Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 29/03/2006

Η σημερινή συνεδρία της ΚΟΡΕΠΕΡ που θα ασχοληθεί με το θέμα της εισαγωγής ή όχι πολιτικών κριτηρίων στα κεφάλαια διαπραγμάτευσης της Τουρκίας, η υπόθεση με τη 14χρονη που εξωθείτο στην πορνεία από τη μητέρα και τη 19χρονη αδελφή της, οι καταγγελίες για μίζες στην Ε.Φ., η σημερινή ολική έκλειψη ηλίου και ο αριθμός των θέσεων που θα διεκδικήσουν οι Κύπριοι υποψήφιοι στα πανεπιστήμια της Ελλάδας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «ΕΕ: Πανικός για τα εισοδήματα» αναφέρει πως αμηχανία έως και πανικό προκάλεσε στην κυβέρνηση η έρευνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την οποία επιβεβαιώθηκαν κατά δραματικό τρόπο οι καταγγελίες των αγροτών για τη μεγάλη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους τα τελευταία χρόνια. Αλλού αναφέρει πως με βάση τα στοιχεία που επίσημα δημοσιεύθηκαν στην Ελλάδα το σύνολο των θέσεων για τα ΑΕΕΙ θα είναι 79075. Οι Κύπριοι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το 8% των προσφερόμενων θέσεων που αντιστοιχεί σε αριθμό 3391 για τα πανεπιστήμια και 2934 για τα ΤΕΙ, δηλαδή στο σύνολο 6352 θέσεις.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μάνα, μητέρα τέρας» αναφέρει πως αίσχος, αηδία και όνειδος είναι οι λέξεις που θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος το μέγεθος της ασυδοσίας που τεκταινόταν στο κορμί ενός 14χρονου κοριτσιού, με τις ευλογίες της 54χρονης μητέρας του και της 19χρονης αδελφής του. Η μικρή εξωθείτο στην πορνεία από τα 12,5 χρόνια της και τα χρήματα που έβγαζε πουλώντας το κορμί και την ψυχή της τα μοίραζε με τη μητέρα της. Αλλού αναφέρει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε πως οι θέσεις που εξέφρασε η ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, είναι ταυτόσημες με τις θέσεις της κυβέρνησης.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Λαδωμένα κανόνια made in China» αναφέρει πως η υπόθεση με τις μίζες σε αξιωματικούς της Ε.Φ από την αγορά οπλικών συστημάτων έχει και άλλες προεκτάσεις. Μια τέτοια προέκταση, η οποία ενδεχομένως να διαταράξει και τις φιλικές σχέσεις της μικρής Κύπρου με χώρα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι η προμηθεύτρια εταιρεία είναι κινεζική και συνάμα κρατική. Σε άλλο θέμα γράφει πως ορατή στην Κύπρο από τις 12:33 εως τις 15:10 θα είναι η έκλειψη ηλίου. Το αποκορύφωμα του φαινομένου θα είναι στις 13:50.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προσοχή Τηλέφωνα που σκοτώνουν» πως συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο μετά την κυκλοφορία κινητών τηλεφώνων που μετατρέπονται σε φονικά όπλα. Μυστικές Υπηρεσίες του εξωτερικού ενημέρωσαν χθες και την Κυπριακή Αστυνομία, αποστέλλοντας και φωτοαντίγραφα του κάθε φονικού όπλου. Αλλού αναφέρει πως στον ημικρατικό τομέα ποσοστό 5% γυναικών κατέχουν θέση ανώτερης διεύθυνσης, ενώ στις τράπεζες το ποσοστό ανέρχεται στο 27%, σύμφωνα με τα συμπεράσματα παγκύπριας έρευνας που πραγματοποίησε η ΟΕΒ.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Στήνει πόδι η Γαλλία» αναφέρει πως συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων ΚΟΡΕΠΕΡ για να ξεκαθαρίσει το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με την εισαγωγή ή όχι πολιτικών κριτηρίων στα κεφάλαια διαπραγμάτευσης της Τουρκίας. Η Γαλλία έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση πως θα εμμείνει στην εισαγωγή πολιτικών κριτηρίων, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για το άνοιγμα του κεφαλαίου «Παιδεία-Πολιτισμός». Αλλού γράφει πως ο 21χρονος πρίγκιπας Χάρι περνά το τελευταίο μέρος της στρατιωτικής του εκπαίδευσης στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου-Επισκοπής, πριν αποφοιτήσει από τη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχαρστ.

Η ''Χαραυγή'' έχει κύριο τίτλο ''Αντιστέκονται'' και γράφει ότι εκατομμύρια Γάλλων βγήκαν χθες στους δρόμους, σε μια άνευ προηγούμενου μαζική και μαχητική διαδήλωση απαιτώντας απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου για την πρώτη απασχόληση CPE, το οποίο πλήττει τους νέους. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι το ΑΚΕΛ μέσα από την ιστορία του υπήρξε προπομπός του κυπριακού θεάτρου αυτό φανερώθηκε περίτρανα κατά την επίσκεψη του Δημήτρη Χριστόφια σε κυπριακά θέατρα.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' έχει κύριο τίτλο «Μητέρα - μαστροπός σε κράτηση» και γράφει ότι μετά την παραδοχή ότι η μητέρα της την εκπόρνευσε, μια 14χρονη τέθηκε χθες υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους. Αλλού γράφει ότι αναταραχή στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ προβλέπει ο Επίτροπος για τη διεύρυνση Ολι Ρεν που τονίζει ότι η Κομισιόν εργάζεται για να αποφύγει "τη σύγκρουση του τρένου".

Η εβδομαδιαία «Financial Mirror» με κύριο τίτλο «Πτώση του ΧΑΚ ελέω ex-rights της Λαϊκής» γράφει ότι χαμηλότερα κινήθηκε χθες το ΧΑΚ μετά από αναπροσαρμογή στην τιμή της Λαϊκής που διαπραγματεύτηκε ex-rights 23 σεντ χαμηλότερα, ενώ το κλείσιμο της Τράπεζας Κύπρου σε Κύπρο και Ελλάδα που ήταν το ίδιο δεν κατάφερε να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στην αγορά. Αλλού γράφει ότι το κυπριακό χρηματιστήριο μαζί με το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Χρηματιστήριο Αθηνών κέρδισαν την προσφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη Αιγυπτιακής Αρχής Κεφαλαιαγοράς, ανέφερε κατά τη διάρκεια παγκόσμιου χρηματιστηριακού συνεδρίου στο Ντουμπάι ο ΓΔ του ΧΑΚ Νώντας Μεταξάς.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 29 March 2006 - 15:19:07 UTC