Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 27/11/2005

Το κυπριακό, το 20 συνέδριο του ΑΚΕΛ, το γκρέμισμα τοίχου εντός της οδού Ερμού από τις τουρκικές κατοχικές αρχές, καθώς και η συνεχιζόμενη διαμαρτυρία των πατατοπαραγωγών είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Κατσουρίδης τους έκοψε τη φόρα» γράφει ότι ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης φρόντισε κατά τη χθεσινή τρίτη ημέρα του 20ου συνεδρίου του κόμματος «να κόψει τη φόρα» σε όλους εκείνους τους συνέδρους, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα έθεσαν θέμα όπως το κόμμα διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές του 2008 με δικό του υποψήφιο, ο οποίος να δίδει την προοπτική για επίλυση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι τις προτάσεις των συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών μελέτησαν χθες, σε πολύωρη σύσκεψη η εξ υπουργών επιτροπή από τους Υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Εργων και Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

«Η Μάχη» στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο «Νέα στεγαστική πολιτική για τους πρόσφυγες» γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου ανέλυσε χθες τις δέκα προτάσεις του κόμματος για την προσφυγική στεγαστική πολιτική που θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ κατήγγειλε ότι έπειτα από επέμβαση του Υπουργού Υγείας αντικαταστήθηκε μέλος της 5μελούς Επιτροπής διορισμού του ωρομίσθιου προσωπικού στο νέο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Αλλού γράφει ότι αμετακίνητοι στις θέσεις τους για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους για αποζημιώσεις και για έξοδο από το επάγγελμα παρουσιάσθηκαν χθες οι πατατοπαραγωγοί Λάρνακας Αμμοχώστου.

Ο «Πολίτης» στην κύρια του είδηση με τίτλο «Ιδού τι θέλουμε στο Κυπριακό» δημοσιεύει έγγραφο που ετοίμασε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και το οποίο καταγράφει συνοπτικά όλα τα κεφάλαια αλλαγών που έθεσαν το περασμένο καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη οι απεσταλμένοι του Προέδρου της Δημοκρατίας στον τότε βοηθό αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ και τους συνεργάτες του. Αλλού γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ διέψευσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται να ακυρωθούν οι λεγόμενοι τ/κ τίτλοι ιδιοκτησίας που εξέδωσε το κατοχικό καθεστώς μετά την ψήφιση του «νομοσχεδίου» για τις ε/κ περιουσίες.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Βόμβα Χάσικου για τον κατοχικό στρατό» προβάλει έρευνα γερμανικού ινστιτούτου για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο που παρουσιάστηκε στις 9 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γράφει ότι «με βόμβες» απάντησε ο τέως Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος σε ερωτήσεις Γερμανών ερευνητών για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ένα στα δύο CD που πωλούνται στην Κύπρο είναι πειρατικό. Τζίρος εκατομμυρίων στην παράνομη βιομηχανία, την οποία οι Αρχές προσπαθούν να κλείσουν. Μόνο τους πρώτους δέκα μήνες φέτος κατασχέθηκαν 400.000 περίπου τεκμήρια, στην πλειοψηφία τους ψηφιακοί δίσκοι μουσικής και κινηματογραφικές ταινίες.

«Ο Φιλελεύθερος» στο βασικό του θέμα με τίτλο «Βάζει ταφόπλακα στην αναγνώριση» γράφει ότι η Τουρκία προχωρεί σε νέους ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει την υλοποίηση υποχρεώσεων της που απορρέουν από την ευρωπαϊκή της πορεία και έχει ξεκαθαρίσει προς τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ το νόμιμο κράτος στην Κύπρο, σφραγίζοντας αυτή την απόφαση της διά νόμου που προωθεί στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αλλού γράφει ότι μεγάλη έρευνα της «ΓΝΩΡΑ» για λογαριασμό του «Φ» σε σχέση με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές κατέδειξε ότι το ΑΚΕΛ συγκεντρώνει το 22% του εκλογικού σώματος και το ΔΗΣΥ το 20,4%.

Η «Χαραυγή» στο βασικό της θέμα με τίτλο «Το ΑΚΕΛ στήριγμα του λαού» γράφει ότι με την κριτική και αυτοκριτική διάθεση που πάντα διακρίνουν τους ΑΚΕΛιστές, με εποικοδομητική συζήτηση για το Κυπριακό και τις προοπτικές λύσης του, αλλά με διάχυτη την αποφασιστικότητα να παραμείνει το ΑΚΕΛ ενωμένο, ισχυρό και δυνατό συνεχίστηκε και χθες το 20ο συνέδριο του κόμματος. Αλλού γράφει ότι το 20ο συνέδριο του ΑΚΕΛ βράβευσε χθες σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα του βετεράνους του κόμματος που είχαν ενταχθεί στο ΚΚΚ πριν από την ίδρυση του ΑΚΕΛ.

Η αγγλόφωνη «Sunday Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αυξάνονται οι τιμές της γης στα κατεχόμενα» γράφει ότι οι τιμές της γης στα κατεχόμενα αυξήθηκαν 172%, ενώ στις ελεύθερες περιοχές έχουν αυξηθεί μόνο 14% από τα μέσα του 2003. Αλλού αναφέρει ότι οι τουρκικές κατοχικές αρχές γκρέμισαν με μπουλντόζες κατά τη διάρκεια εργασιών που ξεκίνησαν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής το τείχος εντός της οδού Ερμού.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 27 November 2005 - 15:19:04 UTC