Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-10-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 22/10/2005

Το πακέτο μέτρων κοινωνικής στήριξης ύψους 102,4 εκ. λιρών για τη διετία 2005-2006 που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η διεξαγωγή της άσκησης ''Νικηφόρος'', η επίσκεψη μελών της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι για συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και η γρίπη των πτηνών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Ενδοφλέβιος κίνδυνος'' γράφει ότι ενδοφλέβιος κίνδυνος κυκλοφορούσε στα κρατικά νοσηλευτήρια αλλά και στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία, ''αμπούλες διττανθρακικού νατρίου που παρασκευάζονται από το εργαστήριο των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κρίθηκαν ως ακατάλληλες και οι λειτουργοί προσπαθούσαν άρον άρον να τις αποσύρουν''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με κυρώσεις απειλεί τους ιεράρχες που μετέβησαν στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, αναφέροντας ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, έστω και αν διαφωνούν με αυτές.

''Η Μάχη'' με κύριο τίτλο ''Τσαπατσουλο-κυβέρνηση'' γράφει ότι ''η τσαπατσουλιά και η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προχώρησε στο σχέδιο ανάθεσης των αεροδρομίων στον στρατηγικό επενδυτή, αφήνοντας ουσιαστικά μετέωρους εκατοντάδες υπαλλήλους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται ή με ποια νέα καθήκοντα θα συνεχίσουν προκαλεί τεράστια προβλήματα, που μας εκθέτουν διεθνώς αλλά προκαλούν και ευρύτερα προβλήματα στην οικονομία του τόπου''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ελληνικών Πετρελαίων, καθορίζονται νέες μειωμένες κατά 2 σεντ τιμές στη βενζίνη.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Καραμπινάτο είναι το φέσι'' γράφει στο κύριο του θέμα ότι ''η εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών JCC όπως κατ&#900; αρχήν προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες αποφασίζει και επιβάλλει ετσιθελικά τους όρους διεξαγωγής του εμπορίου με πιστωτικές κάρτες στην Κύπρο''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των ρωσικών μαχητικών ελικοπτέρων ΜΙ-35 της Εθνικής Φρουράς που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο ''Νικηφόρο''.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Μειώνει τον Τάσσο και αποκαλεί πρόεδρο τον Ταλάτ'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι ''με προκλητικό τρόπο η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία αποκαλεί πρόεδρο τον Ταλάτ και πρωθυπουργό τον Σογιέρ ενώ αναφερόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρεται απλά στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Η πρωτοφανής ενέργεια αποτυπώνεται σε προσχέδιο προγράμματος της επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο του Βρετανού Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Τζον Πρέσκοτ''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Αθήνα προειδοποίησε την Αγκυρα ότι δεν θα κάνει τα ''στραβά μάτια'' στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και θα είναι αυστηρή στην άσκηση του ελέγχου.

''Ο Φιλελεύθερος'' με κύριο τίτλο ''Καλλιεργούν την ένταση'' γράφει ότι ένταση και κλίμα αντιπαράθεσης καλλιεργεί το κατοχικό καθεστώς ενώ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από δικές του ενέργειες και επιλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στενός σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Ρασιήτ Περτέβ, πραγματοποιεί την τελευταία περίοδο χωριστές συναντήσεις με στρατιωτικούς ακολούθους πρεσβειών που είναι διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία και επικαλούμενος σενάρια της άσκησης ''Νικηφόρος'' ισχυρίζεται ότι οι Ε/Κ θα επιτεθούν κατά των κατεχομένων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αντίθετοι στο Σχέδιο ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών είναι και οι πιλότοι της ΠΑΣΥΠΙ μετά την ΣΥΝΥΚΑ και την ΣΗΔΗΚΕΚ.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Παροχές 120 εκ. λιρών'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι πακέτο μέτρων στήριξης των ασθενέστερων κυρίως κοινωνικών στρωμάτων του πληθυσμού και της μεσαίας τάξης, συνολικής αξίας 102,4 εκ. λιρών για τη διετία 2005-2006, εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, μια εβδομάδα μετά την εξαγγελία αντισταθμιστικών μέτρων για το υψηλό ενεργειακό κόστος αξίας 17,25 εκ. λιρών, με προορισμό επίσης τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τη μεγάλη του ικανοποίηση για τις ενέργειες που κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία για την ασφάλεια των πτήσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελλαδικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Ακριβός Τσολάκης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Εμβόλιο για την γρίπη των πτηνών έτοιμο σε μερικές μέρες'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι Βρετανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα δραστικό εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών. Οι κατασκευαστές του ανέφεραν πως μπορούν να παρασκευαστούν αρκετά εμβόλια σε τρεις εβδομάδες για προστασία ολόκληρου του πληθυσμού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι παιδίατροι αναφέρουν ότι υπάρχουν λίστες παιδιών που αναμένουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Αντίλογος'' με κύριο τίτλο ''Δέος και φόβος'' γράφει ότι ενώ οι αρχές της Δημοκρατίας καθησυχάζουν τον κόσμο πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την γρίπη των πτηνών, από την άλλη το δέος και ο φόβος που εξαπλώνεται σ&#900; ολόκληρη την ανθρωπότητα αγγίζει και την Κύπρο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι βαρυσήμαντα είναι τα μηνύματα από την πρόσφατη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 22 October 2005 - 14:19:05 UTC