Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 02/02/2006

Ο απόηχος των δηλώσεων του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το Κυπριακό, η αντιπαράθεση που ξέσπασε στους κόλπους της ΟΕΛΜΕΚ για την πρόταση επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο έτος, το θέμα της ενδεχόμενης απαλλαγής του Μάρκου Παγδατή από το στρατό, η αντίδραση της ΠΕΟ στην κατάργηση του μηδενικού συντελεστή του συντελεστή του ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα και οικοδόμηση γης λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας και η ορκωμοσία του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Κάνουν τους αχάπαρους'' αναφέρεται στις δηλώσεις Πούτιν, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, για το Κυπριακό και σχολιάζει πως ''η Λευκωσία προσπαθεί να συγκαλύψει το ρωσικό χαστούκι, μη θέλοντας να ανοίξει μέτωπο με τη Μόσχα, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ως αντίβαρο των Αμερικανο-Βρετανών''. Αλλού γράφει ότι ο Νίκος Μωϋσέως, ο οποίος ανέλαβε χθες την σκυτάλη της ηγεσίας της ΣΕΚ σε διαδοχή του Δημήτρη Κιττένη, διαβεβαίωσε ότι η ΣΕΚ ισχυρή, δημοκρατική, αυτόνομη και μακριά από εξωσυνδικαλιστικές επιρροές παραμένει ο μοναδικός εγγυητής των εργατικών και κοινωνικών συμφερόντων του τόπου.

Η ''Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Τα παίρνει όλο η Ρωσίδα και το παιδί της'' και γράφει ότι μια Ρωσίδα υποστηρίζει πως το παιδί της είναι τέκνο ενός άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα της 15ης Αυγούστου στο Γραμματικό της Αθήνας και διεκδικεί την περιουσία του αδικοχαμένου ανδρός. Προσθέτει ότι η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια με την περιουσία του νεκρού να διεκδικείται από τους συγγενείς του και τη Ρωσίδα. Αλλού γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων διαπιστώνει ότι εκτός από τους Βρετανούς και άλλους Ευρωπαίους και μουσουλμανικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία εκμεταλλεύονται ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Αλαλούμ για τον τίτλο του Παγδατή'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ''μια πρωτοφανής ασυνεννοησία μεταξύ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κρύβεται πίσω από την προσπάθεια του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω Χριστόδουλου Πασιαρδή να διαψεύσει χθεσινή είδηση της 'Σ' περί ύπαρξης πρότασης του Υπουργού Αμυνας για απαλλαγή του Παγδατή από την στρατιωτική του θητεία και απονομή σε αυτόν του τιμητικού τίτλου του έφεδρου ανθυπολοχαγού''. Αλλού αναφέρεται στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας Χαράλαμπου Κουλέντη και του Υπαρχηγού της Δύναμης Ιάκωβου Παπακώστα.

''Ο Φιλελεύθερος'' στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Εμφύλιος στην παιδεία'' και γράφει ότι κλονίζεται ο χώρος της παιδείας και απειλείται με διάσπαση η ΟΕΛΜΕΚ, εξαιτίας της σοβαρής αντιπαράθεσης που ξέσπασε όσον αφορά την κυβερνητική πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο έτος. Σε άλλη είδηση γράφει ότι τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Πρόεδρος της Ελλάδας Κάρολος Παπούλιας και ο Κύπριος ομόλογός του Τάσσος Παπαδόπουλος. Σημειώνει πως η επικοινωνία έγινε μετά από πρωτοβουλία του κ. Παπούλια, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για το Κυπριακό, μετά την υποβολή των τουρκικών προτάσεων, την περιοδεία του Τούρκου ΥΠΕΞ και την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζακ Στρο.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Αντισταθμιστικά μέτρα'', γράφει ότι η ΠΕΟ ζητεί την επεξεργασία αντισταθμιστικών μέτρων, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της τροχιοδρομημένης στην ΕΕ κατάργησης για την Κύπρο του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα και οικοδόμηση γης από την 1η Ιανουαρίου 2008. Αλλού γράφει ότι περισσότερα και από όσα προβλέπει η ΕΕ είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του ιού των πουλερικών, διαβεβαιώνει ο Υπουργός Υγείας, ενώ εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τονίζει ότι δεν δικαιολογείται ανησυχία από το κρούσμα που βρέθηκε στην κατεχόμενη Μακράσυκα.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' διερωτάται στο κύριο της θέμα αν υπάρχει ''Στροφή 180 μοιρών Μόσχας στο κυπριακό πρόβλημα'' και γράφει ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική της Ρωσίας στο Κυπριακό, έπειτα από τις προχθεσινές δηλώσεις Πούτιν. Γράφει ότι ο κ. Πασιαρδής δήλωσε ότι η ουσία των δηλώσεων Πούτιν επικεντρώνεται στην επαναβεβαίωση ότι η Ρωσία συνεχίζει να ακολουθεί πολιτική αρχών, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής απέδωσε τις δηλώσεις σε λάθος στη μετάφραση. Αναφέρεται επίσης και σε αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων. Αλλού αναφέρεται στις εκδηλώσεις υποδοχής και τιμής του Κύπριου τενίστα Μάρκου Παγδατή, ο οποίος επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο.

(ΣΣ: Η εφημερίδα ''Πολίτης'' δεν παραλήφθηκε στο ΚΥΠΕ)

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 2 February 2006 - 15:19:06 UTC