Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 06/07/2006

Το χθεσινό μοιραίο ατύχημα με το ΜΙ 35 της ΕΦ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των δυο χειριστών, του σμηναγού της ΕΦ Ανδρέα Παπασωζόμενου και του Ρώσου εκπαιδευτή Yuri Olyenik, η νίκη του αντισφαιριστή Μάρκου Παγδατή και η πρόκρισή του στους ημιτελικούς του Γουίμπλετον, η συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Γκιουλ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις στην Ουάσιγκτον και οι χθεσινές βροχές, που είχαν ως αποτέλεσμα το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή του ΟΧΙ στη Λευκωσία, κατά το οποίο έχασε της ζωή της Τ/Κ η οποία κτυπήθηκε από σιδερένιο αντικείμενο που υποχώρησε, λόγω των σφοδρών ανέμων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μαύρο καλοκαίρι ξανά στην Κύπρο» γράφει πως νέα αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε χθες στην Πάφο με την πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου ΜΙ 35 γνωστού και ως «Αλιγάτορα» από την οποία βρήκαν οικτρό θάνατο ο σμηναγός της ΕΦ Ανδρέας Παπασωζόμενος και ο Ρώσος εκπαιδευτής Yuri Olyenik. Αλλού γράφει πως το «αστέρι» του Μάρκου Παγδατή «λάμπει» και στο Wimbledon, αφού προκρίθηκε στην τετράδα όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ραφαέλ Ναδάλ-Γιάρκο Νιεμίνεν.

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Αλλος ένας μαύρος Ιούλης» γράφει πως οδύνη, θλίψη και συγκλονισμό προκάλεσε στην κυπριακή κοινωνία η χθεσινή συντριβή μαχητικού ελικοπτέρου MI 35 της Εθνικής Φρουράς, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο ο σμηναγός Ανδρέας Παπασωζόμενος 30 ετών από την Κατωκοπιά και ο 46χρονος Ρώσος εκπαιδευτής Σμήναρχος Oleynik Yuri. Αλλού αναφέρει πως τη διαβεβαίωση της Κοντολίζα Ράις ότι οι ΗΠΑ θα παρέμβουν προς τις ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να αποφευχθεί ρήξη στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ τον Οκτώβριο εξασφάλισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

O «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Και πρώτα λόγος στο μαύρο κουτί » αναφέρει πως τρίτωσε χθες το κακό για την Εθνική Φρουρά και με την Κύπρο, με την πτώση στην Πάφο ενός εκ των δώδεκα ρωσικών ελικοπτέρων τύπου MIL MI35. Τα ηνία της έρευνας για τα αίτια της πτώσης ανέλαβε ήδη η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Αλλού αναφέρει πως αμέσως μετά την περιοδεία Γκαμπάρι, φθάνει στην περιοχή ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί στις 16 και 17 Ιουλίου και έχει ήδη διευθετήσει συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Τρίτωσε το κακό» γράφει στο κύριο της θέμα πως ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, το τρίτο μέσα σε τέσσερα χρόνια, συνετρίβη χθες το πρωί στις 9.18, παρά το χωριό Αγία Μαρινούδα στην Πάφο, εκτελώντας επιχειρησιακή εκπαίδευση. Κατά τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους οι δυο χειριστές του ελικοπτέρου τύπου MIL MI 35P. Αλλού αναφέρει πως παρόντος του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, η Ελληνίδα ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη φρόντισε να στείλει χθες ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε σχέση με το Κυπριακό, διαμηνύοντας πως το σχέδιο Ανάν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Καταραμένος Ιούλης» πως είναι φαίνεται στη μοίρα της Κύπρου να θρηνεί μεγάλες απώλειες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αφού χθες η μοίρα συνέχισε να μας προκαλεί με την πτώση του ελικοπτέρου ΜΙ 35 και το χαμό άλλων δυο ζωών, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτής πτήσης κοντά στην αεροπορική βάση της Πάφου και στο λεγόμενο «νεκρό τομέα» όπου τα στρατιωτικά ραντάρ του Τροόδους δεν έχουν κάλυψη. Αλλού γράφει πως μια μεγάλη νίκη για την Κύπρο, με σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις, πέτυχε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου, δια της έγκρισης Γραπτής Δήλωσης αναφορικά με τη διασφάλιση της θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μι-ραία πτήση» αναφέρει πως κραυγές τρόμου και θλίψης μα και ανθρώπινης αδυναμίας μπροστά στην αποτροπή του μοιραίου εξέπεμψαν όσοι βρέθηκαν χθες στην περιοχή που εκτυλίχθηκε άλλη μια τραγωδία. Και μοιραία ήταν τελικά η εκπαιδευτική πτήση που έκαναν με ένα μαχητικό ελικόπτερο MI 35 o Γιούρι και ο Αντρέας. Σε άλλο θέμα γράφει πως θανάσιμο ατύχημα σημειώθηκε στη Λαϊκή Αγορά Λευκωσίας όπου 47χρονη Τουρκοκύπρια κτυπήθηκε στο κεφάλι από σιδερένιο αντικείμενο.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συντριβή ελικοπτέρου σκοτώνει δυο αξιωματικούς» πως η Εθνική Φρουρά υπέστη μεγάλο πλήγμα χθες το πρωί όταν ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό ελικόπτερο ΜΙ 35 συνετρίβη κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού Πάφου, σκοτώνοντας τους δυο πιλότους, ένα Κύπριο αξιωματικό και ένα Ρώσο εκπαιδευτή. Αλλού αναφέρει πως ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι φθάνει σήμερα για επαφές κρίσιμες σε σχέση με την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, χωρίς ωστόσο να έχει προγραμματιστεί μια τριμερής συνάντηση των δυο ηγετών μαζί του.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 6 July 2006 - 14:19:17 UTC