Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-08-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 7/08/2001 Η υπό διερεύνηση υπόθεση αναφορικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών από δύο καλλιτεχνικούς παράγοντες καθώς και η χθεσινή σύλληψή τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι προσπάθειες των ΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, οι διεργασίες των κομμάτων, αλλά και οι αντιπαραθέσεις τους για τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H "Αλήθεια" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Στο δικαστήριο οι ύποπτοι καλλιτέχνες", γράφει ότι ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες για διερευνώμενες υποθέσεις άσεμνων επιθέσεων εναντίον ανήλικων κοριτσιών. Αλλού γράφει ότι ημέρα χαράς και περηφάνιας ήταν η χθεσινή για 5.512 μελλοντικούς φοιτητές, οι οποίοι κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν θέση σε κάποιο από τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ οι πρωτεύσαντες ανέρχονται σε 14.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα αναφέρεται στη σύλληψη δύο καλλιτεχνών και γράφει ότι άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας πραγματοποίησαν εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια των υπόπτων και περισυνέλεξαν φωτογραφίες, βιντεοκασέτες και έγγραφα. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα γράφει ότι σήμερα ή αύριο θα υποβληθεί μια νέα μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας αναφορικά με το θέμα της διαφοράς μεταξύ της Διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών και των μηχανικών της εταιρείας.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Αστυνομική νότα για δύο συνθέτες" γράφει για τις χθεσινές συλλήψεις, ύστερα από καταγγελίες πέντε κοριτσιών ότι είχαν υποστεί άσεμνες επιθέσεις όταν ήταν ανήλικες. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνουν αθώοι. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι στις 29 Αυγούστου φθάνει στην Κύπρο ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο, για προπαρασκευή του εδάφους για την επανέναρξη των συνομιλιών.

"Η Σημερινή" στο βασικό θέμα, με τίτλο "Η θυσία του γέροντα ξεσκεπάζει το σκάνδαλο" γράφει πως η τραγική αυτοκτονία του 70χρονου γέροντα πριν οκτώ ημέρες "ξεσκέπασε" το κατ' ισχυρισμό σκάνδαλο παιδεραστίας, αφού ακολούθησε "χιονοστιβάδα" καταγγελιών από νεαρές κοπέλες, οι οποίες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο γνωστούς μουσικούς. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως μετά από σχετική έρευνα της "Σ", υπήρξε "άμεση" η αντίδραση του Υπουργού Εργασίας Αντρέα Μουσιούττα, ο οποίος γραπτώς δήλωσε πως θα επανεξεταστούν τα κριτήρια απασχόλησης ξένων εργατών υπό το φως των νέων δεδομένων στην αγορά εργασίας.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Πυροδοτείται αντιπαράθεση" γράφει για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, αφού χθες σημειώθηκαν οι πρώτοι "έντονοι υψηλοί τόνοι" μεταξύ του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε άνοδο του Δείκτη Τιμών Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) μετά τις συνεχείς πτώσεις των περασμένων εβδομάδων, όταν την Παρασκευή ο δείκτης έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο του χρόνου. Γράφει ακόμη ότι παρόλα αυτά, οι αναλυτές είναι "επιφυλακτικοί" στο να "προεξοφλήσουν ανάκαμψη των τιμών".

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Αφετηρία συλλήψεων" αναφέρεται στις σοβαρές διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση των κατ' ισχυρισμόν σεξουαλικών παρενοχλήσεων η οποία διατάραξε τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κύπρου και αφορά συνολικά έξι καταγγελίες από νεαρά κορίτσια. Αλλού γράφει ότι γρίφος εξακολουθεί να παραμένει η ταυτότητα των δωρητών των 400.000 εκατομμυρίων λιρών για τον εξοπλισμό των σχολείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ οι εκπρόσωποί τους στην Κύπρο καταβάλλουν έντονες προσπάθειες να κρατήσουν κάθε μυστικότητα γύρω από τα ονόματα αυτών.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα, αναφέρεται στις καταγγελίες για παιδεραστία και στις χθεσινές συλλήψεις δύο καλλιτεχνικών παραγόντων της Κύπρου. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι η Κύπρος και η Συρία εξέφρασαν χθες την ελπίδα ότι θα καταλήξουν σε κοινή συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΑΑΡ/ΡΜ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 7 August 2001 - 7:24:03 UTC