Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 28/02/2006

Η σημερινή συνάντηση στο Παρίσι του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα. Ο κυπριακός Τύπος ασχολείται επίσης με τη σκόνη που θα συνεχίσει και σήμερα να ταλαιπωρεί την Κύπρο, δηλώσεις για πιθανή οικονομική κατάρρευση της ΑΤΗΚ αν δεν γίνει η συμφωνία με τη Λουμιέρ, εξελίξεις στο θέμα του μοιραίου Μπόινγκ της «Ηλιος» καθώς και την αναβολή της μετακόμισης στο νέο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η «Αλήθεια» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τα παίζει όλα στο Παρίσι» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναμένεται να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. «Θέλει να δείξει (και για προεκλογικούς λόγους) ότι υπάρχει κινητικότητα στο Kυπριακό και για το σκοπό αυτό επιδιώκει πάση θυσία το διορισμό ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ'', γράφει. Η «Α» προβάλλει επίσης δήλωση του προέδρου του ΔΣ της ΑΤΗΚ Σταύρου Κρεμμού ότι η ΑΤΗΚ θα καταρρεύσει οικονομικά αν δεν πάρει μέτρα για να εμπλουτίσει τα προϊόντα της και να συγκρατήσει τους συνδρομητές της.

«Η Μάχη» κάτω από τον τίτλο «Προστασία ζήτησε.η κακοποιημένη σύζυγος» αναφέρει ότι σε καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες προσέφυγε η πρώην σύζυγος του υποψήφιου βουλευτή για να προστατευθεί από την αγριότητά του. Αναφέρει ότι πολίτες απαιτούν να πληροφορηθούν για τα στοιχεία του εν λόγω επίδοξου βουλευτή προκειμένου να προστατεύσουν την ψήφο τους. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα αναμένεται να αυξηθεί η πυκνότητα της σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Το ΄γιασεμί στην πόρτα των εκλογών» και γράφει ότι ομάδα Τ/Κ ενεργών πολιτών αλλά και πολιτικών, ετοιμάζεται να διεκδικήσει τις 24 έδρες της Βουλής που σύμφωνα με το Σύνταγμα του 60 ανήκουν στην τ/κ κοινότητα. Για το λόγο αυτό θα συναντηθούν σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Χρίστου. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι ομάδα Σουηδών νομικών υποστηρίζει ότι η «Μπόινγκ» ήταν ενήμερη για το κατασκευαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το μοιραίο Μπόινγκ της «Ηλιος» από το 2003. Κατέχουν μάλιστα, γράφει, επιστολή παραδοχής της εταιρείας.

«Η Σημερινή» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Ιππόδρομος». Αναφέρει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν εξαπολύσει επίθεση ενημέρωσης των κομμάτων, με στόχο να μην εγκριθεί το νομοσχέδιο για πάταξη του παράνομου στοιχήματος που, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσει τον κυπριακό ιππόδρομο σε κλείσιμο και χίλιες οικογένειες στο δρόμο. Σε άλλη είδηση, η «Σ» αναφέρει ότι μετατίθεται η μετακόμιση των υπηρεσιών υγείας από το παλιό στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 80 κλίνες. Η ημερομηνία έναρξης του νέου νοσοκομείου μετατίθεται για τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.

«Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει το κύριο θέμα με τίτλο «Στον Ανάν οι αποφάσεις» και γράφει ότι ενισχυμένος από την απόφαση της ΕΕ για τους κοινοτικούς κανονισμούς για τους Τ/Κ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει σήμερα στο Παρίσι συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Παρίσι θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα των ΗΕ στο Κυπριακό. Σε άλλη στήλη, ο «Φ» γράφει ότι επιστολή του επικεφαλής των Ελλαδιτών ιατροδικαστών Φίλιππου Κουτσάφτη προς το δικηγόρο της οικογένειας του πιλότου του μοιραίου Μπόιγκ Πάμπου Χαραλάμπους αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς του θύματος έχει καταστραφεί από τον ιστοπαθολόγο που διενήργησε την ιστολογική εξέταση.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Τετ-α-τετ Τάσσου Ανάν» προβάλλει στο κύριο θέμα του τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ και γράφει ότι προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία καθώς από τα αποτελέσματά της αναμένεται να τεθούν οι βάσεις για την τροχιοδρόμηση νέας προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού. Η «Χ» γράφει επίσης ότι δύο σοβαρές κατηγορίες που αφορούν υπόθεση διαφθοράς απαγγέλθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εναντίον του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη. Στις 5 Ιουνίου ορίστηκε η ακρόαση της υπόθεσης Ματσάκη.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ελάχιστες ελπίδες την παραμονή των συνομιλιών Ανάν», αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου ο οποίος υποβάθμισε τις προσδοκίες για πρόοδο. Αναφέρεται επίσης και στη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων η οποία επικύρωσε την απόφαση της ΚΟΡΕΠΕΡ για αποσύνδεση του χρηματοδοτικού κανονισμού από τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, παρά τις ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορούσε να μπλοκάρει τον κανονισμό. Αλλού γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υπεβλήθη χθες σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στην Κωνσταντινούπολη.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 28 February 2006 - 15:19:07 UTC