Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/03/2006

Οι ευθύνες που καταλογίζονται στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και την εταιρεία ''Ηλιος'' για την αεροπορική τραγωδία του περασμένου Αυγούστου, η δήλωση του Προέδρου της Βουλής και Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι οι πρόσφυγες που κατοικούν σε σπίτια κτισμένα σε τ/κ γη δεν έχουν να ανησυχούν, η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι στις βουλευτικές εκλογές η παράταξη θα δώσει τα ισχυρότερα δυνατά μηνύματα, οι συλλήψεις οδηγών με ένδειξη μεγαλύτερη ή πολλαπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου κατανάλωσης αλκοόλ και ο κίνδυνος για εκδήλωση μολυσματικών ασθενειών από το πόσιμο νερό, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Ασήκωτες ευθύνες'', γράφει ότι βαριές ευθύνες στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και στην εταιρεία, επιρρίπτει το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, το οποίο θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με εφημερίδα των Αθηνών. Γράφει, επίσης, ότι δραματική έκκληση για σύντομη επίλυση του Κυπριακού απηύθυναν οι εγκλωβισμένοι της Καρπασίας στην αντιπροσωπεία των ΕΔΗ, υπό τον Πρόεδρο του Κινήματος Μιχάλη Παπαπέτρου, που τους επισκέφθηκε χθες για να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες'', γράφει ότι το Μάιο η παράταξη θα δώσει τα ισχυρότερα δυνατά μηνύματα ''ώστε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες'', δήλωσε χθες κατά την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΔΗΣΥ Λάρνακας ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης. Γράφει, επίσης, ότι μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών και συγγενών των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της 14ης Αυγούστου 2005, κατατέθηκε από τον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρου ο θεμέλιος λίθος της εκκλησίας Αγίας Παρασκευής και Παναγίας Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Κινούμενες βόμβες από μεθυσμένους'', γράφει ότι ούτε η έντονη αστυνόμευση στους δρόμους, ούτε οι κρατήσεις στα αστυνομικά τμήματα, ούτε και η διαφωτιστική εκστρατεία πολιτειακών οργάνων φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, αφού γίνονται δεκάδες συλλήψεις οδηγών με ένδειξη μεγαλύτερη ή πολλαπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου κατανάλωσης αλκοόλ. Γράφει, επίσης, ότι προβληματισμό προκάλεσε στην τ/κ πλευρά η έφεση που κατατέθηκε εκ μέρους προσφύγων που επηρεάζονται έμμεσα από την υπόθεση Αρέστη και νομικοί κύκλοι του ψευδοκράτους επιχειρούν να εκμαιεύσουν απαντήσεις και διευκρινίσεις από κύκλους του ΕΔΑΔ.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Κίνδυνος μόλυνσης από το πόσιμο νερό'', γράφει ότι επιστολή σοκ απέστειλε ο κλάδος των υπαλλήλων του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων προς τον Υπουργό Γεωργίας, στην οποία επισημαίνεται ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει για εκδήλωση μολυσματικών ασθενειών, καθώς το Τμήμα αδυνατεί να εφαρμόσει πρόγραμμα σωστής παρακολούθησης της ποιότητας του νερού. Γράφει, επίσης, ότι η βρετανική Υπάτη Αρμοστεία θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας των κεντρικών της γραφείων στη Λευκωσία σε πολύ ψηλό βαθμό ετοιμότητας, για αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης εναντίον της.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ολα άρχισαν στο έδαφος'', γράφει ότι σωρεία λαθών και παραλείψεων της εταιρείας ''Ηλιος'', αλλά και της Πολιτικής Αεροπορίας, καταγράφονται στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής του Ακριβού Τσολάκη για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας του περασμένου Αυγούστου. Γράφει, επίσης, ότι κύκλωμα που δρούσε στα κατεχόμενα με τη βοήθεια και Ε/Κ εφοδίαζε με πλαστές ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας Τούρκους έποικους, με σκοπό την έξοδό τους στην Ευρώπη, και ότι φαίνεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα αρκετά πρόσωπα που συναποκόμιζαν χιλιάδες λίρες.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Δεν θα χάσετε τα σπίτια σας'', γράφει ότι ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε χθες ότι οι πρόσφυγες που κατοικούν σε σπίτια κτισμένα σε τ/κ γη δεν έχουν να ανησυχούν διότι κανένας δεν θα τους τα πάρει, αλλά τα σπίτια αυτά θα μπορούν να τα έχουν και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και το ΑΚΕΛ εργάζονται ακατάπαυστα προς αυτή την κατεύθυνση. Γράφει, επίσης, ότι ο κ. Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση προς τους Τ/Κ να μην κλωτσήσουν τις προοπτικές που ανοίγονται για έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για λύση του Κυπριακού και διευκρίνισε ότι τα όσα αποφασίστηκαν στο Παρίσι ήταν ζητούμενα από την τ/κ ηγεσία.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 20 March 2006 - 15:19:05 UTC