Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/02/2006

Η αποχώρηση του ΔΗΣΥ από το Εθνικό Συμβούλιο, η υποστήριξη Ευρωπαίων αξιωματούχων στην ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, οι ενέργειες προσφύγων που αισθάνονται αδικημένοι από την κυβερνητική πολιτική τιτλοποίησης οικιών και παροχής οικοπέδων, ο διαχωρισμός των οικοπέδων που θα δοθούν στους πρόσφυγες και η αγορά και εγκατάσταση του συστήματος ''Λεύκο'' εναέριας κυκλοφορίας είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''ΔΗΣΥ: Φεύγουμε για να σοβαρευτείτε'', γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε χθες την αναστολή συμμετοχή του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο, στέλνοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα της συμπολίτευσης το μήνυμα ότι φεύγει μέχρι να σοβαρευθούν και να βρουν τρόπους αναβάθμισης του σώματος. Γράφει, επίσης, ότι σε πολιτικό ζήτημα έχει μετατραπεί πλέον ο τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια της Ελλάδας των παιδιών των Ελλαδιτών που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, αφού τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη για το τί υπέγραψαν μεταξύ τους.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο '' 'Εν Λευκώ' πλήρωσαν... σύστημα εναέριας κυκλοφορίας'', γράφει ότι σε τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο εξελίσσεται η αγορά και εγκατάσταση του συστήματος ''Λεύκο'' εναέριας κυκλοφορίας για το νέο Κέντρο Εναέριας Κυκλοφορίας Λευκωσίας, αφού αν και η πρώτη προσφορά του έργου προκηρύχθηκε από το Φεβρουάριο του 1998, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη παραληφθεί το σύστημα. Γράφει, επίσης, ότι το εθνικό σχέδιο για την πατατοκαλλιέργεια φαίνεται ότι έχει πάει περίπατο, με τη συντονιστική επιτροπή των πατατοπαραγωγών να προειδοποιεί ότι εάν δεν δώσει νερό η κυβέρνηση, οι πατατοπαραγωγοί θα καταστραφούν.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Κομμάτια έγιναν οι πρόσφυγες'', γράφει ότι μέχρι και υπογραφές διαμαρτυρίας ή τη σύσταση συνδέσμων για αποτελεσματική διεκδίκηση αιτημάτων τους σκέφτονται οι πρόσφυγες που αισθάνονται αδικημένοι από την κυβερνητική πολιτική τιτλοποίησης οικιών και παροχής οικοπέδων. Γράφει, επίσης, ότι με λάβαρο τις προτάσεις που έκανε για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, αλλά και την πρόσφατη εισήγηση της ΕΔΕΚ για ενίσχυση του θεσμού, θα δώσει τη μάχη των αλλαγών στο σώμα ο ΔΗΣΥ, το Πολιτικό Γραφείο του οποίου αποφάσισε χθες να αναστείλει τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Δύση Εθνικού με αποχώρηση του ΔΗΣΥ'', γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, επιβεβαιώνοντας χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο για λόγους που δεν είναι άσχετοι με τον εκφυλισμό της λειτουργίας του σώματος και θα αναλυθούν εν εκτάσει από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα. Γράφει, επίσης, ότι η ''Σημερινή'' βράβευσε ψες τους κορυφαίους αθλητές του 2005, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την ψήφο των αναγνωστών και των αθλητικών συντακτών της εφημερίδας.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Πού κόβουν τα οικόπεδα'', γράφει ότι η έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε πρόσφυγες άρχισε προ μηνός και ήδη εξεδόθησαν 850 τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ μέχρι το Μάρτιο θα εκδοθούν συνολικά 1.300 για να ανέλθουν στους 13.00 σε δύο χρόνια και παράλληλα αρχίζει ο διαχωρισμός οικοπέδων σε Κόρνο, Σια, Πυργά, Κοκκινοτριμιθιά, Επισκοπή και άλλες κοινότητες. Γράφει, επίσης, ότι εκρηκτική είναι η κατάσταση στην αγορά από χθες με τις τιμές των προϊόντων να ανεβαίνουν ολοταχώς, αφού ορισμένα οπωροκηπευτικά πωλούνται ακριβότερα, ακόμα και σε διπλάσια τιμή, σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, ενώ το αρνίσιο κρέας έφθασε τις 6 λίρες το κιλό.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ'', γράφει ότι ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού υποστηρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια. Γράφει, επίσης, ότι καθοριστικής σημασίας για την εργατική ειρήνη στις Κυπριακές Αερογραμμές κρίνεται η σημερινή συνάντηση, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν οι διαφορές μεταξύ της διοίκησης και της συντεχνίας των πιλότων σε μιαν ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων γεφύρωσης του χάσματος.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Ο ΔΗΣΥ φεύγει από το Εθνικό Συμβούλιο'', γράφει ότι ο ΔΗΣΥ έριξε το ανώτατο συμβουλευτικό σώμα του νησιού σε χάος χθες με το να αποχωρήσει από το Εθνικό Συμβούλιο και ότι η κίνηση αυτή γίνεται μετά από ένα θυελλώδες Σαββατοκύριακο αλληλοκατηγοριών. Γράφει, επίσης, ότι οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρείας ''Helios'' του περασμένου Αυγούστου θα συναντηθούν την Τετάρτη με αξιωματούχους δύο εκ των μεγαλυτέρων δικηγορικών γραφείων που ασχολούνται με θέματα αεροπορίας, και ότι η ομάδα νομικών με έδρα τις ΗΠΑ συναντήθηκε χθες με τους συγγενείς για να τους ενημερώσει.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 21 February 2006 - 15:19:25 UTC