Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/04/2006

Η επικείμενη επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις σε Αθήνα και Αγκυρα, οι ευρωπαϊκές υποσχέσεις της Αγκυρας καθώς και οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις γύρω από το Κυπριακό, τους εκτάκτους και την ΑΤΑ, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες ασχολούνται επίσης με τα στοιχεία της Αστυνομίας για τις διαρρήξεις, τις έρευνες για την τραγωδία της ''Ηλιος'', το θέμα της Ajet καθώς και τις τουρκικές μεθοδεύσεις σε σχέση με την κυπριακή συμμετοχή στη Γιουροβίζιον.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πάθη εταίρων'' γράφει ότι η προχθεσινή σύγκρουση μεταξύ ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ για το Κυπριακό και το σχέδιο Ανάν είχε χθες συνέχεια με την εκδήλωση δυσαρέσκειας εκ μέρους του ΔΗΚΟ για την επιδεικτική προβολή προτάσεων που γίνεται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα θέματα από τους εταίρους στη συγκυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι η Αγκυρα δεν μπορεί να προσφύγει σε διεθνή διαιτησία για το θέμα του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε υπό κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, διότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση δεν ενέκρινε ακόμη το Πρωτόκολλο Τελωνειακής Ένωσης της με την ΕΕ.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Εκτός προεκλογικού το Κυπριακό'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο έκανε έκκληση όπως το Κυπριακό παραμείνει εκτός εκλογικών αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μελετά τρόπους για να παρεμποδίσει πιθανό αίτημα της ερμηνεύτριας του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 51ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα διεξαχθεί στις 18 και 20 Μαΐου στην Αθήνα, να μεταβεί στην Τουρκία.

Ο ''Πολίτης'' στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Αμαρτίαι κομμάτων παιδεύουσι εκτάκτους'' και γράφει ότι ''κατοχύρωση με ημερομηνία λήξης'' ήταν τελικά η ομόφωνη απόφαση της Βουλής για τους εκτάκτους του δημοσίου και προσθέτει ότι πληροφορίες του ''Π'' αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εντοπίζει αντισυνταγματικά στοιχεία στο νόμο που ψήφισε η Βουλή και δεν πρόκειται να τον υπογράψει. Αλλού αναφέρεται στις διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων και στην εμπλοκή των συντεχνιών για το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), για την οποία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα τεθεί σε διάλογο.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο '''Φλέγεται' η διεθνής αγορά'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι κτύπημα στην καρδιά θα δεχθεί η κυπριακή οικονομία, λόγω της συνεχιζόμενης ξέφρενης κούρσας της τιμής του πετρελαίου. Προσθέτει πως τομείς που θα πληγούν από μια άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε εξωφρενικά επίπεδα είναι ο τουρισμός, ο κατασκευαστικός τομέας, τα αεροπορικά εισιτήρια, η ΑΤΑ, ο πληθωρισμός και οι τιμές των αγαθών. Αλλού γράφει ότι μετά το Πάσχα αναμένονται οι εξελίξεις σε σχέση με τα συμπεράσματα που εξάγονται για το θέμα της ''Αjet'' και προσθέτει πως ο Υπουργός Συγκοινωνιών παρέλαβε χθες το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού και την άλλη εβδομάδα θα προβεί σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα του πορίσματος.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Υπουργός ενάγει δήμαρχο» γράφει ότι ο ΥΠΕΣ Ανδρέας Χρίστου ενάγει τον δήμαρχο Λατσιών Κωστή Ευσταθίου και τον πρόεδρο της Πρωτοβουλίας κατά του τοπικού σχεδίου Λευκωσίας Χάρη Συμεωνίδη για το περιεχόμενο επιστολής τους προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια και τα μέλη της ΚΕ του κόμματος ημερομηνίας 27 Μαρτίου 2006. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι την ώρα που όλες οι πλευρές αναμένουν το πόρισμα Τσολάκη για να φωτιστούν τα αίτια της πτώσης του Μπόινγκ της «Ηλιος», Κύπριοι ανακριτές μεταβαίνουν μετά το Πάσχα στο εξωτερικό για λήψη κρίσιμων καταθέσεων.

Η «Χαραυγή» έχει κύριο τίτλο «Μαζί Διεκδικούμε» και γράφει ότι το μήνυμα ότι «ΑΚΕΛ και ΠΕΟ πάντα μαζί υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, πάντα μαζί διεκδικούμε διεύρυνση του κοινωνικού, ανθρωποκεντρικού κράτους, στεκόμαστε εμπροσθοφυλακή στις οποίες επιβουλές του κεφαλαίου και του και του νεοφιλελευθερισμού», έστειλαν Δημήτρης Χριστόφιας και Πάμπης Κυρίτσης. Γράφει ότι εν μέσω προειδοποιήσεων για διαδηλώσεις εναντίον της επίσκεψης από το ΚΚΕ μεταβαίνει στην Αθήνα η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΝ την χαρακτηρίζει ως κύριο εκφραστή της φιλοπόλεμης πολιτικής της κυβέρνησης Μπους.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «η Αστυνομία αγωνίζεται να πιάσει τους κλέφτες» και γράφει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας περίπου 75% των υποθέσεων διαρρήξεων που έλαβαν χώρα πέρυσι παραμένουν ανεξιχνίαστες. Αλλού γράφει ότι γυναικολόγος Δρ Ανδρέας Παπαπέτρου κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση ότι απέτυχε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες φαρμάκου που χορηγείται σε εγκύους και εμποδίζει την πρόωρη γέννα και εδώ και εβδομάδες παρατηρείται έλλειψη του φαρμάκου θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των αγέννητων παιδιών.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 20 April 2006 - 14:19:05 UTC