Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 26/11/2005

Η τοποθέτηση στελεχών του ΑΚΕΛ, κατά το 20ο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος, για υποψήφιο από τις τάξεις του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές του 2008, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου αναφορικά με το προωθούμενο στα κατεχόμενα λεγόμενο νομοσχέδιο για τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, η επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών τα των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα και οι αυξανόμενοι θάνατοι νέων στην Κύπρο από ναρκωτικά, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρόεδρο λύσης» γράφει ότι έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια για την πολιτική του Προέδρου Παπαδόπουλου στο Κυπριακό κατέθεσαν σύνεδροι του ΑΚΕΛ κατά τη χθεσινή συζήτηση στο 20ο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος και απαίτησαν στις προεδρικές εκλογές του 2008 διεκδίκηση με κομματικό υποψήφιο που να μην είναι μόνο υποψήφιος νίκης αλλά και υποψήφιος λύσης. Αλλού γράφει ότι οι συντεχνίες και η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών θέλουν να αξιοποιήσουν το σωσίβιο που έριξε ο ΔΗΣΥ για την εξυγίανση της εταιρίας και χαιρέτισαν της προτάσεις του κόμματος τις οποίες παρουσίασε χθες ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η «Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αυθαιρεσίες στο ΤΟΜ» γράφει ότι με διαστρεβλώσεις και ανυπόστατα επιχειρήματα το Υπουργείο Συγκοινωνιών προχωρεί στη διάλυση της Μονάδας Δίωξης του Τμήματος Οδικών Μεταφορών παρά το γεγονός ότι πριν ένα μήνα ο αρμόδιος Υπουργός, Χάρης Θράσου, διαβεβαίωνε με δημόσιες του δηλώσεις ότι δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Αλλού γράφει ότι παρά πολύ ικανοποιητικό χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου το κείμενο για την Κύπρο που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο ανακοινωθέντος της Κοινοπολιτείας που έχει τεθεί προς έγκριση από τους Αρχηγούς των κυβερνήσεων που συναντώνται στη Μάλτα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κίνημα για προεδρικές» γράφει ότι αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι η προοπτική διεκδίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας με κομματικό υποψήφιο από το ΑΚΕΛ τέθηκε επί τάπητος από στελέχη του κόμματος τα οποία ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα επί του σχεδίου Ανάν, κατά το χθεσινό συνέδριο του ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε χθες ότι «είναι πάντα δεδομένο πως εάν η τουρκική πλευρά κατορθώσει να στήσει μια αξιόπιστη επιτροπή ή δικαστήριο το οποίο να έχει δικαίωμα από τη μια να επιστρέφει την περιουσία στους νόμιμους ιδιοκτήτες και από την άλλη να το τηρήσει στην πράξη είναι δυνατό το ΕΔΑΔ να κρίνει ότι αυτό αποτελεί ικανοποιητικό εσωτερικό ένδικο μέσο».

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρίτη σε θανάτους από ναρκωτικά η Κύπρος» γράφει ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η χώρα μας στην ΕΕ σε θανάτους από ναρκωτικά ενώ σύμφωνα με την Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας 2005 η ηλικία που συνήθως πεθαίνουν οι νέοι λόγω εξαρτησιογόνων ουσιών είναι μεταξύ 25 και 29 χρόνων. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε χθες πως ούτε στοιχεία ούτε μαρτυρίες υπάρχουν για τις πληροφορίες σχετικά με μίζες για αγορά οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς ενώ σε δηλώσεις του για τα αιτήματα που θέτουν οι πατατοπαραγωγοί είπε ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν συζήτηση προσθέτοντας ότι καμία συζήτηση δεν γίνεται αν δεν αρθούν τα μέτρα των παραγωγών.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αιφνιδιαστικές κινήσεις ΗΠΑ» γράφει ότι η κάθοδος στην Κύπρο του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών τα των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα στις αρχές Δεκεμβρίου έχει ενεργοποιήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόσο για την προετοιμασία αυτής της επίσκεψης όσο και για να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα και χθες ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρόμπερτ Ζέλικ κάλεσε τον Πρεσβευτή της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον οποίο είχε μακρά συζήτηση. Αλλού γράφει ότι το σημείο συντονισμού της επιχείρησης της CIA για αερομεταφορά κρατουμένων υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες ήταν σε διάφορες περιπτώσεις το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μήνυμα Ενότητας» αναφέρεται στο 20ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ και γράφει ότι οι σύνεδροι χθες υπογράμμισαν την τεράστια σημασία που έχει για την Κύπρο και το λαό μας το ΑΚΕΛ να παραμείνει ισχυρό και να συνεχίσει να διαδραματίζει ρυθμιστικό ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά δρώμενα του τόπου. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα για λύση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Αλλού γράφει ότι τελέστηκε στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα η κηδεία του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου George Best'' αναφέρεται στο θάνατο χθες του πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ και της Βορείου Ιρλανδίας ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα υπέφερε από πολλαπλή ρήξη οργάνων και εσωτερική αιμορραγία και μετά από εννέα μήνες νοσηλείας απεβίωσε χθες έχοντας στο πλάι του την οικογένειά του. Αλλού γράφει ότι Τ/Κ καταστηματάρχες βόρεια της γραμμής κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία δηλώνουν ενθουσιασμένοι στην προοπτική διάνοιξης ενός ακόμα οδοφράγματος αυτού στο τέρμα της οδού Λήδρας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 26 November 2005 - 15:19:05 UTC