Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 13/03/2006

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα έκτακτα παγκύπρια συνέδρια ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις για την παρουσίαση των υποψηφίων ενόψει βουλευτικών εκλογών και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Τα ακατάλληλα τρόφιμα που εντοπίζονται στην κυπριακή αγορά και οι συνέπειες από την 24ωρη απεργία των πιλότων είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Εκρυψε Τάσο ο Χριστόφιας στο συνέδριο του ΑΚΕΛ» γράφει πως «σε ένα συνέδριο, το οποίο στόχευε να πείσει τους απογοητευμένους και αντιδρούντες ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να ξαναδώσουν την ψήφο τους στο κόμμα, ο Δ. Χριστόφιας απέφυγε στη μακροσκελή του ομιλία να αναφέρει έστω και μια φορά το όνομα του Τάσου για να μην τους προκαλέσει». Αλλού αναφέρει πως ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αποκάλυψε πριν την έξοδό του από νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από εγχείρηση καρδίας, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος τον ενημέρωσε και για τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

«To Θάρρος» με κύριο τίτλο «Αδίστακτη γαλακτοβιομηχανία» αναφέρει πως νέες σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με τα ακατάλληλα και ληγμένα τρόφιμα, γεγονός που προκαλεί έντονες ανησυχίες και δυσφορία στο καταναλωτικό κοινό. Καταγγελίες που έγιναν στην εφημερίδα υποστηρίζουν πως συγκεκριμένη κυπριακή γαλακτοβιομηχανία, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών προμηθεύει βιομηχανίες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, ως πρώτη ύλη, χιλιάδες λίτρα ληγμένο και ακατάλληλο γάλα. Αλλού αναφέρει πως σε χθεσινή περιφερειακή συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τους κυβερνώντες να συνέλθουν, κατά την έκφρασή του.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα» αναφέρεται στην προθέρμανση για το ντέρμπι των εκλογών, ενώ ΑΚΕΛ ΔΗΣΥ άρχισαν το κυνήγι της πρωτιάς με οξεία αντιπαράθεση στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι ενώ υπάρχει η υποψία για διανομή ληγμένων παγωτών στην αγορά κι ο επιχειρηματίας δεν δίνει τον κατάλογο διανομής των συγκεκριμένων προϊόντων στους μεταπωλητές, οι υγειονομικές υπηρεσίες περιορίστηκαν στη δημοσιοποίηση των χαρακτηριστικών του ύποπτου προϊόντος.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τι τρώμε;» αναφέρει πως οι διαδοχικές καταγγελίες που αφορούν στην ποιότητα των αγαθών που τρώμε καθημερινά προκαλούν αγωνία και ανησυχία στο καταναλωτικό κοινό. Οι καταγγελίες για τα ληγμένα τυριά, τα βρόμικα ψωμιά και τα ληγμένα παγωτά συνθέτουν την εικόνα του τελευταίου 20ημερου. Αλλού αναφέρει πως σε φαύλο κύκλο εισέρχεται η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές μετά την προχθεσινή 24ωρη απεργία των πιλότων, η οποία έπληξε τα ταμεία της εταιρείας με ζημιά που ξεπερνά τις 200 χιλιάδες λίρες.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Καλοκαιρινές δοκιμασίες» προβάλλει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί και Βρετανοί σχεδιάζουν κινητικότητα στο Κυπριακό το καλοκαίρι ενόψει της αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας από τους «25» της ΕΕ. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι εντατικά και διακριτικά εργάζονται τις τελευταίες μέρες στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας για έγκριση νέας αεροπορικής εταιρείας, της Alpha Jet, με αεροπλάνα, προσωπικό, διοίκηση και κεφάλαια της Helios Airways.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πάντα Μαζί» γράφει σε πρωτοσέλιδο ολοσέλιδο θέμα ότι «με μια μεγαλειώδη εκδήλωση, που έσφυζε από παλμό και ενθουσιασμό, πίστη και αποφασιστικότητα για τη νίκη, το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις παρουσίασε, χθες, το ψηφοδέλτιο του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου". Αλλού γράφει ότι «σκληρή απάντηση στους χθεσινούς ισχυρισμούς και αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, υποδεικνύοντας παράλληλα τις μεταλλάξεις της συναγερμικής παράταξης και ηγεσίας τα τελευταία χρόνια.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 13 March 2006 - 15:19:08 UTC