Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-08-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


CONTENTS (K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 9/08/2001 Το Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες παρασκηνιακές προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, η υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων γυναικών, η εργασιακή διαφορά ανάμεσα στους μηχανικούς και στη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, η προώθηση νέου φορολογικού πακέτου στη Βουλή και ο καύσωνας των τελευταίων ημερών στην Κύπρο είναι μερικά από τα θέματα των σημερινών εφημερίδων της Λευκωσίας.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Προεργασία ως το 2002 βλέπουν οι δυτικοί" γράφει ότι οι δυτικοί διπλωματικοί κύκλοι θεωρούν την περίοδο από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου ως στάδιο προεργασίας και προετοιμασίας για τις πλέον καθοριστικές συνομιλίες μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες στους κόλπους της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) οδήγησαν στη διάλυση του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα γράφει ότι και έβδομη κοπέλα προέβη χθες σε πανομοιότυπη κατάθεση με τις άλλες μέχρι στιγμής ληφθείσες καταθέσεις από το ΤΑΕ Λάρνακας για την υπό διερεύνηση υπόθεση παιδεραστίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι επιτροπές που έχουν ορισθεί από τα κόμματα ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα για ενδεχόμενες συμμαχίες στις Δημοτικές εκλογές το Δεκέμβριο είχαν χθες συνάντηση μιας περίπου ώρας στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Μακραίνει η λίστα με τις μαρτυρίες" γράφει ότι οι έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας για την υπό διερεύνηση υπόθεση διαφθοράς ανηλίκων διευρύνονται και επεκτείνονται στη Λάρνακα, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η άπνοια, η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες που συνθέτουν το τελευταίο τριήμερο τον καύσωνα στην Κύπρο δημιούργησαν ανυπόφορες συνθήκες και πως η εικόνα, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κυριάκου Θεοφίλου, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί πριν από την Κυριακή.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Καταθέτουν 200 κοπέλες", γράφει ότι η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων κοριτσιών και ότι είναι τεράστιο το ανακριτικό έργο που έχει να επιτελέσει. Αλλού γράφει ότι είναι αμυδρές οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτή η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας στην εργασιακή διαφορά μηχανικών και διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Μεθοδεύουν τελικό πάρε - δώσε", γράφει στο κύριο θέμα πως εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει του ενδεχόμενου να αρχίσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού. ΗΠΑ, Βρετανία και ΟΗΕ φέρονται να ολοκληρώνουν οριστικό προσχέδιο και για το εδαφικό και για τις εξουσίες και αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις και προς τις δυο πλευρές για επίτευξη λύσης. Αλλού γράφει ότι "σε καλό δρόμο" φαίνεται ότι έχουν πια εισέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Υπουργείου Εξωτερικών και Βρετανικών Βάσεων για το θέμα της εγκατάστασης γιγαντιαίας κεραίας στο Ακρωτήρι.

Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Αυξήσεις - φωτιά" ότι προωθείται από το Υπουργείο Οικονομικών η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στο 15% (από το 10% που είναι σήμερα) και ότι στη Βουλή πρόκειται να συζητηθεί το Φθινόπωρο το νέο φορολογικό πακέτο, όπου θα περιλαμβάνονται και άλλες αυξήσεις των καταναλωτικών φόρων. Αλλο θέμα είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με αύξηση του συντελεστή αποζημίωσης και κάλυψη πρόσθετων κινδύνων, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Οργανισμού Γιώργου Φωτίου, θα διασφαλισθεί παράλληλα ένα βιώσιμο σχέδιο για τη σταδιακή υλοποίηση όλων των στόχων του ΟΓΑ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" σε πρωτοσέλιδη είδηση αναφέρει ότι το μοναστήρι του Κύκκου προτίθεται να επενδύσει 25 εκατομμύρια λίρες για τη δημιουργία ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου και τόπου ψυχαγωγίας στη Λακατάμεια. Αλλού γράφει για τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, μετά το πέρας της οποίας παρετέθη γεύμα τόσο για τους Υπουργούς όσο και για τους δημοσιογράφους. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Κληρίδης επιβεβαίωσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλβαρο ντε Σότο θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 29 Αυγούστου, την επομένη της συνάντησης Ανάν - Ντενκτάς στην Αυστρία.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΝΜΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 9 August 2001 - 6:24:05 UTC