βοοειδών προκειμένου να προληφθεί η εξάπλωση της νόσου των τρελών αγελάδων.

Η "Χαραυγή" με τον τίτλο "Μήνυμα Χριστόφια στους μεσολαβητές" γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας χθες στο μνημόσυνο του ήρωα Γιαννάκη Ταλιώτη στη Γεροσκήπου, κάλεσε τους διεθνείς μεσολαβητές να εργασθούν έτσι ώστε να πεισθεί ο κ. Ντενκτάς να προσέλθει σε συνομιλίες τον προσεχή Σεπτέμβριο για επίλυση του Κυπριακού, με θέσεις προσαρμοσμένες στο Διεθνές Δίκαιο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τελειώνει σήμερα η αγωνία 7.500 υποψηφίων για τα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων.

(ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 6 August 2001 - 7:24:03 UTC