Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 29/06/2006

Η απόφαση των «25» σε σχέση με την πορεία ένταξης Τουρκίας και Κροατίας, η επικείμενη επίσκεψη του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στο τρίγωνο Αγκυρα Αθήνα Λευκωσία, η απόφαση για αναστολή των εργασιών της διερευνητικής επιτροπής για το αεροπορικό ατύχημα της 14ης Αυγούστου, η σύσκεψη των συνεργαζομένων κομμάτων για το θέμα των δημοτικών εκλογών και οι εξαγγελίες υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές και η πρόκριση του Μάρκου Παγδατή στον πρώτο γύρο του Γουίμπλετον.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στο σκοτάδι πάλι ο Helios γράφει πως μόλις άρχισε να πέφτει φως στις ευθύνες όλων των αρμοδίων, για την πτώση του αεροσκάφους της helios airways, η Επιτροπή Διερεύνησης, υπό τον Παναγιώτη Καλλή, αποφασίσε χθες την αναστολή των εργασιών της για επανέναρξη τους στις 28 Αυγούστου το πρωί, μέχρι την παράδοση του τελικού πορίσματος του Ακριβού Τσολάκη. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο λόγος που δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, στην Κύπρο, είναι γιατί οι εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού αναμένουν ακόμα απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σκάνδαλο στην Αστυνομική Ακαδημία» γράφει πως διάσταση σκανδάλου προσλαμβάνουν προσπάθειες κουκουλώματος σοβαρής υπόθεσης παραβίασης του αδιάβλητου των γραπτών εξετάσεων στην Αστυνομική Ακαδημία, στην οποία εμπλέκεται συγκεκριμένη σπουδάστρια. Αλλού αναφέρει πως οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στην Αθήνα στις 10 Ιουλίου.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Παράνομο βόλεμα στο Δήμο Λεμεσού» γράφει πως «παραμονές των δημοτικών εκλογών προωθούν σωρεία μετατάξεων εργατών σε υπαλληλικές θέσεις στο Δήμο Λεμεσού, παραβιάζοντας τη νομοθεσία, που προβλέπει ότι η πλήρωση θέσεων γίνεται κατόπιν προκήρυξης, για να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να τις διεκδικήσει». Σε άλλο θέμα σημειώνει πως πολλά κενά όσον αφορά στα επίμαχα σημεία του περιουσιακού ζητήματος αλλά και αρκετές υποσχέσεις για την αποτελεσματική δραστηριότητα της «επιτροπής αποζημιώσεων» στα κατεχόμενα περιέχει το κείμενο με τις απόψεις της τουρκικής πλευράς σε σχέση με την προτεινόμενη θεραπεία για την υπόθεση Αρέστη.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Καταιγισμός από υποψήφιους δημάρχους» αναφέρει πως βροχή πέφτουν οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα για τη θέση του δημάρχου. Το θέμα απασχόλησε, σε χθεσινή σύσκεψη, στο Προεδρικό, τους ηγέτες της συγκυβέρνησης Τάσσο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Χριστόφια, Γιαννάκη Ομήρου όπως και τον Γιώργο Περδίκη. Τονίστηκε η ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να προληφθούν οι διαρροές και οι ανταρσίες από τα κόμματά τους. Αλλού αναφέρει πως ο Κύπριος τενίστας Μάρκος Παγδατής ξεκίνησε νικηφόρα στον πρώτο γύρο του Γουίμπλετον, κερδίζοντας τον Αγγλο Αλαν Μακίν με 3 2 σετ.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Υποψήφιοι μέχρι τέλος Ιουλίου» πως σε σύσκεψη στο Προεδρικό στην παρουσία των ηγετικών στελεχών των συνεργαζομένων κομμάτων σφραγίστηκε η συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές σε παγκύπρια κλίμακα. Τα κόμματα έβαλαν τους βασικούς άξονες της νέας συνεργασίας, προφανώς για να κερδίσουν εντυπώσεις επικοινωνιακά, δίνοντας την προοπτική της συμμαχίας σε βάθος χρόνου. Αλλού αναφέρει πως η Κομισιόν πρότεινε και οι «25» αποφάσισαν να διαχωρίσουν τους δρόμους της Τουρκίας και της Κροατίας αναφορικά με το άνοιγμα του διαπραγματευτικού κεφαλαίου για την τελωνειακή ένωση, κάτι που αποδίδεται στην άρνηση της κυβέρνησης Ερντογάν να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Κυπριακής Δημορκατίας και ειδικότερα την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Συνεργασία με συνέχεια» γράφει στο κύριο της θέμα πως τη θέλησή τους για συνέχιση της συνεργασίας τους και στις επερχόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης επαναβεβαίωσαν χθες ΑΚΕΛ, Δημοκρατικό Κόμμα και ΕΔΕΚ. Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εξέφρασε την επιθυμία όπως συμμετάσχει στην τριμερή συνεργασία αφού αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος. Αλλού αναφέρει πως στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) διορίστηκε χθες ο δημοσιογράφος της «Χαραυγής» Κωστάκης Κωνσταντίνου.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σύλληψη στο οδόφραγμα για παράνομες εργασίες» πως ένας Τ/Κ αρχιτέκτονας τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση χθες με την κατηγορία ότι σχεδίαζε πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία που ανοικοδομούνται παράνομα σε ε/κ γη στα κατεχόμενα. Ο άνδρας αυτός συνελήφθηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι που έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητό του βρήκαν εφτά κιβώτια με αρχιτεκτονικά σχέδια και έγγραφα που εκδόθηκαν από τις «τ/κ αρχές». Αλλού γράφει πως τα Οθωμανικά Λουτρά Ομεριέ στη Λευκωσία κέρδισαν βραβείο σε ευρωπαϊκό πολιτιστικό διαγωνισμό.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 29 June 2006 - 14:19:10 UTC