Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 11/03/2006

Η ομιλία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκου Αναστασιάδη κατά το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος, η 24ωρη απεργία των πιλότων στις Κυπριακές Αερογραμμές που έληξε τα μεσάνυχτα, οι ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής σε αρτοποιεία και ο θάνατος του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κυβέρνηση διαπλοκής συμφερόντων» γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα του εκτάκτου παγκύπριου συνεδρίου του κόμματος, επικαλούμενος συγκεκριμένες περιπτώσεις μίλησε για «κυβέρνηση διαπλοκής συμφερόντων, κυβέρνηση εξυπηρέτησης ημετέρων, κυβέρνηση μειωμένης δημοκρατικής ευαισθησίας» και είπε πως το μόνο που ενώνει τους συμμετέχοντες σε αυτή είναι η «νομή της εξουσίας και η διανομή των λαφύρων της». Αλλού γράφει ότι ο Μάρκος Κυπριανού, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή της ΕΕ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τη γρίπη των πτηνών, μετά και την εμφάνιση κρούσματος γρίπης των πτηνών σε οικόσιτα πτηνά στην Αλβανία.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η κυβέρνησηαδυνατεί» αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ ο οποίος είπε ότι η θέση του κόμματος είναι τελική και αδιαπραγμάτευτη στο Κυπριακό, πως «δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι και συναυτουργοί στη διχοτόμηση της πατρίδας μας», προσθέτοντας ότι «ο χρόνος και οι κατακτητές δεν χαρίζονται και ας το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη τους όσοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες στα χέρια τους». Αλλού γράφει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι το κόμμα «στέκει γερά γιατί βάλαμε σωστά θεμέλια και τα θεμέλια αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα το υψηλό ήθος της πολιτικής».

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «ΑΤΗΚ Lumiere στο μικροσκόπιο» γράφει ότι σε έκτακτη συνεδρία σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί για τη συμφωνία ΑΤΗΚ Lumiere, με σαφή στόχο η κυβέρνηση να πάρει τις τελικές τις αποφάσεις σε ο,τι αφορά την τύχη της συμφωνίας. Κατά τη συνεδρία ο Γενικός Διευθυντής της ΑΤΗΚ θα προβεί σε εκτενή ενημέρωση για τη συμφωνία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις Υπουργών, γράφει η εφημερίδα. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επέκρινε χθες τους πιλότους των ΚΑ που απεργούν, τονίζοντας ότι με τις απεργίες αντί να σώσουν τον εθνικό αερομεταφορέα τον πλήττουν καίρια, προειδοποιώντας ότι με τη συμπεριφορά τους οδηγούν την εταιρεία σε κλείσιμο.

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χορός εκατομμυρίων για νέα οδικά έργα» γράφει ότι «έργα εκατομμυρίων λιρών που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν άρδην τον οδικό χάρτη της Κύπρου και θα συμβάλουν στην πιο άνετη διακίνηση των οδηγών βρίσκονται είτε υπό εξέλιξη είτε στο στάδιο του σχεδιασμού και σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Εργων Ευστάθιο Χαμπουλά στους σχεδιασμούς του τμήματος λαμβάνεται υπόψη η προοπτική επανένωσης του νησιού μας''. Αλλού γράφει ότι πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν επιτακτικά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των δυο αρτοποιείων της Λευκωσίας, στα οποία εντοπίστηκαν άθλιες συνθήκες υγιεινής, με πολιτικούς να ζητούν πλήρη διαφάνεια και νομικούς να θεωρούν ότι η αποκάλυψη των ονομάτων δεν προσκρούει στην υφιστάμενη νομοθεσία.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παράθυρο διαφυγής αναζητά η Τουρκία» γράφει ότι η Αγκυρα αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕμ δηλώνει ωστόσο αδυναμία εφαρμογής τους λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και κατά τη συνάντηση του με την ευρωπαϊκή τρόικα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αμπτουλάχ Γκιούλ δεν επιχείρησε να αμφισβητήσει τις υποχρεώσεις που καθορίζονται από την ΕΕ στα υποψήφια κράτη, ζήτησε όμως την κατανόηση των Ευρωπαίων. Αλλού γράφει ότι διέξοδο στο εσωτερικό εμπόριο μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ επιχειρηματιών αναζητείται από τρίτους, οι οποίοι εκτιμούν πως η οικονομική βοήθεια που αποφάσισε η ΕΕ για την τ/κ κοινότητα δεν είναι αρκετή και θεωρούν βέβαιο ότι το απευθείας εμπόριο δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αύξηση αφορολόγητου» γράφει ότι το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τα νέα φιλολαϊκά μέτρα που εξήγγειλε προχθές η κυβέρνηση και ταυτόχρονα επαναλαμβάνει την εισήγησή του για αύξηση του αφορολόγητου ποσού έτσι που να ανταποκρίνεται στο ύψος του πληθωρισμού που σημειώθηκε τα τελευταία 4 5 χρόνια. Αλλού γράφει ότι ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σχολιάζοντας την επίσημη αντίδραση από πλευράς ΗΠΑ στην συμφωνία του Παρισιού είπε ότι «είναι δεδομένη διαχρονικά η στήριξη των ΗΠΑ στις τουρκικές απαιτήσεις γιατί έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή», προσέγγιση με την οποία το ΑΚΕΛ διαφωνεί.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Sunday Mail» με τίτλο «Ο Μιλόσεβιτς πεθαίνει στο κελί των φυλακών» γράφει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε χθες, μήνες πριν την ολοκλήρωση της δίκης του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου κατά τους Βαλκανικούς πολέμους τη δεκαετία του 90. Αλλού γράφει ότι σχεδόν 3000 άτομα επηρεάστηκαν από την 24ωρη απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών που έληξε τα μεσάνυκτα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 12 March 2006 - 15:19:05 UTC