Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-01-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 23/01/2006

Η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στη Μόσχα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και η τηλεφωνική επικοινωνία που αναμένεται να έχει ο κ. Πούτιν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πρόταση της Τουρκίας για άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών σε κυπριακά πλοία με ορισμένα ανταλλάγματα, η συνάντηση που αναμένεται να έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τον κ. Ερντογάν στο Νταβός στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και οι Ε/Κ που υποθηκεύουν ή πωλούν ακίνητη περιουσία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών για να ξοφλήσουν χρέη τζόγου ή να συνεχίσουν να παίζουν ρουλέτα και άλλα παιγνίδια στα κατεχόμενα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η εκστρατεία που αρχίζει σήμερα η ΠΑΣΥΚΙ για ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, η λήξη της εκστρατείας κατά των διαφημίσεων του ψευδοκράτος στο Λονδίνο, η επίσκεψη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο, η πρόκριση του Κύπρου τενίστα Μάρκου Παγδατή στον πέμπτο γύρο του αυστραλιανού ''open'', η προσφυγή που αναμένεται να κάνει η ΑΤΗΚ στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, και η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στον κατεχόμενο Κορμακίτη.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Κίνηση 'τσεκ' από Ερντογάν προς Τάσο'', γράφει ότι με κίνηση ''τσεκ'' ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να προλάβει την όποια προσπάθεια της Κύπρου για ενεργότερη εμπλοκή της Ρωσίας στο Κυπριακό, όπου η Λευκωσία επιδιώκει μέσω της Μόσχας να σπάσει το μονοπώλιο των Αμερικανών και των Βρετανών. Γράφει, επίσης, ότι αποφασισμένοι να βάλουν σε τάξη τον τομέα της δημόσιας υγείας φαίνεται ότι είναι οι κυβερνητικοί γιατροί και ότι η ΠΑΣΥΚΙ αρχίζει από σήμερα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτών για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Ζητούν τώρα άνοιγμα των λιμανιών σε κυπριακά πλοία'', γράφει ότι η Τουρκία υπέβαλε πρόταση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών σε κυπριακά πλοία και ότι, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ''Χουριέτ'', η πρόταση δεν είναι μια μονομερής προσφορά, αλλά απαιτεί από τους Ε/Κ να ανταποκριθούν, κάνοντας ορισμένες παραχωρήσεις, οι οποίες δεν καθορίζονται. Γράφει, επίσης, ότι έληξε η εκστρατεία του Οργανισμού Κυπρίων Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων (ΟΚΥΦΝΕ) ''ΙΣΧΥΣ'' κατά των διαφημίσεων του ψευδοκράτος στο Λονδίνο, και ότι η εκστρατεία μέσω του διαδικτύου συγκέντρωσε 2.044 υπογραφές.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Πάρε-δώσε με Πούτιν'', γράφει ότι αιτήματα και προσφορές μεταφέρει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη βαρυσήμαντη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο, της οποίας θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Πούτιν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό. Γράφει, επίσης, ότι σαφώς υποβαθμισμένο είναι το πρωτόκολλο, αλλά και το πολιτικό περιεχόμενο των επαφών του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο στις ελεύθερες περιοχές την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της επιμονής για συνάντηση του με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο γραφείο του.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Πωλούν πατρίδα στη ρουλέτα του Ταλάτ'', γράφει ότι κρυφά δράματα κρύβονται πίσω από τις ρουλέτες των καζίνων των κατεχομένων και ότι Ε/Κ υποχρεώνονται να υποθηκεύσουν ή να πωλήσουν ακίνητη περιουσία τους αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, είτε για να πληρώσουν χρέη που δημιούργησαν παίζοντας στο καζίνο είτε για να εξασφαλίσουν χρήματα από τους ιδιοκτήτες των καζίνων για να παίξουν στη ρουλέτα και άλλα παιγνίδια. Γράφει, επίσης, ότι ο πρωταθλητής του τένις Μάρκος Παγδατής συνεχίζει να γράφει ιστορία στο αυστραλιανό ''open'', αφού χθες προκρίθηκε στον πέμπτο γύρο της διοργάνωσης, νικώντας τον Αμερικανό Αντι Ρόντικ, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, με 3-1 σετ.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Στο Νταβός για τον Ανάν'', γράφει ότι στο Νταβός, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα επιχειρήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις για τη στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό και κινητικότητα προς την κατεύθυνση που επιδιώκει η Τουρκία. Γράφει, επίσης, ότι σίγουρη θεωρείται από την ΑΤΗΚ η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού που την βρήκε να καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ζωηρό ενδιαφέρον Πούτιν για Κυπριακό'', γράφει ότι το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εξέφρασε μερικές σκέψεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, και ότι σήμερα οι δύο Πρόεδροι θα έχουν εκτενή συζήτηση, που θα καλύπτει βασικά το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός ζήτησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πούτιν πριν τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Γράφει, επίσης, ότι αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αντρο Κυπριανού, επισκέφθηκε χθες τον κατεχόμενο Κορμακίτη.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 23 January 2006 - 15:19:07 UTC