Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 22/05/2006

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2006 για την ανάδειξη των 56 νέων βουλευτών, αναφέρονται σήμερα στο σύνολό τους τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ερμαιο του Τάσου μετατράπηκε το ΑΚΕΛ» γράφει ότι «έρμαιο στα χέρια του Τάσου μετατράπηκε το ΑΚΕΛ μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αφού το άθροισμα των ποσοστών των υπόλοιπων κομμάτων της συμπολίτευσης (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, ΚΕΠ) φθάνει πλέον στο 33.7% και ξεπερνά το 31.16% στο οποίο έπεσε το ΑΚΕΛ και ως εκ τούτου επιτρέπει στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο να μην εξαρτάται πλέον στα οποιαδήποτε σενάρια για τις προεδρικές εκλογές του 2008 στο κομμουνιστικό κόμμα». Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου μετά που το κόμμα του δεν εξασφάλισε έδρα στη νέα Βουλή ανακοίνωσε ψες την πρόθεσή του να παραιτηθεί κατά το έκτακτο συνέδριο των ΕΔΗ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το «Θάρρος» με τίτλο «Συναγερμός, Ενωμένος - Ισχυρός» γράφει ότι παρά τα ανηλεή και σε αρκετές περιπτώσεις ανέντιμα κτυπήματα και πολεμική που δέχθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από όλα τα κόμματα της συμπολίτευσης και τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση τα οποία ηγούνταν πρώην στελέχη του κόμματος, άντεξε, εξασφαλίζοντας 18 έδρες στη νέα βουλή, γεγονός που δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Αλλού γράφει ότι χθες ανακηρύχθηκαν και οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ανατροπές» γράφει ότι σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο όλα σχεδόν τα κόμματα εμφανίζονται ικανοποιημένα. Προσθέτει όμως ότι ηχηρά ονόματα υποψηφίων βουλευτών έμειναν εκτός Βουλής. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος πήρε στις χθεσινές εκλογές το εισιτήριο για μια δεύτερη θητεία και την πορεία του προς τις προεδρικές εκλογές του 2008 μπορεί να ανακόψει μόνο το ΑΚΕΛ με ενδεχόμενη αυτόνομη κάθοδο.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Καυτή η επόμενη μέρα» γράφει ότι «μάχη χωρίς ηττημένους εξελίχθηκαν οι χθεσινές βουλευτικές εκλογές» στις οποίες το ΑΚΕΛ έλαβε 18 έδρες με ποσοστό 31.16%, ο ΔΗΣΥ 18 έδρες με 30.33%, το ΔΗΚΟ 11 έδρες με 17.91%, το ΚΣ ΕΔΕΚ 8.91% και 5 έδρες, το ΕΥΡΩΚΟ 5.73% και 3 έδρες και οι Οικολόγοι 1.95% και 1 έδρα. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του μετά τη διεξαγωγή των εκλογών συνεχάρη το λαό για το υψηλό επίπεδο πολιτικού ήθους και επαίνεσε ψηφοφόρους και πολιτικές ηγεσίες ενώ παράλληλα είπε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν «νικητές» και «ηττημένοι» και πως μόνος νικητής είναι ο λαός και η δημοκρατία.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Πρώτο κόμμα» γράφει ότι το ΑΚΕΛ παραμένει ισχυρό και η πρώτη δύναμη του τόπου, αφού σε αυτή τη θέση κατέληξε ο λαός με την ετυμηγορία του κατά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αποτελούν για το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις σημαντικό σταθμό για νέους αγώνες και κατακτήσεις. Αλλού γράφει ότι με την προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Κύπρο, ήρθαν χθες στις ελεύθερες περιοχές για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, περίπου 400 Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι.

Σημ. Η εφημερίδα ''Η Σημερινή'' δεν παρελήφθη.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 22 May 2006 - 14:19:09 UTC