Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 14/02/2006

Η επιστροφή στον Τ/Κ Αρίφ Μουσταφά της περιουσίας του που βρίσκεται στην Επισκοπή Λεμεσού, το Κυπριακό, η έκθεση των δυο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το κρούσμα της ασθένειας των πτηνών που φέρεται να εντοπίστηκε στα κατεχόμενα, η σημερινή ημίωρη στάση εργασίας λόγω της προτεινόμενης οδηγίας Μπόλκεσταϊν και η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αυστρία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Επιστροφή Τ/Κ στις εστίες τους» αναφέρει πως σοβαρό «προηγούμενο δημιουργεί η υπόθεση του Τουρκοκύπριου Αρίφ Μουσταφά, όσο και αν οι αρμόδιοι θέλουν να υποβαθμίσουν το θέμα της απόδοσης σε αυτόν του σπιτιού του στην Επισκοπή. Η παράδοση στον Μουσταφά του σπιτιού του ήταν επακόλουθο της χθεσινής απόσυρσης των εφέσεων που είχε καταχωρήσει η Δημοκρατία και ο δικηγόρος των δυο οικογενειών των προσφύγων που διέμεναν σε αυτό εναντίον πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τον Τουρκοκύπριο». Σε άλλο θέμα γράφει πως «πνιγμένο στα μικρόβια και στις λοιμώξεις εξακολουθεί να είναι το νέο νοσοκομείο Λευκωσίας» και οι γιατροί προειδοποιούν για άλλη μια φορά για την ασφάλεια των ασθενών.

«H Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κακοποιούνται τρόφιμοι γηροκομείου» αναφέρεται σε «κακοποίηση ηλικιωμένων ατόμων Κοινοτικού Γηροκομείου της επαρχίας Λευκωσίας από φροντίστρια η οποία εξωτερικεύοντας τα κτηνώδη ένστικτά της εκτονωνόταν με τον πιο απάνθρωπο και βάναυσο τρόπο σε βάρος ανήμπορων και ανυπεράσπιστων τροφίμων». Αλλού σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Βιέννη από τις 20 εως τις 22 Φεβρουαρίου 2006. Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο και τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Τ/Κ επιστρέφουν στα σπίτια τους» αναφέρει πως μπροστά σε νέα δεδομένα βρίσκεται από χθες το περιουσιακό ζήτημα. Η απόφαση της Εισαγγελίας να αποσύρει την έφεση που κατέθεσε στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου για τον Αρίφ Μουσταφά, «μπορεί επισήμως να παρουσιάστηκε ως εντελώς φυσιολογική και αθώα κίνηση, εντούτοις είναι προφανές ότι αυτό που επεδίωκε είναι η αποφυγή του δεδικασμένου για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις που είναι δυνατόν να προκύψουν». Αλλού σημειώνει πως σαφές και ισχυρό μήνυμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα του Κυπριακού στέλνει ο διεθνής παράγοντας.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξεσηκώνονται και απαιτούν αφυπηρέτηση στα 63» πως τριακόσιοι εκπαιδευτικοί Μέσης ξεσηκώθηκαν και διεκδικούν να τους παραχωρηθεί προαιρετικά το δικαίωμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στα 63. Το αίτημά τους θα διαβιβαστεί σήμερα υπό μορφή επιστολής στην κυβέρνηση από το δικηγόρο και βουλευτή Ανδρέα Αγγελίδη. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 15 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μπορεί να ήταν και ψευδο-ιός» γράφει σήμερα πως η έκθεση των δύο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το κρούσμα της ασθένειας των πτηνών που φέρεται να εντοπίστηκε στα κατεχόμενα, αφήνει αιχμές για τον τρόπο που λειτούργησαν Αγκυρα και ψευδοκράτος. Προσθέτει πως η έκθεση αμφισβητεί εμμέσως και την ύπαρξη κρούσματος. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Κομισιόν το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Οχι στην Μπόλκενσταϊν» γράφει ότι σε θέση μάχης τίθενται για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της Ευρώπης, αντιμέτωποι με την αντεργατική οδηγία για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, γνωστή ως Μπόλκενσταϊν. Προσθέτει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις εργαζομένων και στάσεις εργασίας στην Κύπρο και την Ευρώπη. Αλλού γράφει πως η προσοχή σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τις εξελίξεις γύρω από αυτό επικεντρώνεται στη συνάντηση που θα έχει τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου στη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Ο Μουσταφά κερδίζει το δικαίωμα να πάει σπίτι του» γράφει ότι ο Τ/Κ Αρίφ Μουσταφά, ο οποίος ήρθε στις ελεύθερες περιοχές και ζήτησε ανάκτηση της περιουσίας του στην Επισκοπή Λεμεσού, κέρδισε χθες το δικαίωμα να επιστέψει στο παλιό του σπίτι, αφού η κυβέρνηση απέσυρε την έφεσή της στην απόφαση του Δικαστηρίου. Προσθέτει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να υποτιμήσει τις επιπτώσεις της σημαντικής αυτής υπόθεσης. Αλλού αναφέρει ότι οι αρχές του ψευδοκράτους ετοιμάζονται να δαπανήσουν εκατομμύρια λίρες για την ανάπτυξη περιοχών της κατεχόμενης Μόρφου, παρά το ότι πιστεύεται πως η περιοχή θα επιστραφεί στους Ε/Κ σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 14 February 2006 - 15:19:07 UTC