Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 24/11/2005

Οι συζητήσεις γύρω από το σχέδιο Ανάν, η απόφαση της Οικουμενικής Συνόδου να συγκαλέσει Διευρυμένη Σύνοδο υπό την προεδρία του Πατριάρχη στις 17-18 Μαϊου στη Γενεύη για την κένωση του αρχιεπισκοπικού θρόνου, οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την υπόθεση Κακουλλή και η αναγνώριση υπό προϋποθέσεις ένδικων μέσων στα κατεχόμενα, η τρίωρη στάση εργασίας των εκτάκτων υπαλλήλων και οι προτάσεις του ΔΗΣΥ για την εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Φαρσοκωμωδία από τους συγκυβερνώντες", γράφει ότι φαρσοκωμωδία χαρακτηρίστηκε χθες η συνέχιση της συζήτησης γύρω από τη συνέντευξη του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Παπαδόπουλου, Τάσου Τζιωνή, και γύρω από το σχέδιο Ανάν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πρωτοποριακό πακέτο προτάσεων, η υιοθέτηση των οποίων αλλάζει προς το καλύτερο την εικόνα του κρατικού αερομεταφορέα, κατέθεσε χθες ο ΔΗΣΥ.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Ψυχρολουσία από την απόφαση του ΕΔΑΔ", γράφει πως πάγωσε η Λευκωσία στην ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αναγνωρίσει υπό προϋποθέσεις ένδικα μέσα στα κατεχόμενα. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως στη βρετανική δικαιοσύνη κλήθηκε να λογοδοτήσει η Αγγλίδα Ιλίντα Ελίζαμπεθ Οραμς σχετικά με την "αγορά" ε/κ γης στα κατεχόμενα.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Βόμβα Ταλάτ για ε/κ περιουσίες", γράφει ότι με "νομοσχέδιο" που σίγουρα θα προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις στο ίδιο το κυπριακό πρόβλημα, ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και η Αγκυρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο του ΕΔΑΔ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι υποσχέσεις για μεταβίβαση των αιτημάτων τους στον Υπουργό Οικονομικών πήραν χθες 2.000 περίπου έκτακτοι υπάλληλοι του δημοσίου που κατήλθαν σε τρίωρη στάση εργασίας.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Ελάτε στη Γενεύη για Διευρυμένη Σύνοδο", γράφει ότι στα γραφεία του Ορθόδοξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σανμπεζί της Γενεύης θα αποφασιστεί αν θα κηρυχθεί εν χηρεία ο αρχιεπισκοπικός θρόνος της Κύπρου και ενδεχομένως πότε θα διεξαχθούν οι αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο αριθμός των εξωδίκων είναι κριτήριο για τον καλό αστυνομικό. Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι πιέζονται να προβαίνουν σε περισσότερες καταγγελίες οδηγών.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Νέα δοκιμασία των ιεραρχών", γράφει ότι η συνοχή της Εκκλησίας της Κύπρου δοκιμάζεται αφού μέλη της Ιεράς Συνόδου εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην μεταβούν στη Γενεύη όπου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου αποφάσισε χθες να συγκαλέσει για τις 17-18 Μαϊου Διευρυμένη Σύνοδο, η οποία θα παύσει τιμητικά τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η τελική απόφαση για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών αναμένεται να γίνει στην επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις 19-21 Δεκεμβρίου 2005.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Πολιτικό φόρουμ με διεθνή εμβέλεια", γράφει ότι με μια βαρυσήμαντη ομιλία και στην παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, δεκάδων αντιπροσώπων κομμάτων του εξωτερικού και 1.500 συνέδρων από όλες τις κομματικές ομάδες βάσης θα ανοίξει σήμερα τις εργασίες του το 20ό Συνέδριο του ΑΚΕΛ ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση του ΕΔΑΔ που βρίσκει την Τουρκία ένοχη στην υπόθεση Κακουλλή.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", υπό τον τίτλο "Είναι ώρα να σφίξουμε τις ζώνες", αναφέρεται σε ένα δυνατό σχέδιο που δημιουργείται για την προώθηση της Κύπρου στην ευρωζώνη μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 και που αφορά εργατικές μεταρρυθμίσεις με την αύξηση στην ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια αντί στα 63. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινοβραδινές αποφάσεις των πατατοπαραγωγών ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αλλά για το ότι θα παραμείνουν ανοικτοί σε διάλογο ύστερα από τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 24 November 2005 - 15:19:07 UTC