Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 25/05/2006

Η αντίδραση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Νίκου Κλεάνθους στην αμφισβήτησή του σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, οι διαβουλεύσεις για να εξευρεθεί νέα φόρμουλα για συνεργασία των κομμάτων με βάση τα ποσοστά τους στις εκλογές, ο αριθμός των ψηφοφόρων που δεν ψήφισαν κανένα κόμμα, ο ενδεχόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, οι διαβουλεύσεις για την προεδρία της Βουλής, η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχιεπισκοπικών εκλογών, και η φωτιά που ξέσπασε σε τουρκικό αεροδρόμιο, είναι τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός Τύπος στα πρωτοσέλιδα του.

Αλλα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες είναι η καθυστέρηση στην παράδοση φαρμάκων, η εξέταση της έφεσης της Μάγδας Ελευθερίου που καταδικάστηκε για συμμετοχή στη δολοφονία του συζύγου της, η διευθέτηση που έχει επιτευχθεί σε σχέση με τους αιτητές ασύλου, οι παγκύπριες εξετάσεις για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η επιστροφή μέρος των μπαούλων στον Ευρωβουλευτή Μάριο Ματσάκη, τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν απόφοιτοι Βουλγαρίας εναντίον της βουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους, και η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε σχέση με το Κυπριακό.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Πέταξε το γάντι ο Κλεάνθους στους αμφισβητίες'', γράφει ότι το γάντι πέταξε χθες με τον πιο ευθύ τρόπο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους σε όσους επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Λάρνακα, στην οποία ήταν υποψήφιος και επικεφαλής των ψηφοδελτίων του κόμματος, ήταν η μόνη επαρχία στην οποία το ΔΗΚΟ είχε πτώση στα ποσοστά του. Ο κ. Κλεάνθους προκάλεσε όσους προσπαθούν να τον αμφισβητήσουν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από το Εκτελεστικό Γραφείο και να οδηγηθούν σε εκλογικό συνέδριο. Γράφει, επίσης, ότι εκατοντάδες φάρμακα απειλούνται με αλλοίωση επειδή οι εισαγωγής δεν μπορούν να εντοπίσουν τους λειτουργούς των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών για να τους τα παραδώσουν.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Παζαρέματα Τάσσου με στόχο την επανεκλογή'', γράφει ότι ο πυρετός διαβουλεύσεων και το πάρε-δώσε των συμπολιτευόμενων κομμάτων άρχισε μόλις δύο 24ωρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, με στόχο να εξευρεθεί νέα φόρμουλα στη βάση των ποσοστών που εξασφάλισαν το καθένα χωριστά στις βουλευτικές εκλογές, για συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας. Γράφει, επίσης, ότι η 34χρονη Μάγδα Ελευθερίου, η οποία καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση για συμμετοχή στη δολοφονία του συζύγου της, Παύλου Χριστοδούλου, δεν θα παρακολουθεί κατ' ιδίαν τη διαδικασία της εξέτασης της έφεσης που καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Με 11 βουλευτές το 'κόμμα διαμαρτυρίας' '', γράφει ότι αν όλοι όσοι αμφισβητούν έμπρακτα το πολιτικό σύστημα και τη δράση των υφιστάμενων κομματικών σχηματισμών ένωναν τις δυνάμεις τους και κατέβαιναν στις εκλογές μαζί με όσους δεν προσέρχονται για άλλους λόγους στις κάλπες, θα λάμβαναν 79.950 ψήφους, αφού τόσοι ακριβώς ήταν οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν κανένα κόμμα, είτε απέχοντας είτε ρίχνοντας άκυρο ή λευκό. Γράφει, επίσης, ότι χρειάστηκαν 16 ημέρες ταλαιπωρίας οι αιτητές ασύλου για να πάρουν είκοσι λίρες και υποσχέσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, και προσθέτει ότι το πρόβλημα των αλλοδαπών δεν μπαλώνεται με ένα εικοσάλιρο, αλλά χρειάζεται συνολική πολιτική μετανάστευσης.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ανασχηματισμός την ερχόμενη εβδομάδα'', γράφει ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θα προηγηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την προεδρία του ΔΗΚΟ και αρχές φθινοπώρου θα συγκληθεί εκλογικό συνέδριο για ανάδειξη νέα ηγεσίας, με την οποία το ΔΗΚΟ θα προχωρήσει στις δημοτικές εκλογές. Γράφει, επίσης, ότι με το χαμόγελο στα χείλη βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι για τα ΑΑΕΙ.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Κι ο άγιος φοβέρα θέλει'', γράφει ότι η προειδοποίηση-φοβέρα του Μητροπολίτη Πάφου πως θα καταγγείλει Συνοδικούς ότι εμπαίζουν τον λαό και η προειδοποίηση του Μητροπολίτη Κιτίου ότι θα επιμείνει στην απευθείας εκλογή του Αρχιεπισκόπου από τον λαό, οδήγησαν τους Συνοδικούς στην ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία, σε συνεννόηση με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, επιστρέφει στον Ευρωβουλευτή Μάριο Ματσάκη μέρος των μπαούλων που παρέλαβε από το σπίτι του, την ώρα που το τελικό όρισμα της Αστυνομίας είναι σχεδόν έτοιμο και παραδίδεται στον Γενικό Εισαγγελέα.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Επιδιώκεται συναίνεση'', γράφει ότι ομόφωνη και συναινετική υποστήριξη από όλα τα κόμματα της υποψηφιότητας του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια για την προεδρία της Βουλής επιδιώκει το ΑΚΕΛ με στόχο να δοθεί μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση. Γράφει, επίσης, ότι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δικαστικά μέτρα εναντίον της βουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους είναι απόφοιτοι Βουλγαρίας για προσωπικό λίβελο εναντίον τους, και το θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις εφόσον τόσο απόφοιτοι Βουλγαρίας όσο και φοιτητές θα την καταγγείλουν στην Ακαδημαϊκή Κοινότητας της χώρας την οποία επίσης πρόσβαλε κατάφωρα με δηλώσεις της.

Η ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Κόλαση φωτιάς μαίνεται σε τουρκικό αεροδρόμιο'', γράφει ότι μια μεγάλη φωτιά, που πιθανό να άρχισε λόγω ηλεκτρικής βλάβης, μαινόταν σε χώρο αποσκευών του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης χθες, τραυματίζοντας τρία άτομα και προκαλώντας πανικό και καθυστερήσεις στις πτήσεις. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε πως είναι καιρός οι δύο πλευρές στην Κύπρο να επαναρχίσουν τις επαφές τους, που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 25 May 2006 - 14:19:08 UTC