Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 15/03/2006

Η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η στάση της τουρκικής πλευράς γύρω από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι, η πρόταση του ΔΗΣΥ για μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες, ο αριθμός των μη εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η εργοδότηση αλλοδαπών στη θέση των Κυπρίων που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το τμήμα τροφοδοσίας των Κυπριακών Αερογραμμών, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και η παραδοχή του Υπουργού Υγείας ότι επικρατεί ακαταστασία, η γενική μεταμόρφωση της Ελληνικής Τράπεζας και η επιδρομή ισραηλινών δυνάμεων σε φυλακή στην πόλη Ιεριχώ της Δυτικής Οχθης, είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''14μηνη θητεία, αναβάθμιση της ΕΦ'', γράφει ότι η ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση του ΔΗΣΥ για αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς με παράλληλη μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες, βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στο λαό, ανεξάρτητα αν οι κυβερνώντες, εξ αιτίας κομματικών σκοπιμοτήτων, σπεύδουν να την απορρίψουν. Γράφει, επίσης, ότι ενώ ανά το παγκόσμιο κράτη και κυβερνήσεις έχουν μπει σε έναν ανελέητο μεταξύ τους πόλεμο για το ποιος θα προλάβει να μαζέψει αποθέματα του αντι-ιικού φαρμάκου Tamiflu, 3.000 κουτιά των 10 χαπιών δεν εισάγονται στην Κύπρο διότι το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί να καθορίσει τιμή.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Διώχνουν Κύπριους, παίρνουν Πολωνούς'', γράφει ότι ''ενώπιον ενός σκανδάλου ολκής θεωρούν ότι βρίσκονται οι Κύπριοι εργαζόμενοι στο τμήμα τροφοδοσίας των Κυπριακών Αερογραμμών, αφού την ώρα που στους ίδιους δεικνύεται η θύρα εξόδου, η διεύθυνση του κρατικού αερομεταφορέα βάζει από την πίσω πόρτα Πολωνούς και Σλοβάκους εργάτες για να αναλάβουν τα πόστα τους''. Γράφει, επίσης, ότι οι επαγγελματίες ψαράδες της ελεύθερης Αμμοχώστου αποφάσισαν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ζητήσουν την ακύρωση του περί Αλιείας Νόμου και να παραδώσουν στον Επαρχο τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Τρίτο κόμμα οι μη εγγεγραμμένοι'', γράφει ότι 15 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής στον τελικό εκλογικό κατάλογο για τις βουλευτικές εκλογές, περίπου 80.000 πολίτες, ηλικίας 18 ως 70 ετών, δεν είναι εγγεγραμμένοι και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Γράφει, επίσης, ότι οι υποψήφιοι για τις έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναζητούν τρόπους διαφήμισης πέρα από τους τετριμμένους, εκδίδοντας προεκλογικές κάρτες και μπροσούρες, ακόμα και αξεσουάρ για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αρκετοί υποψήφιοι απέκτησαν ιστοσελίδες και καταχώρησαν διαφημίσεις σε ΜΜΕ και πινακίδες.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Αθλιότητες στα νοσοκομεία μας'', γράφει ότι η αθλιότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία αποτέλεσε χθες σημείο προβληματισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων της δημόσιας υγείας και ότι, μετά τα όσα κατέγραψε μυστική κάμερα του ''Σίγμα'' από το Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης δήλωσε ότι διέταξε έρευνα και παραδέχθηκε ότι επικρατεί ακαταστασία. Γράφει, επίσης, ότι τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στιγμάτισε η απουσία του ΔΗΣΥ, ο οποίος εφάρμοσε και στην πράξη την απόφασή του για αναστολή της συμμετοχής του στο Συμβούλιο.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ανοίγουν μέτωπο με ΟΗΕ'', γράφει ότι η τ/κ πλευρά είχε συμφωνήσει για τη συγκρότηση των τεχνικών επιτροπών και παρέδωσε πριν τη συνάντηση Ανάν-Παπαδόπουλου στο Παρίσι κατάλογο θεμάτων και η εντύπωση που είχε δοθεί ήταν πως ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε ανάψει το πράσινο φως για τις τεχνικές επιτροπές, αλλά μετά τη συνάντηση η Αγκυρα διαχώρισε τη θέση της. Γράφει, επίσης, ότι ευχαριστημένοι από την άμεση εξυπηρέτηση που έχουν στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δηλώνουν οι ασθενείς που παραπέμπονται για κάποιες ακτινολογικές εξετάσεις.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Υποστήριξη απ' όλους'', γράφει ότι η τουρκική πλευρά είναι εκτεθειμένη, αφού αρνείται να συναινέσει με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε στο Παρίσι, αναζητώντας άλλοθι, ενώ την ίδια στιγμή η κυπριακή κυβέρνηση εργάζεται ώστε να προωθηθεί η υλοποίηση της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι χθες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι με προτάσεις οι οποίες στοχεύουν να ''χαϊδέψουν τα αυτιά των πολιτών'' ενόψει των βουλευτικών εκλογών, παρουσιάζεται ο ΔΗΣΥ, φέρνοντας ως παράδειγμα την εισήγηση για μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Αλλοδαποί απήχθηκαν στη Γάζα'', γράφει ότι ισραηλινές δυνάμεις με μπουλντόζες και τεθωρακισμένα πολιόρκησαν φυλακή στην πόλη Ιεριχώ της Δυτικής Οχθης χθες, βγάζοντας φυλακισμένους και φύλακες και καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του κτιρίου, προτού αιχμαλωτίσουν ομάδα φυλακισμένων που σχετίζονται με τη δολοφονία Ισραηλινού Υπουργού. Γράφει, επίσης, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 25.000 λιρών στην ΑΤΗΚ για άρνησή της να συνεργαστεί σε έρευνα σχετικά με τη συμφωνία της με την LTV, αφού ανώτατο στέλεχος της Αρχής δεν επέτρεψε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Μια νέα Ελληνική Τράπεζα δημιουργείται'', γράφει ότι γενική μεταμόρφωση με αλλαγή των διαδικασιών και της επιχειρηματικής κουλτούρας υφίσταται η Ελληνική Τράπεζα, καθώς ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής Μάκης Κεραυνός προχωρεί στην εφαρμογή μιας λεπτομερούς και περιεκτικής αναδιάρθρωσης της τράπεζας από πάνω μέχρι κάτω. Γράφει, επίσης, ότι στόχο για ένταξη της Ermes στο ΧΑΚ έβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης για εισαγωγή όλων των μετοχών και των ΔΑΜ της εταιρείας στο ΧΑΚ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 15 March 2006 - 15:19:07 UTC